Libacomb vele sült őszi ízekkel
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Zsolt1976
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
963
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
3847
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 36.5 g
Zsír
-
Összesen 70.5 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 166 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1052.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 97 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 83 mg
-
Foszfor 595 mg
-
Nátrium 232 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.8 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 336.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 904 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 2633 micro
-
β-karotin 9025 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 201 micro
Összesen
963
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 146 g
Zsír
-
Összesen 282 g
-
Telített zsírsav 82 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 148 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 32 g
-
Koleszterin 666 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4209.3 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 127 mg
-
Kálcium 389 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 334 mg
-
Foszfor 2382 mg
-
Nátrium 927 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 183.3 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 1346.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3615 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 178 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 38 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 177 micro
-
Kolin: 83 mg
-
Retinol - A vitamin: 141 micro
-
α-karotin 10530 micro
-
β-karotin 36102 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 804 micro
Összesen
3847
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 8.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 131.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 41.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 113 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 328 micro
-
β-karotin 1124 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
119
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A libacombok előkészítése során tollak és a tokok eltávolítása az elsődleges (csipesszel könnyebb). Alaposan sózzuk, majd borsozzuk, kevés szárított majoránnával fűszerezzük. (Jómagam a nagyobb hájdarabokat is eltávolítom, de a tepsibe teszem a zsírja miatt.)
- Kacsazsírral és egy kevés vízzel jól zárható tepsiben - a rozmaringágak hozzáadásával - alacsony hőmérsékleten kezdjük sütni. (160 fok) Kb. 1 óra sütést követően a sütőt lekapcsoljuk, és hagyjuk kb. fél órát a tepsiben lefedve párolódni.
- Addig a zöldségeket és birsalmát előkészítjük. Nagy, kb. egyforma darabokra szeljük azokat, a birsalma magházát eltávolítjuk. A burgonyákat sózzuk.
- A libacomb pihentetése után tesszük a tepsibe a zöldségeket, a fokhagymát, a birsalmát (kevés mézet csorgatunk a kivájt magházba), sárgarépát, majd picit később burgonyát, legvégül az édesburgonyát. Ismét 160 fok körül sütjük.
- Néhányszor a combokat meglocsoljuk a zsírral. A cél, hogy a libacomb bőre szép pirosra, a zöldségek aranybarnára süljenek. Ha szükséges, akkor a tepsi fedele nélkül is lehet pirítani a legvégén, de ügyeljünk, ne száradjon ki a libahús.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 210 perc
- Receptkönyvben: 39
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 20
- Össznézettség: 2988
- Feltöltés dátuma: 2020. november 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Zsolt1976
8 recept
Márton nap körül gyakran fogyasztunk libát, amihez az ősz színeit adó zöldségek kivételesen jó hangulatot és nem utolsó sorban édes és fanyar ízeket adnak hozzá. Jófajta merlot vörösborral kínáljuk!