Lencsesaláta feta sajttal
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Harmathy Ildikó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 13% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
75g lencse264 kcal
-
40g zeller14 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó1 kcal
-
21g olívaolaj188 kcal
-
13g fehérborecet2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
25g feta sajt66 kcal
Összesen
541
kcal
- 13% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
300g lencse1056 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
1g bazsalikom0 kcal
-
1g oregánó3 kcal
-
85g olívaolaj751 kcal
-
50g fehérborecet10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
100g feta sajt265 kcal
Összesen
2165
kcal
- 13% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
40g lencse141 kcal
-
21.3g zeller8 kcal
-
6.7g vöröshagyma2 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.1g bazsalikom0 kcal
-
0.1g oregánó0 kcal
-
11.3g olívaolaj100 kcal
-
6.7g fehérborecet1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
13.3g feta sajt35 kcal
Összesen
288
kcal
- 13% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.7 g
Zsír
-
Összesen 27.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 904.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 174 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 340 mg
-
Nátrium 326 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 72.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 373 micro
-
Kolin: 80 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
541
kcal
- 13% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 91 g
Zsír
-
Összesen 110.2 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 67 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 89 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3616.3 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 694 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 198 mg
-
Foszfor 1362 mg
-
Nátrium 1303 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 212.6 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 291.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 134 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 135 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1492 micro
-
Kolin: 321 mg
-
Retinol - A vitamin: 125 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 114 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 79 micro
Összesen
2165
kcal
- 13% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.1 g
Zsír
-
Összesen 14.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 482.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 93 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 182 mg
-
Nátrium 174 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 38.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 199 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
288
kcal
Hozzávalók
-
30 dkg lencse
-
1 kis db zeller
-
1 kis fej vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
2 db babérlevél
-
1 dl olívaolaj
-
0.5 dl fehérborecet
-
só ízlés szerint
-
10 dkg feta sajt
Elkészítés
- A lencsét egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk.
- Sóval, babérlevéllel és a borecettel megfőzzük, éppen csak annyi vízben, ami ellepi.
- Amikor már majdnem puha hozzáadjuk a durva fogú reszelőn lereszelt zellert.
- Fedő alatt hagyjuk kihűlni.
- Amikor már hideg, hozzákeverjük az apróra vágott hagymát, az áttört fokhagymát, az olívaolajat és a fűszereket.
- Legvégül a sajtot.
- Receptkönyvben: 103
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 32070
- Feltöltés dátuma: 2009. március 16.
Ajánló
Halhoz, natúr szárnyas sültek mellé (csirke- vagy pulykamell), vagy könnyű vacsorának ajánlom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Harmathy Ildikó
313 recept
A német nyelvű salátakönyvemből való a recept. Nem írják, honnan származik az ötlet, szerintem görög lehet.