Lencse friss sajttal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
8zsuzsa8
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
636
kcal
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
2548
kcal
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
110
kcal
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 28.1 g
Zsír
-
Összesen 27.4 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 71 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1628.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 328 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 68 mg
-
Foszfor 390 mg
-
Nátrium 825 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 70.5 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 188.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 183 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 151 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 361 micro
-
Kolin: 79 mg
-
Retinol - A vitamin: 141 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 499 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 872 micro
Összesen
636
kcal
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 112.4 g
Zsír
-
Összesen 109.7 g
-
Telített zsírsav 52 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 282 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6514 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 1313 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 273 mg
-
Foszfor 1558 mg
-
Nátrium 3299 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 282.2 g
-
Cukor 76 mg
-
Élelmi rost 44 mg
VÍZ
-
Összesen 753.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 734 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 175 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 602 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1445 micro
-
Kolin: 317 mg
-
Retinol - A vitamin: 566 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 1995 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3487 micro
Összesen
2548
kcal
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 4.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 282.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 143 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 32.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 86 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 151 micro
Összesen
110
kcal
Hozzávalók
-
250 g lencse
-
7.5 dl alaplé
-
1 ek vaj
-
250 g burgonya
-
1 kávéskanál provence-i fűszerkeverék
-
2 ek fehérborecet
-
2 ek méz
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
snidling ízlés szerint
Elkészítés
- A lencsét előző este beáztatjuk a húslevesbe (én erőleveskockából csináltam).
- A burgonyát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk.
- A hagymát, a paprikát, az almátmegtisztítjuk, apró kocákra vágjuk.
- A szalonnát apró kockákra vágjuk, a vajon kisütjük.
- Hozzáadjuk a burgonyát, és együtt pirítjuk.
- Ha a burgonya már színt kapott, hozzáadjuk a hagymát, a paprikát, az almát, és pár percig együtt pirítjuk.
- Hozzáadjuk a lencsét a levessel együtt. Puhára főzzük (30-40 perc)
- Gyakran kavargassuk, ha elfőné a levét, vízzel pótoljuk.
- Ha puha a lencse, belekeverjük a friss sajtot.
- Ízlés szerint sózzuk, ízesítjük a provence-i fűszerkeverékkel, ecettel, mézzel, frissen őrölt borssal.
- Összerottyantjuk. Sűrű, de jól kanalazható állagúnak kell lennie.
- Tálaláskor megszórjuk apróra vágott metélőhagymával. Friss kenyérrel kínáljuk.
- Receptkönyvben: 43
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 10103
- Feltöltés dátuma: 2011. október 08.
Ajánló
A friss sajtot műanyag dobozkában árulják, néha zöldfűszeres ízesítéssel is kapható. Ha sikerül beszerezni, ezzel készítem. A lencse lassan felszívódó szénhidrát, ezért ajánlják a cukorbetegeknek. Sajnos magas a szénhidrát tartalma, viszont az Ausztriában kapható "Teller Linsen"-ben csak 30 g szénhidrát van a mi lencsénk 52 g-jával szemben. Ha Ausztriába látogatok a lányomhoz, magánimportként beszerzek néhány dobozzal. Nem drága és kis helyen elfér.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
8zsuzsa8
210 recept
Nagyon szeretem a lencsét. Mindig vadászom az új lencsés ételekre. Erre az osztrák Gusto lapban bukkantam. Állítólag francia eredetű.