r
Nosalty Logó

Lencseragu

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Efido
Lencseragu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Lencse előfőzése

Ragu elkészítése

Összesen 392 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Lencse előfőzése

Ragu elkészítése

Összesen 1569 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Lencse előfőzése

Ragu elkészítése

Összesen 130 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    883.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    483 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    202.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    317 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    406 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    13885 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 392 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.7 g

Zsír

  • Összesen
    47.3 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3532.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    291 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    261 mg
  • Foszfor
    990 mg
  • Nátrium
    1933 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    228.1 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    810.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1268 micro
  • Kolin:
    343 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    1622 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    55540 micro
  • Lut-zea
    563 micro
Összesen 1569 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4632 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 130 kcal

Hozzávalók

Lencse előfőzése

Ragu elkészítése

Elkészítés

Lencse előfőzése

  1. Éjszakára áztassuk be a lencsét, sóval, fokhagyma gerezdekkel és a babérlevelekkel, főzzük 20 percig.

Ragu elkészítése

  1. A hagymákat apróra vágjuk, a kókuszolajon megpároljuk.
  2. Hozzáadjuk a lencsét és a paradicsomot.
  3. Ízlés szerint fűszerezzük. A cukrot ki is lehet hagyni, de nekem pont olyan paradicsomom volt itthon, amihez kellett.
  4. Lassú tűzön kb. 20-25 percig főzzük (pl. amíg elkészül a köret).
  5. Tálalás előtt hozzákeverjük a fekete olívát és a szárított paradicsomot.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 8163
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 05.

Ajánló

Vegetáriánus.

Receptkategóriák

Mint mindenki, én is unom a szokásos lencsefőzeléket. Valami olaszosra vágytam, ez lett belőle. :)

Hozzávalók

Lencse előfőzése

Ragu elkészítése

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...