r
Nosalty Logó

Lekváros-csokis linzer

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bjkata
Lekváros-csokis linzer
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 960 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 3840 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 412 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    42.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    968.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    422 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    40 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    352 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    332 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    238 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 960 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    49 g

Zsír

  • Összesen
    170 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    413 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3875.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    916 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    1688 mg
  • Nátrium
    929 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    532 g
  • Cukor
    234 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    159.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1408 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    146 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    375 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1328 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    951 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    542 micro
Összesen 3840 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    416.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 412 kcal

Elkészítés

  1. A hozzávalókat gyorsan összegyúrjuk, hogy a kezünk melegeminél kevesebb ideig érje a tésztát.
  2. Lisztezett gyúrótáblán vékonyra kinyújtjuk.
  3. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  4. Nagyon kevés idő kell a süléshez, 180 fokos sütőben világos színűre sütjük. Amikor az alja már világosbarnás árnyalatú, akkor a legfinomabb. (Erős lángon elveszíti a szép szabályos formáját!)
  5. Két-két darabot baracklekvárral összeragasztunk. (Rakjunk bele lekvárt bőven, mert ettől lesz finom puha!)
  6. A tetejét olvasztott csokoládéval megcsurgatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 103
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6832
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 25.

Ajánló

Ha valamilyen ünnep alkalmából sütjük, akár egy héttel korábban is megsüthetjük, (ha a családtól az ünnepnapig el tudjuk rejteni), mert sokáig eltartható, és egy hét után még finomabb, mint frissen.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amikor még Jászapátin tanítottam, az egyik kedves kis tanítványom anyukájától kaptam ezt a receptet. Azóta is ez a kedvenc linzer receptem. Hetekig is eláll(na) ez a sütemény, ha nem csipegetnénk le olyan gyorsan az emeletes süteménytartóról. A képen látható sütemény dupla adag, és még annyi az eltérés az eredeti recepthez képest, hogy a tészta egyik felébe 2 ek kakaót is gyúrtam. Így a színe is és az íze is különlegesebb lett. A kakaós fele került felülre, ahogyan ez a képen is látszik.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...