r
Nosalty Logó

Leveles hús Tomatotree konyhájából

Tomatotree
Leveles hús Tomatotree konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

626
Kalória
30.6g
Fehérje
47.5g
Szénhidrát
35g
Zsír
81.6g
Víz
115.5g
Koleszterin
1.7g
Élelmi rost
14.9g
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 626 kcal
  • 16% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 3750 kcal
  • 16% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 272 kcal
  • 16% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.6 g

Zsír

  • Összesen
    35 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1022.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    306 mg
  • Nátrium
    437 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    47.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    81.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 626 kcal
  • 16% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    183.6 g

Zsír

  • Összesen
    209.7 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    693 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6136.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    1205 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    290 mg
  • Foszfor
    1835 mg
  • Nátrium
    2621 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    284.9 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    489.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    593 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    76 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    558 mg
  • Retinol - A vitamin:
    587 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    289 micro
Összesen 3750 kcal
  • 16% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    443.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    35.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 272 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemelleket megmossuk, szárazra töröljük, középen kettévágjuk, majd mindkét darabot még 3-3 szeletre vágjuk. 12 kisebb-nagyobb szeletünk lesz így. A szeleteket besózzuk, és borsot őrlünk rá.
  2. Közben a mézet a mustárral elkeverjük, és a hússzeleteket jól megforgatjuk benne, majd minimum 1 órára félretesszük hideg helyre pihenni.
  3. Pihentetés után olajat hevítünk, amin először a szeletek mindkét oldalát elősütjük, majd ha mindegyikkel megvagyunk, visszapakoljuk őket a serpenyőbe puhulni. A mézes-mustáros mártásmaradékot ráöntjük, és megpároljuk. (Könnyen leég a méz miatt, közepes tűznél süssük!)
  4. Ha elkészült, kiszedjük, és egy lapos tányéron elterítjük hűlni.
  5. Közben a leveles tésztát kiterítjük a gyúródeszkán (nem mirelitet vettem, hanem csak a hűtöttet, ami fel van tekerve, tehát nyújtani sem kell), és 6 db négyzetre vágjuk.
  6. A tojást felverjük, megkenjük vele a tésztát, megszórjuk a napraforgómaggal, elhelyezünk rajta egy szelet húst. Ha nagyon amorf lenne, akkor kicsit szögletesre igazítjuk, illetve a kisebb szeletkéket egymás mellé is tehetjük a tésztára.
  7. Megszórjuk a reszelt sajttal, és a tészta 4 sarkát behajtjuk, összecsippentjük, mint a túrós batyut.
  8. A húsos batyukat megkenjük a felvert tojással, és megszórjuk szezámmaggal.
  9. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt addig sütjük, míg szép színt kapnak a batyuk.
  10. A másik leveles tésztával ugyanezt megismételjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Gyors vendégváró kaja, elő lehet vele készülni, és csak be kell tolni a sütőbe. Salátával is kínálhatjuk.  Frissen az igazi, de a hűtést is kibírja. A húst is ízesíthetjük más fűszerekkel, és a magvakat is cserélgethetjük (belül szezám, kívül mapraforgó vagy mandula, esetleg tökmag, vagy vegyesen mindenféle mag kívül-belül).

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...