Lestyános csirkeszárny tarhonyával
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 7% Zsír
A húshoz
-
342g csirkeszárny405 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
36g vöröshagyma13 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0g lestyán0 kcal
-
50g víz0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
40g zöldpaprika7 kcal
-
72g zöldbab20 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
57 kcal
A körethez
-
28 kcal
-
150g tarhonya557 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
A tálaláshoz
-
17 kcal
-
20g tejföl40 kcal
Összesen
1245
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 7% Zsír
A húshoz
-
1712g csirkeszárny2027 kcal
-
500g paradicsom90 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
0g lestyán0 kcal
-
250g víz0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
5 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
200g zöldpaprika33 kcal
-
360g zöldbab98 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
A körethez
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
750g tarhonya2783 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
A tálaláshoz
-
300g vegyes savanyúság84 kcal
-
100g tejföl198 kcal
Összesen
6221
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 7% Zsír
A húshoz
-
37.1g csirkeszárny44 kcal
-
10.8g paradicsom2 kcal
-
3.9g vöröshagyma1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0g lestyán0 kcal
-
5.4g víz0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
4.3g zöldpaprika1 kcal
-
7.8g zöldbab2 kcal
-
4.3g tejföl9 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
A körethez
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
-
16.2g tarhonya60 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
A tálaláshoz
-
6.5g vegyes savanyúság2 kcal
-
2.2g tejföl4 kcal
Összesen
134
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 61.7 g
Zsír
-
Összesen 51.2 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 271 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1351.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 135 mg
-
Kálcium 168 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 155 mg
-
Foszfor 659 mg
-
Nátrium 220 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 132.9 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 469.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 166 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 52 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 50 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 420 micro
-
Kolin: 229 mg
-
Retinol - A vitamin: 92 micro
-
α-karotin 152 micro
-
β-karotin 804 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 707 micro
Összesen
1245
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 308.5 g
Zsír
-
Összesen 256.1 g
-
Telített zsírsav 77 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 95 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 52 g
-
Koleszterin 1355 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6756.6 g
-
Cink 27 mg
-
Szelén 676 mg
-
Kálcium 839 mg
-
Vas 36 mg
-
Magnézium 774 mg
-
Foszfor 3293 mg
-
Nátrium 1099 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 664.4 g
-
Cukor 65 mg
-
Élelmi rost 45 mg
VÍZ
-
Összesen 2345.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 831 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 33 mg
-
C vitamin: 261 mg
-
D vitamin: 53 micro
-
K vitamin: 249 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 121 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2102 micro
-
Kolin: 1145 mg
-
Retinol - A vitamin: 459 micro
-
α-karotin 758 micro
-
β-karotin 4022 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 12865 micro
-
Lut-zea 3533 micro
Összesen
6221
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 5.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 146.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 87 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 279 micro
-
Lut-zea 77 micro
Összesen
134
kcal
Hozzávalók
A húshoz
-
16 db csirkeszárny
-
0.5 kg paradicsom
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
2.5 dl víz
-
1 db babérlevél
-
3 teáskanál fűszerpaprika
-
1 tk petrezselyem
-
2 db zöldpaprika
-
2 dl tejföl
-
4 ek napraforgó olaj
A körethez
-
2 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
A tálaláshoz
-
30 dkg vegyes savanyúság
-
5 ek tejföl
Elkészítés
A húshoz
- A csirkeszárnyakat mossuk, tisztítjuk, lecsepegtetjük.
- A vöröshagymát felkockázzuk, a fokhagymát áttörjük, és egy lábasba olajat téve, beletesszük a hagymákat, a kevés sót, és kis lángon, fedő alatt puhára pároljuk.
- Tűzről levesszük a lábast, beletesszük a 2 tkanál házi őrölt pirospaprikát, elkeverjük, beletesszük a csirkeszárnyakat, a hámozott paradicsom konzervet, a mirelit zöldpaprikát, a fűszereket, kevés vizet (2-3 dl), és kb. 150 -160 fokon elkezdjük főzni, fedő alatt, néha megkeverjük, kóstoljuk, szükség szerint ízesítjük. 40 perc után a hús puhaságát nézzük meg.
- Amennyiben már majdnem jó, tegyük bele az üveg zöldbabot, óvatosan keverjük el, és még kb.10-12 percig főzzük.
- Egy másik lábasba olajat teszünk, ebbe öntjük a tarhonyát, és kis lángon, keverés mellett a kívánt színűre pirítjuk, mi világos zsemle színű pirítást szeretjük.
- Ha ez kész, sózzuk a tarhonyát, és felöntjük annyi forró vízzel, hogy bőven ellepje, beletesszük a petrezselyemzöldet, kicsit átkeverjük, majd lefedve, 8-10 percig főzzük kis lángon, keverjük közben, mert leragad, ezután kikapcsoljuk, és lefedve hagyjuk, hogy a tarhonya a vizet magába szívja, megpuhuljon, és pergős is legyen.
- Tálaljuk a csirkeszárnyakat a tarhonyával, tejföllel és a házi savanyúval.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2442
- Feltöltés dátuma: 2012. március 16.
Ajánló
Az ételt elkészíthetjük friss zöldfűszerekkel is, és ha nem sokára jön a friss zöldpaprika és paradicsom, zöldbab, -azzal még finomabb ízű lesz az étel. Kínálhatunk finom bort mellé.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Éva-Anyóca
350 recept
Egy gyors ebédet szerettem volna készíteni. Ennyi a történet. :-)