Leveles tésztában sült lazac fehérbormártással
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 9% Zsír
Lazac
-
200g lazac254 kcal
-
92g leveles tészta340 kcal
-
67g cukkini11 kcal
-
70g gomba15 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
13g citromlé3 kcal
-
0g bors0 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
47 kcal
Fehérbormártás
-
7g vaj48 kcal
-
47 kcal
-
60g vöröshagyma22 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
100g szárnyas alaplé7 kcal
-
133g főzőtejszín175 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1074
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 9% Zsír
Lazac
-
600g lazac762 kcal
-
275g leveles tészta1020 kcal
-
200g cukkini32 kcal
-
210g gomba45 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
0g bors0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
Fehérbormártás
-
20g vaj143 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
300g fehérbor246 kcal
-
300g szárnyas alaplé21 kcal
-
400g főzőtejszín524 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
3219
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 9% Zsír
Lazac
-
23g lazac29 kcal
-
10.5g leveles tészta39 kcal
-
7.7g cukkini1 kcal
-
8g gomba2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
1.5g citromlé0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2.1g tojás3 kcal
-
0.6g napraforgó olaj5 kcal
Fehérbormártás
-
0.8g vaj5 kcal
-
0.6g napraforgó olaj5 kcal
-
6.9g vöröshagyma3 kcal
-
11.5g fehérbor9 kcal
-
11.5g szárnyas alaplé1 kcal
-
15.3g főzőtejszín20 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
122
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 56.3 g
Zsír
-
Összesen 63.3 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 213 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1962.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 79 mg
-
Kálcium 202 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 103 mg
-
Foszfor 800 mg
-
Nátrium 774 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.7 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 542.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 277 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 891 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 289 mg
-
Retinol - A vitamin: 267 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 117 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1431 micro
Összesen
1074
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 169 g
Zsír
-
Összesen 190 g
-
Telített zsírsav 79 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 639 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5888.2 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 237 mg
-
Kálcium 605 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 310 mg
-
Foszfor 2399 mg
-
Nátrium 2322 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 152.2 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 1627.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 831 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 26 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 69 mg
-
D vitamin: 2672 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 57 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 182 micro
-
Kolin: 867 mg
-
Retinol - A vitamin: 802 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 350 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4294 micro
Összesen
3219
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 7.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 225.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 89 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 62.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 102 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 164 micro
Összesen
122
kcal
Hozzávalók
Lazac
-
1 csomag leveles tészta
-
1 db cukkini
-
5 nagy db gomba
-
só ízlés szerint
-
2 teáskanál hal fűszerkeverék
-
1 citromból nyert citromlé
-
bors ízlés szerint
-
2 ek napraforgó olaj
Fehérbormártás
-
2 dkg vaj
-
2 ek napraforgó olaj
-
2 db vöröshagyma
-
3 dl fehérbor
-
3 dl szárnyas alaplé
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
Lazac
- A lazacfilét vágjuk el két egyforma darabra, majd ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg a halas fűszerkeverékkel, színes borssal, csepegtessük meg a citromlével, és hagyjuk legalább 30 percet állni, hogy az ízek átjárják.
- A gombát, és a cukkinit vágjuk fel vékony szeletekre.
- Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a felszeletelt cukkinit, sózzuk, és szórjuk meg őrölt színes borssal, majd pár perc alatt pároljuk roppanósra. (nem kell neki csak 4-5 perc) Ezután szedjük ki a serpenyőből, majd hűtsük ki.
- A visszamaradt zsiradékba tegyük bele a szintén felszeletelt gombát, majd enyhén sózzuk, borsozzuk, és pároljuk kb. 10 percig. Ezután a levet lecsepegtetve szedjük ki, majd hűtsük ki.
- Az előnyújtott leveles tésztát csavarjuk ki a papírból, majd az egyik felére helyezzük rá az egyik befűszerezett lazacszeletet. Ezután borítsuk be először a kihűtött cukkinival, majd a gombával, végül pedig helyezzük rá a másik lazacszeletet.
- Ezután kenjük körbe a tésztát, az előzőleg villával felvert tojással, majd hajtsuk rá a tészta másik felét. Először kézzel, majd egy villával nyomkodjuk alaposan le a tésztaszélét. Helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd közepes hőmérsékleten süssük 40-45 perc alatt szép pirosra.
- A sütőből kivéve hagyjuk kicsit hűlni, mielőtt felszeletelnénk.
Fehérbormártás
- A fehérbormártáshoz egy serpenyőbe tegyük bele a vajat és az olajat, majd olvasszuk fel. Ezután adjuk hozzá a nagyon apróra felvágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. (vigyázzunk hogy ne piruljon meg nagyon)
- Az üvegesre párolódott hagymához, öntsük hozzá a fehérbort, majd a serpenyő aljáról alaposan kaparjuk fel a zsiradékot. Ezután forraljuk felére a bort, majd adjuk hozzá az alaplevet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és addig főzzük, hogy kb. 1 dl lé maradjon alatta.
- Ezután adjuk hozzá a tejszínt, majd addig főzzük, hogy kissé besűrűsödjön. Ezután turmixoljuk le, majd egy szitán szűrjük át, hogy szép selymes legyen a mártás, majd tálalásig tartsuk melegen.
- Tálalás előtt, ízlés szerint szeleteljük fel a tésztában sült lazacot, majd kanalazzuk köré a fehérbormártást és úgy kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 50 perc
- Receptkönyvben: 40
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 343
- Feltöltés dátuma: 2023. január 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gizi
369 recept