r
Nosalty Logó

Lenmagos-levendulás kenyér

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
mislenbaba
Lenmagos-levendulás kenyér
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

662
Kalória
21.7g
Fehérje
118.3g
Szénhidrátok
9.6g
Zsír
94g
Víz
-
Koleszterin
14g
Rost
2.4g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 662 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2649 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 230 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1729.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    1179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    94 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 662 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.8 g

Zsír

  • Összesen
    38.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6917.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    231 mg
  • Kálcium
    486 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    715 mg
  • Foszfor
    738 mg
  • Nátrium
    4717 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    473 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

Víz

  • Összesen
    376 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    307 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 2649 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    602.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    411 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    32.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 230 kcal

Elkészítés

  1. Előkészítjük a hozzávalókat, egy nagy kelesztőtálban a liszt közepébe öntjük a langyos vizet.
  2. Beletesszük a cukrot és az élesztőt. Köré mehet minden, kivéve az olaj.
  3. Ha az élesztő felfutott, alaposan összegyúrjuk.
  4. Ha összeállt a tésztánk, tegyük hozzá az olajat, jól bedagasztjuk, kb. 15-20 percen keresztül. Egy lisztezett, konyharuhával bélelt tálban hagyjuk jól megkelni (kb. 2-szeresére).
  5. Formázzunk belőle kenyérformát.
  6. Vajazzunk, lisztezzünk ki egy darab sütőpapírt, amit egy jénai vagy más sütőformába teszünk, aminek van fedele.
  7. Helyezzük bele a kenyeret, és hagyjuk megint megkelni.
  8. Ha megkelt, egy késsel bevadossuk, hogy szépen kinyíljon a kenyér.
  9. Előmelegített sütőbe tesszük, de előtte a sütőformánk fedelét bespricceljük vízzel, hogy gőzben süljön a kenyér.
  10. Sütőtől függő hosszúságú ideig sütjük.
  11. Ha megsült, nagyon óvatosan levesszük a sütőedény fedelét, vigyázva a forró gőz éget!
  12. Egy rácsra tesszük, és spricceljünk rá vizet, hogy cserepesedjen.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 120 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Imádok itthon kenyeret sütni.Amikor ez a kenyér sült a sütőben, azon gondolkodtam, hogy milyen finom lehet egy kis vajjal, rá talán egy kis áfonyadzsem. Volt is a hűtő ajtóban egy üveggel. A kenyér megsült. Persze a kis családom üres üveget rakott vissza a hűtőbe . Ja nem, mert egy kiskanál volt benne. A levendula pont annyira érződött, hogy még nem volt túl hangsúlyos.nyeret sütni.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Almás bögrés

Ennek a süteménynek az elkészítéséhez nem kell mérleg. Bögrével adagoljuk a hozzávalókat. A bögre méretétől függően alakul a tepsi mérete is. Ha  egy 2,5 dl-es teáscsészével ...

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!