Lencsefőzelék Katharosz konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 17% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
125g lencse440 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
53 kcal
-
3g mustár2 kcal
-
25g tejföl50 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
1g ecet0 kcal
-
250g alaplé18 kcal
Összesen
603
kcal
- 17% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
500g lencse1760 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
5g ecet1 kcal
-
1000g alaplé70 kcal
Összesen
2408
kcal
- 17% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
28.3g lencse100 kcal
-
5.1g vöröshagyma2 kcal
-
1.7g finomliszt6 kcal
-
1.4g napraforgó olaj12 kcal
-
0.6g mustár0 kcal
-
5.7g tejföl11 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
0.3g ecet0 kcal
-
56.7g alaplé4 kcal
Összesen
136
kcal
- 17% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.5 g
Zsír
-
Összesen 12.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1393.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 387 mg
-
Nátrium 844 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 89.4 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 51 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 606 micro
-
Kolin: 128 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
603
kcal
- 17% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 130 g
Zsír
-
Összesen 49.4 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5574 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 306 mg
-
Vas 33 mg
-
Magnézium 265 mg
-
Foszfor 1548 mg
-
Nátrium 3375 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 357.5 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 56 mg
VÍZ
-
Összesen 204 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 135 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2425 micro
-
Kolin: 512 mg
-
Retinol - A vitamin: 121 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 146 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
2408
kcal
- 17% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 2.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 316 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 191 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 11.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 137 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
136
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg lencse
-
1 közepes db vöröshagyma
-
3 dkg finomliszt
-
3 ek napraforgó olaj
-
1 ek mustár
-
1 dl tejföl
-
só ízlés szerint
-
1 kk fűszerpaprika
-
2 db babérlevél
Elkészítés
- Az átválogatott lencsét jól megmossuk, majd hideg vízbe áztatjuk egy éjszakára.
- Másnap leszűrjük, és a füstölt hús levével felöntjük, hogy jól ellepje. Hozzáadjuk a vöröshagymát, babérlevelet, ha szükséges, sózzuk, és puhára főzzük. Ha nincs füstölt hús levünk, tegyünk bele egy leveskockát.
- Közben elkészítjük a lisztből és az olajból a rántást, majd a tűzről lehúzva belekeverünk egy kevés pirospaprikát.
- Ha megpuhult a lencsénk, belekeverjük a rántást, és kiforraljuk, hozzáadjuk a mustárt, tejfölt, cukrot, és végül az ecettel pikánsra ízesítjük.
- Receptkönyvben: 332
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 88981
- Feltöltés dátuma: 2013. október 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Katharosz
499 recept
Jönnek a hideg napok, itt az ideje ennek a finom főzeléknek.