r
Nosalty Logó

Lia csokikrémes sütije

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerdi
Lia csokikrémes sütije
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 653 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 7825 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 331 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.5 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 653 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103 g

Zsír

  • Összesen
    366 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    157 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    77 g
  • Koleszterin
    463 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3569.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    231 mg
  • Kálcium
    1045 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    442 mg
  • Foszfor
    1269 mg
  • Nátrium
    542 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1038 g
  • Cukor
    577 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    190.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2204 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    181 micro
  • K vitamin:
    243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    282 micro
  • Kolin:
    430 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2075 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1551 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    630 micro
Összesen 7825 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 331 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A lapokhoz a szalalkálit és az élesztőt külön-külön feloldjuk 1-1 dl langyos tejben.
  2. A lisztet elmorzsoljuk a zsírral, hozzáadjuk a cukrot, a tojást, majd az élesztős és a szalalkális tejet. Kemény tésztát gyúrunk. Előfordul, hogy még kell hozzá egy kevés liszt.
  3. Kettéosztjuk a tésztát. Felébe egy kanálnyi tejjel belegyúrjuk a kakaót. A tepsi méretétől függően 2-2 vagy 3-3 lapot sütünk (Nekem nagy tepsim van, ezért 4 lapos a sütim.) a tepsi hátán.
  4. A krémhez a lisztet és a kakaót elkeverjük egy kevés tejjel, majd a többi tej hozzáadásával pépet főzünk. Időnként megkavarjuk, hogy ne legyen csomós. Ha kész, hagyjuk kicsit hűlni.
  5. Közben kikavarjuk a margarint a cukorral, majd a kihűlt pépet is kanalanként hozzáadjuk.
  6. Megtöltjük a lapokat úgy, hogy alulra kakaós lap kerüljön, majd sárga, és így tovább.
  7. A tetejét gőz fölött felolvasztott tortabevonóval vonjuk be.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 28×35
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 24599
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 27.

Ajánló

A lisztes pép helyett pudingosat szoktam főzni: 6 dl tejben megfőzök 2 vanília ízű pudingport és egy nagy evőkanál kakaót.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy középiskolai osztálytársam kedvenc sütije volt, s mivel nekem is ízlett, elkértem a receptjét. Azóta is időnként megsütöm.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...