r
Nosalty Logó

Lencse friss sajttal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
8zsuzsa8
Lencse friss sajttal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 636 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2548 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 110 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    28.1 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1628.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    328 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    390 mg
  • Nátrium
    825 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    188.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    151 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    361 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    499 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    872 micro
Összesen 636 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    112.4 g

Zsír

  • Összesen
    109.7 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    282 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6514 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    1313 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    273 mg
  • Foszfor
    1558 mg
  • Nátrium
    3299 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    282.2 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    753.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    734 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    175 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    602 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1445 micro
  • Kolin:
    317 mg
  • Retinol - A vitamin:
    566 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    1995 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3487 micro
Összesen 2548 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 110 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lencsét előző este beáztatjuk a húslevesbe (én erőleveskockából csináltam).
  2. A burgonyát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk.
  3. A hagymát, a paprikát, az almátmegtisztítjuk, apró kocákra vágjuk.
  4. A szalonnát apró kockákra vágjuk, a vajon kisütjük.
  5. Hozzáadjuk a burgonyát, és együtt pirítjuk.
  6. Ha a burgonya már színt kapott, hozzáadjuk a hagymát, a paprikát, az almát, és pár percig együtt pirítjuk.
  7. Hozzáadjuk a lencsét a levessel együtt. Puhára főzzük (30-40 perc)
  8. Gyakran kavargassuk, ha elfőné a levét, vízzel pótoljuk.
  9. Ha puha a lencse, belekeverjük a friss sajtot.
  10. Ízlés szerint sózzuk, ízesítjük a provence-i fűszerkeverékkel, ecettel, mézzel, frissen őrölt borssal.
  11. Összerottyantjuk. Sűrű, de jól kanalazható állagúnak kell lennie.
  12. Tálaláskor megszórjuk apróra vágott metélőhagymával. Friss kenyérrel kínáljuk.
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10103
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 08.

Ajánló

A friss sajtot műanyag dobozkában árulják, néha zöldfűszeres ízesítéssel is kapható. Ha sikerül beszerezni, ezzel készítem. A lencse lassan felszívódó szénhidrát, ezért ajánlják a cukorbetegeknek. Sajnos magas a szénhidrát tartalma, viszont az Ausztriában kapható "Teller Linsen"-ben csak 30 g szénhidrát van a mi lencsénk 52 g-jával szemben. Ha Ausztriába látogatok a lányomhoz, magánimportként beszerzek néhány dobozzal. Nem drága és kis helyen elfér.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lencse friss sajttal
8zsuzsa8 210 recept

Nagyon szeretem a lencsét. Mindig vadászom az új lencsés ételekre. Erre az osztrák Gusto lapban bukkantam. Állítólag francia eredetű.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...