r
Nosalty Logó

Levendulás sajttorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Timcsó
Levendulás sajttorta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

787
Kalória
12.6g
Fehérje
79.5g
Szénhidrátok
46.1g
Zsír
27.9g
Víz
93.8g
Koleszterin
1.1g
Rost
49g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 787 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 6272 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 356 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    46.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    601.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    240 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.5 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    27.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 787 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    100.8 g

Zsír

  • Összesen
    368.4 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    750 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4813.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    1220 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    1923 mg
  • Nátrium
    1375 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    635.9 g
  • Cukor
    392 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    222.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    406 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    55 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    605 mg
  • Retinol - A vitamin:
    404 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1031 micro
Összesen 6272 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    12.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 356 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A 2 ekfriss levendulavirágot összemorzsoljuk 2 ek kristálycukorral, és félretesszük.
  2. A tejet feltesszük forrni, belekaparjuk a vaníliarúd belsejét, felforraljuk, majd félretesszük kihűlni.
  3. A tojások fehérjét felverjük a cukor felével kemény habbá, az összes többi hozzávalót kikeverjük habosra (lisztet, tojások sárgáját, tejet, cukrozott levendulavirágot, sütőport, olajat), majd óvatosan a habba forgatjuk, a kikent formába öntjük, és 175-180 fokon készre sütjük.
  4. Ha kihűlt, kettévágjuk, elkészítjük a krémet. A mascarpone sajtot kikeverjük az 5 ek porcukorral, vanília aromával, majd betöltjük vele a tortát, 1-2 órára hűtőbe tesszük.
  5. Elkészítjük a mázat: 1 tojásfehérjét kikeverünk 10 dkg porcukorral, belekeverünk 1 ek. friss levendulavirágot, majd a torta tetejére kenjük. Szélét díszíthetjük cukrozott levendulavirággal és levéllel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 175 °C

Sok helyen olvastam már, hogy milyen finom a levendula, de kóstolni még sosem kóstoltam, pedig van a kertemben. Eddig csak mint dísz, vagy illatosítót használtam, mert nagyon szeretem. Azt viszont nem hittem, hogy ennyire finom! Nem akartam semmivel sem kombinálni, csak egy csipet vaníliával, hogy érezzem milyen íze is van valójában a levendulának....? Mennyei! :-)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Cukormentes sajttorta

A sajttorta az egyik legnépszerűbb édesség a világon, melynek rengeteg különböző fajtája és elkészítési módja ismert. Mi most a legegyszerűbb, sütés nélküli verziót ...

Nosalty

Klasszikus baszk sajttorta

A baszk sajttorta 1990-ben született Spanyolországban, ahol egy leleményes vendéglátós minden nap valamilyen új süteményt akart sütni – így jutott el a tészta nélküli, oldalt ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!