r
Nosalty Logó

Leveles hús Tomatotree konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tomatotree
Leveles hús Tomatotree konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 16% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 626 kcal
  • 16% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 3750 kcal
  • 16% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 272 kcal
  • 16% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.6 g

Zsír

  • Összesen
    35 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1022.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    306 mg
  • Nátrium
    437 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 626 kcal
  • 16% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    183.6 g

Zsír

  • Összesen
    209.7 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    693 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6136.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    1205 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    290 mg
  • Foszfor
    1835 mg
  • Nátrium
    2621 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    284.9 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    489.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    593 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    76 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    558 mg
  • Retinol - A vitamin:
    587 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    289 micro
Összesen 3750 kcal
  • 16% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    443.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 272 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemelleket megmossuk, szárazra töröljük, középen kettévágjuk, majd mindkét darabot még 3-3 szeletre vágjuk. 12 kisebb-nagyobb szeletünk lesz így. A szeleteket besózzuk, és borsot őrlünk rá.
  2. Közben a mézet a mustárral elkeverjük, és a hússzeleteket jól megforgatjuk benne, majd minimum 1 órára félretesszük hideg helyre pihenni.
  3. Pihentetés után olajat hevítünk, amin először a szeletek mindkét oldalát elősütjük, majd ha mindegyikkel megvagyunk, visszapakoljuk őket a serpenyőbe puhulni. A mézes-mustáros mártásmaradékot ráöntjük, és megpároljuk. (Könnyen leég a méz miatt, közepes tűznél süssük!)
  4. Ha elkészült, kiszedjük, és egy lapos tányéron elterítjük hűlni.
  5. Közben a leveles tésztát kiterítjük a gyúródeszkán (nem mirelitet vettem, hanem csak a hűtöttet, ami fel van tekerve, tehát nyújtani sem kell), és 6 db négyzetre vágjuk.
  6. A tojást felverjük, megkenjük vele a tésztát, megszórjuk a napraforgómaggal, elhelyezünk rajta egy szelet húst. Ha nagyon amorf lenne, akkor kicsit szögletesre igazítjuk, illetve a kisebb szeletkéket egymás mellé is tehetjük a tésztára.
  7. Megszórjuk a reszelt sajttal, és a tészta 4 sarkát behajtjuk, összecsippentjük, mint a túrós batyut.
  8. A húsos batyukat megkenjük a felvert tojással, és megszórjuk szezámmaggal.
  9. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt addig sütjük, míg szép színt kapnak a batyuk.
  10. A másik leveles tésztával ugyanezt megismételjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2529
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Leveles hús Tomatotree konyhájából
Tomatotree 262 recept

Gyors vendégváró kaja, elő lehet vele készülni, és csak be kell tolni a sütőbe. Salátával is kínálhatjuk.  Frissen az igazi, de a hűtést is kibírja. A húst is ízesíthetjük más fűszerekkel, és a magvakat is cserélgethetjük (belül szezám, kívül mapraforgó vagy mandula, esetleg tökmag, vagy vegyesen mindenféle mag kívül-belül).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...