r
Nosalty Logó

Libacomb vele sült őszi ízekkel

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Zsolt1976
Libacomb vele sült őszi ízekkel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 963 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3847 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 119 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    36.5 g

Zsír

  • Összesen
    70.5 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1052.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    595 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    336.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    904 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    2633 micro
  • β-karotin
    9025 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 963 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    146 g

Zsír

  • Összesen
    282 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    148 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    666 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4209.3 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    389 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    334 mg
  • Foszfor
    2382 mg
  • Nátrium
    927 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    183.3 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1346.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3615 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    178 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    10530 micro
  • β-karotin
    36102 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    804 micro
Összesen 3847 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    328 micro
  • β-karotin
    1124 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 119 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A libacombok előkészítése során tollak és a tokok eltávolítása az elsődleges (csipesszel könnyebb). Alaposan sózzuk, majd borsozzuk, kevés szárított majoránnával fűszerezzük. (Jómagam a nagyobb hájdarabokat is eltávolítom, de a tepsibe teszem a zsírja miatt.)
  2. Kacsazsírral és egy kevés vízzel jól zárható tepsiben - a rozmaringágak hozzáadásával - alacsony hőmérsékleten kezdjük sütni. (160 fok) Kb. 1 óra sütést követően a sütőt lekapcsoljuk, és hagyjuk kb. fél órát a tepsiben lefedve párolódni.
  3. Addig a zöldségeket és birsalmát előkészítjük. Nagy, kb. egyforma darabokra szeljük azokat, a birsalma magházát eltávolítjuk. A burgonyákat sózzuk.
  4. A libacomb pihentetése után tesszük a tepsibe a zöldségeket, a fokhagymát, a birsalmát (kevés mézet csorgatunk a kivájt magházba), sárgarépát, majd picit később burgonyát, legvégül az édesburgonyát. Ismét 160 fok körül sütjük.
  5. Néhányszor a combokat meglocsoljuk a zsírral. A cél, hogy a libacomb bőre szép pirosra, a zöldségek aranybarnára süljenek. Ha szükséges, akkor a tepsi fedele nélkül is lehet pirítani a legvégén, de ügyeljünk, ne száradjon ki a libahús.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 210 perc
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 2988
  • Feltöltés dátuma: 2020. november 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Zsolt1976 8 recept

Márton nap körül gyakran fogyasztunk libát, amihez az ősz színeit adó zöldségek kivételesen jó hangulatot és nem utolsó sorban édes és fanyar ízeket adnak hozzá. Jófajta merlot vörösborral kínáljuk!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...