r
Nosalty Logó

Leveles túrós pogácsa egyszerűen

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Erzso83
Leveles túrós pogácsa egyszerűen
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

868
Kalória
24.2g
Fehérje
82g
Szénhidrátok
48.7g
Zsír
76.7g
Víz
228.4g
Koleszterin
3.1g
Rost
4.6g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 868 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 5215 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 344 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.2 g

Zsír

  • Összesen
    48.7 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2239.1 g
  • Cink
    110 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    326 mg
  • Nátrium
    1415 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    76.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    396 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    389 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 868 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145.4 g

Zsír

  • Összesen
    292.2 g
  • Telített zsírsav
    171 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1371 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13434.5 g
  • Cink
    662 mg
  • Szelén
    260 mg
  • Kálcium
    1303 mg
  • Vas
    510 mg
  • Magnézium
    201 mg
  • Foszfor
    1959 mg
  • Nátrium
    8489 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    492.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    460.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2378 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    152 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    511 micro
  • Kolin:
    646 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2334 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    502 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    768 micro
Összesen 5215 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    883.8 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    558 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    30.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 344 kcal

Elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük a cukorral és az élesztővel. A túrót érdemes szitán áttörni, mert úgy még krémesebb lesz, de el is hagyhatjuk ezt a folyamatot, elég, ha jó alaposan áttörjük. A vajat vagy margarint hidegen kockára vágjuk. A tejfölt meglangyosítjuk, és elkeverünk benne 2 tojássárgáját és a sót.
  2. A lisztet átszitáljuk, hogy levegősebb legyen, és gyors mozdulatokkal szétmorzsoljuk benne a vajat vagy margarint. Hozzáadjuk a túrót, a tojásos tejfölt és az élesztős tejet. Összedolgozzuk, lágyabb tésztát kapunk. Letakarjuk, és fél órát pihentetjük.
  3. A tésztát kinyújtjuk egy nagy lappá, a sajtot lereszeljük, és megszórjuk a lapot a sajt kétharmadával, majd a hosszanti oldalán szorosan feltekerjük. Letakarjuk, és ismét egy fél órát pihentetjük.
  4. A sütőt előmelegítjük 200 C fokra, a sütő aljára egy fém tálba vagy konzervdobozba vizet teszünk, hisz a kelt tésztának jót tesz a gőz.
  5. A tésztatekercset kinyújtjuk 1-1,5 cm vastagra, megkenjük a harmadik tojássárgával, és megszórjuk a maradék reszelt sajttal. Csíkokra vágjuk, és felkockázzuk. 20-25 perc alatt aranysárgára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ezt a receptet már 10 éve készítem, egy 2007-es Kiskegyed konyhája újságban fedeztem fel, és nagyon szeretem elkészíteni, hisz leveles tésztát kapunk, de nem a megszokott módon kell csinálni. Egy jó levessel kitűnő ebéd is lehet, de bulikon, vendégváróként is tökéletes partifalat.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Cheddar scones

A klasszikusan édesen fogyasztott brit klasszikuson csavartunk most egyet, és sós verzióban, jó sok cheddarral megturbózva készítettük el. Egy-egy sajtos scone remek tízórai vagy uzsonna ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!