Levendulakrémes Violetta torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 27% Zsír
tészta
-
28g tojás35 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
levendulás krém
-
17g habtejszín49 kcal
-
10g mascarpone42 kcal
-
1g porcukor5 kcal
-
4 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
bevonókrém
-
7g tojásfehérje3 kcal
-
13g porcukor48 kcal
-
21g margarin149 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
díszítés
-
33g tortabevonó182 kcal
-
1g ostyalap5 kcal
-
12 kcal
Összesen
609
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 27% Zsír
tészta
-
330g tojás415 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
levendulás krém
-
200g habtejszín584 kcal
-
125g mascarpone505 kcal
-
14g porcukor54 kcal
-
15g levendulaszirup42 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
bevonókrém
-
80g tojásfehérje42 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
díszítés
-
400g tortabevonó2184 kcal
-
17g ostyalap64 kcal
-
38g színes cukorka144 kcal
Összesen
7309
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 27% Zsír
tészta
-
17.7g tojás22 kcal
-
6.4g cukor25 kcal
-
6.4g finomliszt23 kcal
levendulás krém
-
10.7g habtejszín31 kcal
-
6.7g mascarpone27 kcal
-
0.8g porcukor3 kcal
-
0.8g levendulaszirup2 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
bevonókrém
-
4.3g tojásfehérje2 kcal
-
8g porcukor31 kcal
-
13.4g margarin96 kcal
-
0.3g vaníliaaroma0 kcal
díszítés
-
21.5g tortabevonó117 kcal
-
0.9g ostyalap3 kcal
-
8 kcal
Összesen
390
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 39.1 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 111 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 322.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 140 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.5 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 40.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 257 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 78 mg
-
Retinol - A vitamin: 244 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 146 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 134 micro
Összesen
609
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 92.6 g
Zsír
-
Összesen 469.3 g
-
Telített zsírsav 164 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 164 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 73 g
-
Koleszterin 1334 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3869.5 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 161 mg
-
Kálcium 561 mg
-
Vas 39 mg
-
Magnézium 676 mg
-
Foszfor 1675 mg
-
Nátrium 734 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 690.5 g
-
Cukor 521 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 481.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3078 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 30 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 284 micro
-
K vitamin: 272 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 181 micro
-
Kolin: 931 mg
-
Retinol - A vitamin: 2933 micro
-
α-karotin 28 micro
-
β-karotin 1749 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1606 micro
Összesen
7309
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 25.2 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 72 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 207.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 25.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 165 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 157 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 94 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 86 micro
Összesen
390
kcal
Hozzávalók
tészta
-
6 db tojás
-
120 g cukor
-
120 g finomliszt
levendulás krém
-
200 ml habtejszín
-
125 g mascarpone
-
2 ek porcukor
-
1 ek levendulaszirup
-
1 kávéskanál ételfesték
bevonókrém
-
2 db tojásfehérje
-
15 dkg porcukor
-
25 dkg margarin
-
5 ml vaníliaaroma
díszítés
-
40 dkg tortabevonó
-
1 db ostyalap
-
2 ek színes cukorka
Elkészítés
tészta
- A tojásokat kettéválasztjuk, a cukrot hozzáadjuk a fehérjéhez, majd robotgéppel a fehérjét habbá, a sárgáját krémesre keverjük.
- Amikor ez megvan, a krémes tojássárgához hozzáadjuk a habot, majd óvatosan beleforgatjuk az átszitált lisztet.
- Sütőpapírral bélelt, 23 cm átmérőjű csatos tortaformába öntjük, majd 160 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük. Amikor megsült, a tortaformát ráfordítjuk egy tepsire, és így hagyjuk kihűlni a piskótát. (Csak ezután vegyük ki a piskótát a formából!)
- Amíg a piskóta hűl, elkészítjük a krémet. A tejszínt kemény habbá verjük, majd belekanalazzuk a mascarponét. Hozzáadjuk a cukrot és a levendulaszirupot, majd óvatosan összeforgatjuk, hogy sima krémet kapjunk. Kevés lila gél ételfestéket teszünk a krémhez, és robotgép segítségével egyenletesre keverjük.
- A kihűlt piskótát három részre vágjuk, és a krémmel megtöltjük.
- Elkészítjük a krémet a bevonáshoz a cukormassza alá. A tojásfehérjét a porcukorral gőz felett verjük keményre. Ha kihűlt, hozzáadagoljuk a margarint, és a vanília aromát, majd robotgéppel keverjük habos, fehér krémmé. Ezzel vonjuk be egyenletesen a tortát a burkolás előtt, majd 1-2 órára tegyük hűtőbe.
- A cukormasszát nyújtsuk vékonyra majd, óvatosan vonjuk be vele a tortát. Helyezzük rá az ostyalapot, majd díszítsük tetszőlegesen a színezett tejszínhabbal, cukorkákkal, illetve tetszőleges díszítőkkel.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Tepsi mérete: 23
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 17
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 3347
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Ezt a tortát az unokahúgom szülinapjára készítettem. A lila levendulás krém mindenkinek nagyon ízlett.