r
Nosalty Logó

Lecsós tarhonya sült oldalassal

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Lecsós tarhonya sült oldalassal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 738 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2950 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 123 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    35.6 g

Zsír

  • Összesen
    44.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    789.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    391 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    370.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    93 micro
  • β-karotin
    509 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    384 micro
Összesen 738 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    142.2 g

Zsír

  • Összesen
    176.4 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    560 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3157.5 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    284 mg
  • Kálcium
    270 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    307 mg
  • Foszfor
    1565 mg
  • Nátrium
    690 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    193.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1483.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    319 mg
  • D vitamin:
    637 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    584 micro
  • Kolin:
    499 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    372 micro
  • β-karotin
    2034 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    1538 micro
Összesen 2950 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    322 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 123 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az oldalast darabokra vágjuk, és serpenyőben 1 dl vízzel, sóval, ételízesítővel, fokhagymával, a mustárral előbb fedő alatt főzzük, majd a fedőt levéve, pirosra sütjük, és kiszedjük a fent maradt zsírjából.
  2. A zsírban a hagymával, paprikával, majd a paradicsommal lecsót készítünk.
  3. Kicsit megszórjuk pirospaprikával, ha kész.
  4. Visszarakjuk bele a sült oldalast, még vagy 3-4 percig együtt átpirítjuk.
  5. Egy edényben tarhonyát pirítunk, felöntjük vízzel (2 dl tarhonya és kb. ugyanannyi víz), amikor már kicsit pirult, fgiyelni kell, és a vizet pótolni, ha még kemény. Lassú tűzön kell párolni.
  6. Teszünk bele sót, pici borsot, és ha kész, a lecsós hússal tálaljuk. Savanyú megy hozzá.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3166
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Magamnak egy darab csirkemellett sütök rá, és ehetem én is. Így cukrosoknak is jó.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...