Legegyszerűbb franciasaláta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Lakos Benedek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
A salátához
Összesen
195
kcal
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
A salátához
Összesen
2352
kcal
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
A salátához
Összesen
119
kcal
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 14.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 245.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 100 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.2 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 101.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 200 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 624 micro
-
β-karotin 1604 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 677 micro
Összesen
195
kcal
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 35.1 g
Zsír
-
Összesen 170 g
-
Telített zsírsav 50 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 236 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2949.4 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 599 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 236 mg
-
Foszfor 872 mg
-
Nátrium 1204 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 194.6 g
-
Cukor 94 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 1222.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2404 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 205 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 121 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 308 micro
-
Kolin: 221 mg
-
Retinol - A vitamin: 484 micro
-
α-karotin 7490 micro
-
β-karotin 19243 micro
-
β-crypt 44 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 8121 micro
Összesen
2352
kcal
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.8 g
Zsír
-
Összesen 8.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 149.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 44 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 62.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 122 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 381 micro
-
β-karotin 978 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 413 micro
Összesen
119
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A salátához
- A répát és krumplit meghámozzuk, majd nagyjából egyenlő kockákra vágjuk. Egy nagy fazékban sós vizet forralunk, majd megfőzzük a zöldségeket. Először a répát tesszük bele, majd ha már félig megfőtt, jöhet hozzá a burgonya és a zöldborsó is. Ne főzzük szét a zöldségeket, maradjon tartásuk!
- A megfőtt zöldségeket leszűrjük és hideg vízzel átöblítjuk.
- Az almát megmossuk, kimagozzuk, negyedeljük és szintén kis kockákra vágjuk. A csemegeuborkát hasonlóan feldaraboljuk.
- Egy tálban elkeverjük a tejfölt, majonézt és mustárt, majd ízlés szerint ízesítjük porcukorral, citromlével, sóval és borssal.
- A tejfölös alaphoz öntjük a megfőtt, hideg zöldségeket, almát és csemegeuborkát, majd az egészet elkeverjük. Tálalás előtt legalább egy órára hűtőbe tesszük pihenni.
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 130
- Össznézettség: 0
- Feltöltés dátuma: 2024. december 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Lakos Benedek
394 recept
A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is megy át trehányba: ez tényleg egy megbízható, gyors és egyszerű recept.