Leopárd kalács Katharosztól
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
125g finomliszt455 kcal
-
63g tej35 kcal
-
6 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
19 kcal
-
2g narancshéj1 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
1g só0 kcal
-
17 kcal
-
10g tej6 kcal
-
10g tojásfehérje5 kcal
Összesen
706
kcal
- 11% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
500g finomliszt1820 kcal
-
250g tej140 kcal
-
23 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
5g só0 kcal
-
68 kcal
-
40g tej22 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
Összesen
2824
kcal
- 11% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
47g finomliszt171 kcal
-
23.5g tej13 kcal
-
0.7g instant élesztő2 kcal
-
3.8g cukor15 kcal
-
1.9g vaníliás cukor7 kcal
-
0.6g narancshéj1 kcal
-
5.2g tojás7 kcal
-
1.9g tojássárgája6 kcal
-
4.7g vaj34 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
2.8g cukrozatlan kakaópor6 kcal
-
3.8g tej2 kcal
-
3.8g tojásfehérje2 kcal
Összesen
266
kcal
- 11% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.8 g
Zsír
-
Összesen 16.5 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 126 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1072.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 131 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 249 mg
-
Nátrium 563 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 119.1 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 38.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 124 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 90 micro
-
Kolin: 93 mg
-
Retinol - A vitamin: 122 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 141 micro
Összesen
706
kcal
- 11% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 83.2 g
Zsír
-
Összesen 65.9 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 505 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4288.9 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 209 mg
-
Kálcium 525 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 277 mg
-
Foszfor 998 mg
-
Nátrium 2254 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 476.3 g
-
Cukor 74 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 155.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 497 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 83 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 360 micro
-
Kolin: 374 mg
-
Retinol - A vitamin: 487 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 97 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 564 micro
Összesen
2824
kcal
- 11% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 6.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 403.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 94 mg
-
Nátrium 212 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.8 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 14.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 46 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
266
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg finomliszt
-
7 g instant élesztő
-
2 csomag vaníliás cukor
-
1 db tojás
-
1 db tojássárgája
-
5 g só
Elkészítés
- Az alapanyagokat (a foltokhoz való anyagok kivételével) egy dagasztógépbe rakjuk, először a nedves, majd a szilárd anyagok következnek, ezután elindítjuk a dagasztást, szükség szerint kevés lisztet rakhatunk bele.
- A dagasztás után három részre osztjuk a tésztát, egy nagyobb és két egyforma kisebb részre. A nagyobb tésztát letakarva kelni hagyjuk.
- A két kisebb tésztába külön-külön beledolgozzuk a tejben elkevert kakaóport. Az egyik tésztába 2 evőkanál tejben elkevert 1 evőkanál kakaópor jön, a másik tésztában 2 evőkanál tejben elkeverünk 2 evőkanál kakaóport. Én erre a műveletre is a dagasztógépet használtam, egyébként kicsit macerás ez a művelet.
- Ezután letakarva duplájára kelesztjük a háromféle színű tésztánkat. A megkelt tésztákat 8-8-8 részre vágjuk, majd a tenyerünkkel gömbölyűre formázzuk.
- Elkészítjük a háromszínű rudakat, ehhez először a világosbarna színű tésztából kb. 20-22 cm hosszú rudat sodrunk, majd a sötétbarnából egy akkora, kissé ovális lapot nyújtunk, amire ráfér a világos rúd tésztánk, ekkor egy kevés tojásfehérjével lekenjük a sötét lapot, ráhelyezzük a világos barba rudat, és becsomagoljuk bele.
- Kinyújtjuk a harmadik színezetlen tésztánkat, szintén kissé lekenjük, ráfektetjük az előzőekben összeállított rudat, ráhajtjuk a világos tésztánkat, majd a többi tésztával is így járunk el.
- Ha elkészültek a rudak, amik most már kívül fehérek, egyesével kicsit sodrunk rajta, hogy elérjük a szögletes sütőformánk hosszúságát. A formánkat sütőpapírral kibéleljük, belerakosgatjuk a tésztarudakat, majd letakarva kb. 30-40 percig kelni hagyjuk.
- Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra, a megkelt kalácsot kissé lazított tojásfehérjével lekenjük, majd megsütjük, tűpróba, ha a megsült, rácsra téve hűlni hagyjuk.
- Tipp: a sütőből kivett kalácsot forró cukros tejjel lekenhetjük, ettől szép fényes lesz a teteje. A sütőformánk kissé szélesebb legyen, mivel sütés alatt növekszik a tésztánk, nekem sajnos az egyik csík le is esett róla, ezért látni csak hét foltot, a nyolc helyett.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 22x15
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 33
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1682
- Feltöltés dátuma: 2016. április 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
Katharosz
499 recept
Végre én is elkészítettem a" ragadozó "kalácsomat, ez valóban egy nagyon finom recept, igaz kissé macerásnak tűnik az elkészítése, de nem olyan bonyolult, mint ahogy elsőre látszik, és a végeredmény mindenképpen kárpótol a kissé több munkáért! Forrás: net