r
Nosalty Logó

Lencsés-pórés rakott hal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Durcsó
Lencsés-pórés rakott hal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 513 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2058 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 120 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    41 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1067.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    579 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    258 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    526 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    941 micro
Összesen 513 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    164 g

Zsír

  • Összesen
    93.5 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    550 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4269.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    577 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    302 mg
  • Foszfor
    2316 mg
  • Nátrium
    969 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1032 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    562 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    121 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    934 micro
  • Kolin:
    711 mg
  • Retinol - A vitamin:
    386 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2105 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3765 micro
Összesen 2058 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 120 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lencsét átöblítjük, majd a babérlevéllel és az apróra vágott fokhagymával annyi vízben, amennyi elfedi, kuktában puhára pároljuk (forrástól számított 20-25 perc).
  2. Mikor a lencse megpuhult, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pici őrölt köménnyel, meg az egész citrom és fél narancs héjával.
  3. Közben a pórét vékony karikákra szeljük, a vajban addig pároljuk, míg kicsit megpuhul. Ekkor megszórjuk a másik fél reszelt narancshéjjal, illetve ráöntjük a tejszín felét. Addig pároljuk, míg a póré teljesen meg nem puhul.
  4. Az elkészült pórét sózzuk, jól megborsozzuk, és összekeverjük a citromlével.
  5. A lencsét leterítjük egy jénaiba, majd rápakoljuk a kisebb szeletekre vágott, sózott-borsozott halat. Végül befedjük a póréval, és leöntjük a maradék tejszínnel.
  6. Sütőben először lefedve, majd fedő nélkül puhára sütjük a halat. Köretet nem is igényel.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6902
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Durcsó 160 recept

Tavalyi oxfordi vendéglátó családomban (rajtam kívül) mindig az édesapa főzött. Kedvence egy francia szakácskönyv volt, onnan származott a híres-neves algériai, csicseriborsós bárányragu is. Sokáig keresték nekem angolul (t.i. általam is beszélt nyelven), és sikerült is búcsúajándéknak beszerezni, de mindenféle komplikációk miatt csak ősszel került kezembe a gyönyörű könyv. Most hazahoztam, hogy a guszta receptek közül legalább néhányat kipróbáljak, így került sor erre a fincsi lencsés halra (eredeti neve Morue aux Lentilles et Poireaux). Praktikusan előkészíthető, s tálalás előtt már csak sütni kell.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...