r
Nosalty Logó

Lencsesaláta feta sajttal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Harmathy Ildikó
Lencsesaláta feta sajttal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 541 kcal
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2165 kcal
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 288 kcal
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    904.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    340 mg
  • Nátrium
    326 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    373 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 541 kcal
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91 g

Zsír

  • Összesen
    110.2 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3616.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    694 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    1362 mg
  • Nátrium
    1303 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    212.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    291.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    135 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1492 micro
  • Kolin:
    321 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 2165 kcal
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    482.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 288 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lencsét egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk.
  2. Sóval, babérlevéllel és a borecettel megfőzzük, éppen csak annyi vízben, ami ellepi.
  3. Amikor már majdnem puha hozzáadjuk a durva fogú reszelőn lereszelt zellert.
  4. Fedő alatt hagyjuk kihűlni.
  5. Amikor már hideg, hozzákeverjük az apróra vágott hagymát, az áttört fokhagymát, az olívaolajat és a fűszereket.
  6. Legvégül a sajtot.
  • Receptkönyvben: 103
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 32070
  • Feltöltés dátuma: 2009. március 16.

Ajánló

Halhoz, natúr szárnyas sültek mellé (csirke- vagy pulykamell), vagy könnyű vacsorának ajánlom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lencsesaláta feta sajttal
Harmathy Ildikó 313 recept

A német nyelvű salátakönyvemből való a recept. Nem írják, honnan származik az ötlet, szerintem görög lehet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...