Leveles tésztába töltött virsli
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 10% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
80g finomliszt291 kcal
-
4g cukor15 kcal
-
3g élesztő3 kcal
-
1g ecet0 kcal
-
40g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
A vajas betéthez
-
30g vaj215 kcal
-
6g finomliszt22 kcal
-
20g bacon79 kcal
-
20g sajt70 kcal
-
70g virsli188 kcal
Összesen
883
kcal
- 10% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.8 g
Zsír
-
Összesen 54.9 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 149 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1613.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 340 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 335 mg
-
Nátrium 836 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 70.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 118.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 326 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 321 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15 micro
Összesen
883
kcal
- 10% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 129.2 g
Zsír
-
Összesen 274.4 g
-
Telített zsírsav 136 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 99 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 743 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8069.5 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 281 mg
-
Kálcium 1700 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 195 mg
-
Foszfor 1676 mg
-
Nátrium 4179 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 352.5 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 592.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1629 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 37 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 263 micro
-
Kolin: 141 mg
-
Retinol - A vitamin: 1607 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 266 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 77 micro
Összesen
4422
kcal
- 10% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 20 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 589 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 124 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 122 mg
-
Nátrium 305 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 43.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 119 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 117 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
324
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A vajas betéten kívüli anyagokat összegyúrjuk, és addig dagasztjuk, míg rugalmas tészta lesz. Ekkor letakarjuk konyharuhával, és negyed órát pihentetjük.
- A tésztát kinyújtjuk nagyjából négyszög alakúra, és a közepére helyezzük a vajas részt (vaj összekeverve liszttel), és a tészta széleit borítékszerűen ráhajtogatjuk, majd a tésztát kinyújtjuk, vigyázva, hogy a vaj ne bújjon ki a tésztából, majd duplán hajtogatjuk, letakarva hűtőbe tesszük. Ezt a hajtogatást még kétszer megismételjük.
- A tésztát kinyújtjuk 3- 4 mm vékonyra, derelyevágóval a virsli hosszúságával megegyező téglalapokat vágunk belőle.
- A virslire vékony szelet bacont vagy sajtot tekerünk, és beburkoljuk tésztával, tepsibe tesszük, tetejét bevagdaljuk.
- Előmelegített sütőben sütjük, míg szép piros lesz.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 37x32
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 82
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 9049
- Feltöltés dátuma: 2012. január 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Az egészet csak azért kezdtem el, mert még soha nem készítettem otthon leveles tésztát. Bementem az üzletbe, hogy veszek egy adaggal, de mikor megláttam, hogy 899 Ft-ot kérnek érte, a szívemhez kaptam, és azonnal megszületett az elhatározás, én készítem a tésztát otthon. Szerintem ez úgy a legjobb, ha egy nagyobb mennyiséget legyárt az ember, és beteszi a fagyasztóba. Én még ki is nyújtottam, és sütőpapírba tekerve tettem el. Így ha szükség van rá, csak kitekerem, és mehet a sütőbe.