r
Nosalty Logó

Lencsefőzelék Katharosz konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Katharosz
Lencsefőzelék Katharosz konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 17% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 603 kcal
  • 17% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2408 kcal
  • 17% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 136 kcal
  • 17% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1393.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    387 mg
  • Nátrium
    844 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    51 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    606 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 603 kcal
  • 17% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130 g

Zsír

  • Összesen
    49.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5574 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    306 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    265 mg
  • Foszfor
    1548 mg
  • Nátrium
    3375 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    357.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    204 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2425 micro
  • Kolin:
    512 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 2408 kcal
  • 17% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 136 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az átválogatott lencsét jól megmossuk, majd hideg vízbe áztatjuk egy éjszakára.
  2. Másnap leszűrjük, és a füstölt hús levével felöntjük, hogy jól ellepje. Hozzáadjuk a vöröshagymát, babérlevelet, ha szükséges, sózzuk, és puhára főzzük. Ha nincs füstölt hús levünk, tegyünk bele egy leveskockát.
  3. Közben elkészítjük a lisztből és az olajból a rántást, majd a tűzről lehúzva belekeverünk egy kevés pirospaprikát.
  4. Ha megpuhult a lencsénk, belekeverjük a rántást, és kiforraljuk, hozzáadjuk a mustárt, tejfölt, cukrot, és végül az ecettel pikánsra ízesítjük.
  • Receptkönyvben: 332
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 88981
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lencsefőzelék Katharosz konyhájából
Katharosz 499 recept

Jönnek a hideg napok, itt az ideje ennek a finom főzeléknek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...