r
Nosalty Logó

Leveles tésztában sült lazac fehérbormártással

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gizi
Leveles tésztában sült lazac fehérbormártással
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Lazac

Fehérbormártás

1074
Kalória
56.3g
Fehérje
50.7g
Szénhidrát
63.3g
Zsír
542.5g
Víz
213g
Koleszterin
3.2g
Rost
13g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Lazac

Fehérbormártás

Összesen 1074 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Lazac

Fehérbormártás

Összesen 3219 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Lazac

Fehérbormártás

Összesen 122 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.3 g

Zsír

  • Összesen
    63.3 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1962.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    800 mg
  • Nátrium
    774 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    50.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    542.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    277 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    891 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    289 mg
  • Retinol - A vitamin:
    267 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1431 micro
Összesen 1074 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    169 g

Zsír

  • Összesen
    190 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    639 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5888.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    605 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    310 mg
  • Foszfor
    2399 mg
  • Nátrium
    2322 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    152.2 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    1627.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    831 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    26 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    2672 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    867 mg
  • Retinol - A vitamin:
    802 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    350 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4294 micro
Összesen 3219 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    62.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 122 kcal

Elkészítés

Lazac

  1. A lazacfilét vágjuk el két egyforma darabra, majd ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg a halas fűszerkeverékkel, színes borssal, csepegtessük meg a citromlével, és hagyjuk legalább 30 percet állni, hogy az ízek átjárják.
  2. A gombát, és a cukkinit vágjuk fel vékony szeletekre.
  3. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a felszeletelt cukkinit, sózzuk, és szórjuk meg őrölt színes borssal, majd pár perc alatt pároljuk roppanósra. (nem kell neki csak 4-5 perc) Ezután szedjük ki a serpenyőből, majd hűtsük ki.
  4. A visszamaradt zsiradékba tegyük bele a szintén felszeletelt gombát, majd enyhén sózzuk, borsozzuk, és pároljuk kb. 10 percig. Ezután a levet lecsepegtetve szedjük ki, majd hűtsük ki.
  5. Az előnyújtott leveles tésztát csavarjuk ki a papírból, majd az egyik felére helyezzük rá az egyik befűszerezett lazacszeletet. Ezután borítsuk be először a kihűtött cukkinival, majd a gombával, végül pedig helyezzük rá a másik lazacszeletet.
  6. Ezután kenjük körbe a tésztát, az előzőleg villával felvert tojással, majd hajtsuk rá a tészta másik felét. Először kézzel, majd egy villával nyomkodjuk alaposan le a tésztaszélét. Helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd közepes hőmérsékleten süssük 40-45 perc alatt szép pirosra.
  7. A sütőből kivéve hagyjuk kicsit hűlni, mielőtt felszeletelnénk.

Fehérbormártás

  1. A fehérbormártáshoz egy serpenyőbe tegyük bele a vajat és az olajat, majd olvasszuk fel. Ezután adjuk hozzá a nagyon apróra felvágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. (vigyázzunk hogy ne piruljon meg nagyon)
  2. Az üvegesre párolódott hagymához, öntsük hozzá a fehérbort, majd a serpenyő aljáról alaposan kaparjuk fel a zsiradékot. Ezután forraljuk felére a bort, majd adjuk hozzá az alaplevet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és addig főzzük, hogy kb. 1 dl lé maradjon alatta.
  3. Ezután adjuk hozzá a tejszínt, majd addig főzzük, hogy kissé besűrűsödjön. Ezután turmixoljuk le, majd egy szitán szűrjük át, hogy szép selymes legyen a mártás, majd tálalásig tartsuk melegen.
  4. Tálalás előtt, ízlés szerint szeleteljük fel a tésztában sült lazacot, majd kanalazzuk köré a fehérbormártást és úgy kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!