r
Nosalty Logó

Leveles tésztában sült lazac fehérbormártással

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gizi
Leveles tésztában sült lazac fehérbormártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Lazac

Fehérbormártás

Összesen 1074 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Lazac

Fehérbormártás

Összesen 3219 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Lazac

Fehérbormártás

Összesen 122 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.3 g

Zsír

  • Összesen
    63.3 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1962.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    800 mg
  • Nátrium
    774 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    542.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    277 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    891 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    289 mg
  • Retinol - A vitamin:
    267 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1431 micro
Összesen 1074 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    169 g

Zsír

  • Összesen
    190 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    639 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5888.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    605 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    310 mg
  • Foszfor
    2399 mg
  • Nátrium
    2322 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152.2 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1627.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    831 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    26 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    2672 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    867 mg
  • Retinol - A vitamin:
    802 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    350 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4294 micro
Összesen 3219 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 122 kcal

Hozzávalók

Lazac

Fehérbormártás

Elkészítés

Lazac

  1. A lazacfilét vágjuk el két egyforma darabra, majd ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg a halas fűszerkeverékkel, színes borssal, csepegtessük meg a citromlével, és hagyjuk legalább 30 percet állni, hogy az ízek átjárják.
  2. A gombát, és a cukkinit vágjuk fel vékony szeletekre.
  3. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a felszeletelt cukkinit, sózzuk, és szórjuk meg őrölt színes borssal, majd pár perc alatt pároljuk roppanósra. (nem kell neki csak 4-5 perc) Ezután szedjük ki a serpenyőből, majd hűtsük ki.
  4. A visszamaradt zsiradékba tegyük bele a szintén felszeletelt gombát, majd enyhén sózzuk, borsozzuk, és pároljuk kb. 10 percig. Ezután a levet lecsepegtetve szedjük ki, majd hűtsük ki.
  5. Az előnyújtott leveles tésztát csavarjuk ki a papírból, majd az egyik felére helyezzük rá az egyik befűszerezett lazacszeletet. Ezután borítsuk be először a kihűtött cukkinival, majd a gombával, végül pedig helyezzük rá a másik lazacszeletet.
  6. Ezután kenjük körbe a tésztát, az előzőleg villával felvert tojással, majd hajtsuk rá a tészta másik felét. Először kézzel, majd egy villával nyomkodjuk alaposan le a tésztaszélét. Helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd közepes hőmérsékleten süssük 40-45 perc alatt szép pirosra.
  7. A sütőből kivéve hagyjuk kicsit hűlni, mielőtt felszeletelnénk.

Fehérbormártás

  1. A fehérbormártáshoz egy serpenyőbe tegyük bele a vajat és az olajat, majd olvasszuk fel. Ezután adjuk hozzá a nagyon apróra felvágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. (vigyázzunk hogy ne piruljon meg nagyon)
  2. Az üvegesre párolódott hagymához, öntsük hozzá a fehérbort, majd a serpenyő aljáról alaposan kaparjuk fel a zsiradékot. Ezután forraljuk felére a bort, majd adjuk hozzá az alaplevet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és addig főzzük, hogy kb. 1 dl lé maradjon alatta.
  3. Ezután adjuk hozzá a tejszínt, majd addig főzzük, hogy kissé besűrűsödjön. Ezután turmixoljuk le, majd egy szitán szűrjük át, hogy szép selymes legyen a mártás, majd tálalásig tartsuk melegen.
  4. Tálalás előtt, ízlés szerint szeleteljük fel a tésztában sült lazacot, majd kanalazzuk köré a fehérbormártást és úgy kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 343
  • Feltöltés dátuma: 2023. január 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Lazac

Fehérbormártás

Címlapról ajánljuk