r
Nosalty Logó

Lecsós pizzatáska

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
KonyhaMalacka
Lecsós pizzatáska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Tetejére

Összesen 604 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Tetejére

Összesen 3017 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Tetejére

Összesen 152 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1081.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    641 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    244.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    317 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1029 micro
  • Lut-zea
    342 micro
Összesen 604 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    86.4 g

Zsír

  • Összesen
    98.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5407.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    464 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    297 mg
  • Foszfor
    1194 mg
  • Nátrium
    3207 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    444.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1221.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    317 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    459 micro
  • Kolin:
    302 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    271 micro
  • β-karotin
    1585 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1712 micro
Összesen 3017 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    260 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 152 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit egy tálba mérjük, és összegyúrjuk, sima tésztává dagasztjuk, majd langyos helyen a duplájára kelesztjük.

A töltelékhez

  1. A töltelékhez elkészítjük a lecsót. Ehhez egy serpenyőbe kevés olajat hevítünk, amin megpirítjuk a felkockázott szalonnát. Hozzáadjuk a felszeletelt hagymát, fokhagymát, a kicsumázott, kimagozott és feldarabolt paprikát, paradicsomot.
  2. Sózzuk, borsozzuk, és közepes lángon inkább pirítva, mint párolva (hogy sűrű szaftja legyen, ne áztassa el későbbiekben töltelékként a tésztát), puhára főzzük.
  3. Hagyjuk langyosra hűlni.

Tetejére

  1. Előmelegítjük a sütőt.
  2. Lisztezett munkafelületen a kinyújtott tésztából annyi 7-8 cm-es kört szaggatunk, hogy mindegyiknek legyen párja. Ekkor az egyik tésztalap szélét vizes ecsettel vagy ujjal lekenjük, a közepére rakunk a lecsóból, és ráhelyezünk egy másik lapot. A szélét villával lelapogatjuk. Ezt addig folytatjuk, amíg a tésztánk elfogy.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk a korongokat, megkenjük az elhabart tojással. Megszórjuk a tetejét szezámmaggal, és hagyjuk pihenni 15-20 percet, majd 180 fokon megsütjük.
  4. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 700
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
KonyhaMalacka 63 recept

Elég gyakran készítek változatos, pizzatésztából uzsonnára vagy vacsorára való finomságot. Magában vagy salátával, mártogatóssal kínálom.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...