Lenmagos zabkeksz
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 8% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
274
kcal
- 8% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
818
kcal
- 8% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 13.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 381.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 82 mg
-
Foszfor 227 mg
-
Nátrium 10 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 38.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 111 micro
Összesen
274
kcal
- 8% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.7 g
Zsír
-
Összesen 41.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1143.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 122 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 247 mg
-
Foszfor 680 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 92.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 115.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 333 micro
Összesen
818
kcal
- 8% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 15.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 415.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 90 mg
-
Foszfor 247 mg
-
Nátrium 11 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 42.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 121 micro
Összesen
297
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A zabpehelylisztet, zabpelyhet, őrölt lenmagot, sütőport, sót, borsot és oregánót összekeverjük.
- Hozzátörjük a fokhagymákat és hozzáadjuk az olívaolajat, plusz annyi vizet, amennyit felvesz a tészta (egy jól gyúrható tésztát kell kapnunk).
- Gombócot formázunk, és lisztezett felületen kb. 2 mm vékonyságúra nyújtjuk.
- A kinyújtott tésztát kb. 3x3 cm-es négyzetekre osztjuk, és vajazott tepsibe helyezzük.
- Előmelegített sütőben 220 C-on kb. 10 perc alatt aranybarnára sütjük őket.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 199
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 5950
- Feltöltés dátuma: 2016. február 15.
Ajánló
Pestoval, paradicsommal vagy bármilyen házi krémmel, de egyszerűen magában is nagyon ízletes ropogtatni való.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Mint mindenki, én is szeretek nassolni. Ropogtatni valamit unalom ellen, vagy az esti filmhez. De mint mindig, szeretem, ha egészségesen van elkészítve, amit a boltban ritkán találni, ezért egyik este összegyúrtam a lenmagos zabkekszet. :) Videó is van hozzá a youtube-on :)