r
Nosalty Logó

Lencsepörkölt

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
odorvera
Lencsepörkölt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 432 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2574 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 103 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    29.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1378.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    353 mg
  • Nátrium
    882 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    314.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    219 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    831 micro
  • β-karotin
    2111 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3356 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 432 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    175.1 g

Zsír

  • Összesen
    111.8 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    372 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8270.5 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    371 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    335 mg
  • Foszfor
    2118 mg
  • Nátrium
    5289 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    223.6 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    1887.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1314 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    130 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1329 micro
  • Kolin:
    651 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    4989 micro
  • β-karotin
    12666 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    20136 micro
  • Lut-zea
    656 micro
Összesen 2574 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    331 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    200 micro
  • β-karotin
    507 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    806 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 103 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előző nap beáztatjuk a lencsét, majd aznap még forró vízzel átöblítjük, hogy a héjában lévő, nehezen emészthető rost felpuhuljon, és könnyebben emészthető, valamint főzhető legyen.
  2. 2 ek. olajon megbarnítjuk az apró kockára vágott vöröshagymát, majd 1,5 dl vizet öntünk rá, és jó 40 percig pároljuk.
  3. Ha már jó krémes, rászórjuk a pirospaprikát, rátesszük a felszeletelt húst, a lencsét, a szalonnát és a zöldségeket. Felöntjük másfélszeres vízzel. Ha van zöldség alaplevünk, akkor akár a zöldségek kihagyhatók.
  4. Legalább 3 órát főzzük, amíg a hús is jól megpuhul. A fűszereket csak az utolsó egy órában tesszük rá, hogy jobban kiérződjenek.
  5. Tejföllel a tetején kínáljuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 7005
  • Feltöltés dátuma: 2018. január 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
odorvera 10 recept

Hosszan készülő étel, de megéri a várakozást. Az elkészítés alapvetően egyszerű.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...