r
Nosalty Logó

Lekváros bukta Ági konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
agi8505
Lekváros bukta Ági konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 8% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A buktához

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 907 kcal
  • 8% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A buktához

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 3624 kcal
  • 8% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A buktához

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 292 kcal
  • 8% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    528.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    160.9 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 907 kcal
  • 8% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.2 g

Zsír

  • Összesen
    77.6 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    752 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2115.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    491 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    945 mg
  • Nátrium
    298 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    643.6 g
  • Cukor
    205 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    207.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    668 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    435 micro
  • Kolin:
    564 mg
  • Retinol - A vitamin:
    655 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    774 micro
Összesen 3624 kcal
  • 8% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 292 kcal

Hozzávalók

A buktához

A tepsi előkészítéséhez

Elkészítés

A buktához

  1. Az élesztőt a szokásos módon felfuttatjuk.
  2. Minden hozzávalót egy tálban összekeverünk, jól kidagasztjuk, majd fél órát kelesztjük.
  3. A tésztát 0,5 cm vastagra kinyújtjuk, téglalapokra vágjuk és megtöltjük a lekvárral. A tészta két szélét ráhajtjuk, majd összegöngyöljük.
  4. Kizsírozott, lisztezett tepsibe rakjuk, végül tojással megkenjük őket.
  5. Előmelegített sütőben, 190 fokon 20-30 percig sütjük.
  6. Porcukorral megszórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 168
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 26778
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lekváros bukta Ági konyhájából
agi8505 20 recept

Nagyon szeretjük a lekváros buktát, ez a recept nagyon bevált, így rögtön dupla adagot kell sütni belőle, de az is villámgyorsan elfogy mindig.

Hozzávalók

A buktához

A tepsi előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...