r
Nosalty Logó

Lencsefőzelék pirosarannyal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Molnár Erika
Lencsefőzelék pirosarannyal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 765 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3066 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 152 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1373.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    408 mg
  • Nátrium
    764 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    332.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    612 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 765 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.5 g

Zsír

  • Összesen
    115.6 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5492.3 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    418 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    296 mg
  • Foszfor
    1631 mg
  • Nátrium
    3058 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    391.7 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

VÍZ

  • Összesen
    1330.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2450 micro
  • Kolin:
    530 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    165 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 3066 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    66 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 152 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lencsét egy közepes méretű tálba öntjük, és addig mossuk, amíg teljesen tiszta lesz a mosó víz.
  2. Ekkor, kb. kétszer annyi hideg vizet engedünk rá, mint amennyi a lencse, és egy éjszkán át hagyjuk ázni.
  3. Másnap a hagymát apróra vágjuk, egy lábasba öntjük az olajat, és megdinszteljük rajta a vöröshagymát.
  4. Ekkor rátesszük a pirosaranyat, az ételízestőt, átkeverjük őket, és a lábast félrehúzzuk a lángról, majd a hagymára szedjük a megáztatott lencsét.
  5. Visszatesszük a tűzre, beledobjuk a babérleveleket, a citromhéját, amit nagyobb darabokra vágunk, hogy a végén kidobjuk belőle. Rányomjuk a citromlevét, és fölöntjük az áztató víz kb. felével, átkeverjük, majd lefedjük.
  6. Amikor ezt kezdi elfőni, akkor megszórjuk a liszttel, amit alaposan elkeverünk benne, majd ráöntjük az áztatóvíz másik felét is, és újra föltesszük főni, de már fedő nélkül, mert sűrűn kell kevergetni, hogy nehogy leégjen!
  7. Amennyiben szükséges, az elfővő vizet pótolni addig, amíg kellemes főzelék állagot kapunk. Tálaláskor, ízlés szerint, a tányérba szedett főzelék tetejére, 1-1 púpozott evőkanál tejfölt teszünk.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 17443
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 01.

Ajánló

Főtt tojással, pulykafasírttal vagy füstölt-főtt tarjával isteni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lencsefőzelék pirosarannyal
Molnár Erika 10 recept

A párom nagy kedvence ez a főzelék ...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...