r
Nosalty Logó

Leveles tésztába töltött virsli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Leveles tésztába töltött virsli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A vajas betéthez

Összesen 883 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A vajas betéthez

Összesen 4422 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A vajas betéthez

Összesen 324 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.8 g

Zsír

  • Összesen
    54.9 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1613.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    340 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    335 mg
  • Nátrium
    836 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    118.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    326 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    321 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 883 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.2 g

Zsír

  • Összesen
    274.4 g
  • Telített zsírsav
    136 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    743 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8069.5 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    281 mg
  • Kálcium
    1700 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    1676 mg
  • Nátrium
    4179 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    352.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    592.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1629 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1607 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    266 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 4422 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    589 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    305 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 324 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A vajas betéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajas betéten kívüli anyagokat összegyúrjuk, és addig dagasztjuk, míg rugalmas tészta lesz. Ekkor letakarjuk konyharuhával, és negyed órát pihentetjük.
  2. A tésztát kinyújtjuk nagyjából négyszög alakúra, és a közepére helyezzük a vajas részt (vaj összekeverve liszttel), és a tészta széleit borítékszerűen ráhajtogatjuk, majd a tésztát kinyújtjuk, vigyázva, hogy a vaj ne bújjon ki a tésztából, majd duplán hajtogatjuk, letakarva hűtőbe tesszük. Ezt a hajtogatást még kétszer megismételjük.
  3. A tésztát kinyújtjuk 3- 4 mm vékonyra, derelyevágóval a virsli hosszúságával megegyező téglalapokat vágunk belőle.
  4. A virslire vékony szelet bacont vagy sajtot tekerünk, és beburkoljuk tésztával, tepsibe tesszük, tetejét bevagdaljuk.
  5. Előmelegített sütőben sütjük, míg szép piros lesz.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 37x32
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9052
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Leveles tésztába töltött virsli
Évi néni 1830 recept

Az egészet csak azért kezdtem el, mert még soha nem készítettem otthon leveles tésztát. Bementem az üzletbe, hogy veszek egy adaggal, de mikor megláttam, hogy 899 Ft-ot kérnek érte, a szívemhez kaptam, és azonnal megszületett az elhatározás, én készítem a tésztát otthon. Szerintem ez úgy a legjobb, ha egy nagyobb mennyiséget legyárt az ember, és beteszi a fagyasztóba. Én még ki is nyújtottam, és sütőpapírba tekerve tettem el. Így ha szükség van rá, csak kitekerem, és mehet a sütőbe.

Hozzávalók

A tésztához

A vajas betéthez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...