Lencsés-pórés rakott hal
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Durcsó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 11% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
38g lencse132 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
2g narancshéj1 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
0 kcal
-
113g póréhagyma30 kcal
-
4g vaj27 kcal
-
75g főzőtejszín98 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
188g pangasius223 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
513
kcal
- 11% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
150g lencse528 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
0 kcal
-
450g póréhagyma121 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
300g főzőtejszín393 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
750g pangasius893 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
2058
kcal
- 11% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
8.9g lencse31 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.4g narancshéj0 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
0 kcal
-
26.7g póréhagyma7 kcal
-
0.9g vaj6 kcal
-
17.8g főzőtejszín23 kcal
-
0.5g citromlé0 kcal
-
44.4g pangasius53 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
120
kcal
- 11% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 41 g
Zsír
-
Összesen 23.4 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 137 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1067.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 144 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 579 mg
-
Nátrium 242 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 258 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 141 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 233 micro
-
Kolin: 178 mg
-
Retinol - A vitamin: 96 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 526 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 941 micro
Összesen
513
kcal
- 11% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 164 g
Zsír
-
Összesen 93.5 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 550 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4269.3 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 74 mg
-
Kálcium 577 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 302 mg
-
Foszfor 2316 mg
-
Nátrium 969 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 139.9 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 1032 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 562 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 22 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 74 micro
-
K vitamin: 121 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 934 micro
-
Kolin: 711 mg
-
Retinol - A vitamin: 386 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2105 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3765 micro
Összesen
2058
kcal
- 11% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9.7 g
Zsír
-
Összesen 5.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 252.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 137 mg
-
Nátrium 57 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 125 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 223 micro
Összesen
120
kcal
Hozzávalók
-
15 dkg lencse
-
1 db babérlevél
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 csipet őrölt fűszerkömény
-
450 g póréhagyma
-
3 dl főzőtejszín
-
1 ek citromlé
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A lencsét átöblítjük, majd a babérlevéllel és az apróra vágott fokhagymával annyi vízben, amennyi elfedi, kuktában puhára pároljuk (forrástól számított 20-25 perc).
- Mikor a lencse megpuhult, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pici őrölt köménnyel, meg az egész citrom és fél narancs héjával.
- Közben a pórét vékony karikákra szeljük, a vajban addig pároljuk, míg kicsit megpuhul. Ekkor megszórjuk a másik fél reszelt narancshéjjal, illetve ráöntjük a tejszín felét. Addig pároljuk, míg a póré teljesen meg nem puhul.
- Az elkészült pórét sózzuk, jól megborsozzuk, és összekeverjük a citromlével.
- A lencsét leterítjük egy jénaiba, majd rápakoljuk a kisebb szeletekre vágott, sózott-borsozott halat. Végül befedjük a póréval, és leöntjük a maradék tejszínnel.
- Sütőben először lefedve, majd fedő nélkül puhára sütjük a halat. Köretet nem is igényel.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 50
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 6906
- Feltöltés dátuma: 2011. január 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Durcsó
160 recept
Tavalyi oxfordi vendéglátó családomban (rajtam kívül) mindig az édesapa főzött. Kedvence egy francia szakácskönyv volt, onnan származott a híres-neves algériai, csicseriborsós bárányragu is. Sokáig keresték nekem angolul (t.i. általam is beszélt nyelven), és sikerült is búcsúajándéknak beszerezni, de mindenféle komplikációk miatt csak ősszel került kezembe a gyönyörű könyv. Most hazahoztam, hogy a guszta receptek közül legalább néhányat kipróbáljak, így került sor erre a fincsi lencsés halra (eredeti neve Morue aux Lentilles et Poireaux). Praktikusan előkészíthető, s tálalás előtt már csak sütni kell.