r
Nosalty Logó

Lestyános csirkeszárny tarhonyával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Lestyános csirkeszárny tarhonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 1245 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 6221 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 134 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    61.7 g

Zsír

  • Összesen
    51.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    271 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1351.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    659 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    469.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    420 micro
  • Kolin:
    229 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    804 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    707 micro
Összesen 1245 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    308.5 g

Zsír

  • Összesen
    256.1 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    1355 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6756.6 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    676 mg
  • Kálcium
    839 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    774 mg
  • Foszfor
    3293 mg
  • Nátrium
    1099 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    664.4 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    2345.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    831 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    261 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    249 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    121 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2102 micro
  • Kolin:
    1145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    459 micro
  • α-karotin
    758 micro
  • β-karotin
    4022 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    3533 micro
Összesen 6221 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    279 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 134 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A csirkeszárnyakat mossuk, tisztítjuk, lecsepegtetjük.
  2. A vöröshagymát felkockázzuk, a fokhagymát áttörjük, és egy lábasba olajat téve, beletesszük a hagymákat, a kevés sót, és kis lángon, fedő alatt puhára pároljuk.
  3. Tűzről levesszük a lábast, beletesszük a 2 tkanál házi őrölt pirospaprikát, elkeverjük, beletesszük a csirkeszárnyakat, a hámozott paradicsom konzervet, a mirelit zöldpaprikát, a fűszereket, kevés vizet (2-3 dl), és kb. 150 -160 fokon elkezdjük főzni, fedő alatt, néha megkeverjük, kóstoljuk, szükség szerint ízesítjük. 40 perc után a hús puhaságát nézzük meg.
  4. Amennyiben már majdnem jó, tegyük bele az üveg zöldbabot, óvatosan keverjük el, és még kb.10-12 percig főzzük.
  5. Egy másik lábasba olajat teszünk, ebbe öntjük a tarhonyát, és kis lángon, keverés mellett a kívánt színűre pirítjuk, mi világos zsemle színű pirítást szeretjük.
  6. Ha ez kész, sózzuk a tarhonyát, és felöntjük annyi forró vízzel, hogy bőven ellepje, beletesszük a petrezselyemzöldet, kicsit átkeverjük, majd lefedve, 8-10 percig főzzük kis lángon, keverjük közben, mert leragad, ezután kikapcsoljuk, és lefedve hagyjuk, hogy a tarhonya a vizet magába szívja, megpuhuljon, és pergős is legyen.
  7. Tálaljuk a csirkeszárnyakat a tarhonyával, tejföllel és a házi savanyúval.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2442
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 16.

Ajánló

Az ételt elkészíthetjük friss zöldfűszerekkel is, és ha nem sokára jön a friss zöldpaprika és paradicsom, zöldbab, -azzal még finomabb ízű lesz az étel. Kínálhatunk finom bort mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lestyános csirkeszárny tarhonyával
Éva-Anyóca 350 recept

Egy  gyors ebédet szerettem volna készíteni. Ennyi a történet. :-)

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...