r
Nosalty Logó

Leopárd kalács Katharosztól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Leopárd kalács Katharosztól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 706 kcal
  • 11% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2824 kcal
  • 11% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 266 kcal
  • 11% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1072.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    563 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 706 kcal
  • 11% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.2 g

Zsír

  • Összesen
    65.9 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    505 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4288.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    525 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    277 mg
  • Foszfor
    998 mg
  • Nátrium
    2254 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    476.3 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    155.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    497 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    360 micro
  • Kolin:
    374 mg
  • Retinol - A vitamin:
    487 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    564 micro
Összesen 2824 kcal
  • 11% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    403.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 266 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az alapanyagokat (a foltokhoz való anyagok kivételével) egy dagasztógépbe rakjuk, először a nedves, majd a szilárd anyagok következnek, ezután elindítjuk a dagasztást, szükség szerint kevés lisztet rakhatunk bele.
  2. A dagasztás után három részre osztjuk a tésztát, egy nagyobb és két egyforma kisebb részre. A nagyobb tésztát letakarva kelni hagyjuk.
  3. A két kisebb tésztába külön-külön beledolgozzuk a tejben elkevert kakaóport. Az egyik tésztába 2 evőkanál tejben elkevert 1 evőkanál kakaópor jön, a másik tésztában 2 evőkanál tejben elkeverünk 2 evőkanál kakaóport. Én erre a műveletre is a dagasztógépet használtam, egyébként kicsit macerás ez a művelet.
  4. Ezután letakarva duplájára kelesztjük a háromféle színű tésztánkat. A megkelt tésztákat 8-8-8 részre vágjuk, majd a tenyerünkkel gömbölyűre formázzuk.
  5. Elkészítjük a háromszínű rudakat, ehhez először a világosbarna színű tésztából kb. 20-22 cm hosszú rudat sodrunk, majd a sötétbarnából egy akkora, kissé ovális lapot nyújtunk, amire ráfér a világos rúd tésztánk, ekkor egy kevés tojásfehérjével lekenjük a sötét lapot, ráhelyezzük a világos barba rudat, és becsomagoljuk bele.
  6. Kinyújtjuk a harmadik színezetlen tésztánkat, szintén kissé lekenjük, ráfektetjük az előzőekben összeállított rudat, ráhajtjuk a világos tésztánkat, majd a többi tésztával is így járunk el.
  7. Ha elkészültek a rudak, amik most már kívül fehérek, egyesével kicsit sodrunk rajta, hogy elérjük a szögletes sütőformánk hosszúságát. A formánkat sütőpapírral kibéleljük, belerakosgatjuk a tésztarudakat, majd letakarva kb. 30-40 percig kelni hagyjuk.
  8. Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra, a megkelt kalácsot kissé lazított tojásfehérjével lekenjük, majd megsütjük, tűpróba, ha a megsült, rácsra téve hűlni hagyjuk.
  9. Tipp: a sütőből kivett kalácsot forró cukros tejjel lekenhetjük, ettől szép fényes lesz a teteje. A sütőformánk kissé szélesebb legyen, mivel sütés alatt növekszik a tésztánk, nekem sajnos az egyik csík le is esett róla, ezért látni csak hét foltot, a nyolc helyett.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22x15
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1682
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Leopárd kalács Katharosztól
Katharosz 499 recept

Végre én is elkészítettem a" ragadozó "kalácsomat, ez valóban egy nagyon finom recept, igaz kissé macerásnak tűnik az elkészítése, de nem olyan bonyolult, mint ahogy elsőre látszik, és a végeredmény mindenképpen kárpótol a kissé több munkáért! Forrás: net

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...