Levendulás sajttorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Timcsó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 8% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 28% Zsír
A tésztához
-
28g tojás35 kcal
-
31g cukor121 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
19g tej11 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
0g levendula0 kcal
-
2g vaj13 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
A krémhez
-
63g mascarpone253 kcal
-
4g porcukor17 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
A mázhoz
-
5g tojásfehérje3 kcal
-
13g porcukor48 kcal
-
0g levendula0 kcal
Összesen
787
kcal
- 8% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 28% Zsír
A tésztához
-
220g tojás277 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
150g tej84 kcal
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
0g levendula0 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A krémhez
-
500g mascarpone2020 kcal
-
35g porcukor135 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
A mázhoz
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
0g levendula0 kcal
Összesen
6272
kcal
- 8% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 28% Zsír
A tésztához
-
12.4g tojás16 kcal
-
14.1g cukor55 kcal
-
17g finomliszt62 kcal
-
0.7g sütőpor0 kcal
-
8.5g tej5 kcal
-
7.2g napraforgó olaj64 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
0g levendula0 kcal
-
0.8g vaj6 kcal
-
0.8g finomliszt3 kcal
A krémhez
-
28.3g mascarpone114 kcal
-
2g porcukor8 kcal
-
0.3g vaníliaaroma0 kcal
A mázhoz
-
2.3g tojásfehérje1 kcal
-
5.7g porcukor22 kcal
-
0g levendula0 kcal
Összesen
356
kcal
- 8% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 12.6 g
Zsír
-
Összesen 46.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 94 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 601.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 153 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 240 mg
-
Nátrium 172 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 79.5 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 27.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 129 micro
Összesen
787
kcal
- 8% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 100.8 g
Zsír
-
Összesen 368.4 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 70 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 52 g
-
Koleszterin 750 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4813.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 177 mg
-
Kálcium 1220 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 102 mg
-
Foszfor 1923 mg
-
Nátrium 1375 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 635.9 g
-
Cukor 392 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 222.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 406 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 55 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 175 micro
-
Kolin: 605 mg
-
Retinol - A vitamin: 404 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1031 micro
Összesen
6272
kcal
- 8% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 20.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 272.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 109 mg
-
Nátrium 78 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 12.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 58 micro
Összesen
356
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
4 db tojás
-
25 dkg cukor
-
30 dkg finomliszt
-
1.5 dl tej
-
1.5 dl napraforgó olaj
A krémhez
-
50 dkg mascarpone
-
5 ek porcukor
-
1 teáskanál vaníliaaroma
A mázhoz
-
1 db tojásfehérje
-
10 dkg porcukor
Elkészítés
A tésztához
- A 2 ekfriss levendulavirágot összemorzsoljuk 2 ek kristálycukorral, és félretesszük.
- A tejet feltesszük forrni, belekaparjuk a vaníliarúd belsejét, felforraljuk, majd félretesszük kihűlni.
- A tojások fehérjét felverjük a cukor felével kemény habbá, az összes többi hozzávalót kikeverjük habosra (lisztet, tojások sárgáját, tejet, cukrozott levendulavirágot, sütőport, olajat), majd óvatosan a habba forgatjuk, a kikent formába öntjük, és 175-180 fokon készre sütjük.
- Ha kihűlt, kettévágjuk, elkészítjük a krémet. A mascarpone sajtot kikeverjük az 5 ek porcukorral, vanília aromával, majd betöltjük vele a tortát, 1-2 órára hűtőbe tesszük.
- Elkészítjük a mázat: 1 tojásfehérjét kikeverünk 10 dkg porcukorral, belekeverünk 1 ek. friss levendulavirágot, majd a torta tetejére kenjük. Szélét díszíthetjük cukrozott levendulavirággal és levéllel.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 62
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 6602
- Feltöltés dátuma: 2012. június 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Timcsó
30 recept
Sok helyen olvastam már, hogy milyen finom a levendula, de kóstolni még sosem kóstoltam, pedig van a kertemben. Eddig csak mint dísz, vagy illatosítót használtam, mert nagyon szeretem. Azt viszont nem hittem, hogy ennyire finom! Nem akartam semmivel sem kombinálni, csak egy csipet vaníliával, hogy érezzem milyen íze is van valójában a levendulának....? Mennyei! :-)