Lecsós nokedli Sylvia Gasztro Angyaltól
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Sylvia Gasztro Angyal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 11% Zsír
Lecsó
-
250g tv-paprika41 kcal
-
3 kcal
-
75g paradicsom14 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
38g erdélyi szalonna246 kcal
-
242 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
Nokedli
-
125g rétesliszt455 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
50g víz0 kcal
-
35 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1278
kcal
- 5% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 11% Zsír
Lecsó
-
1000g tv-paprika164 kcal
-
12 kcal
-
300g paradicsom54 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
150g erdélyi szalonna983 kcal
-
360g frankfurti virsli968 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
Nokedli
-
500g rétesliszt1820 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
200g víz0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
5109
kcal
- 5% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 11% Zsír
Lecsó
-
33.7g tv-paprika6 kcal
-
1.8g hegyes erős paprika0 kcal
-
10.1g paradicsom2 kcal
-
2.9g napraforgó olaj25 kcal
-
6.1g vöröshagyma2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
5.1g erdélyi szalonna33 kcal
-
12.1g frankfurti virsli33 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
Nokedli
-
16.9g rétesliszt61 kcal
-
3.7g tojás5 kcal
-
6.7g víz0 kcal
-
0.5g napraforgó olaj5 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
172
kcal
- 5% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 33.1 g
Zsír
-
Összesen 76.8 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 183 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1729.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 76 mg
-
Kálcium 318 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 81 mg
-
Foszfor 447 mg
-
Nátrium 796 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 113.3 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 456.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 181 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 190 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 90 micro
-
Kolin: 104 mg
-
Retinol - A vitamin: 111 micro
-
α-karotin 123 micro
-
β-karotin 784 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 1930 micro
-
Lut-zea 937 micro
Összesen
1278
kcal
- 5% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 132.2 g
Zsír
-
Összesen 307.2 g
-
Telített zsírsav 87 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 139 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 62 g
-
Koleszterin 733 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6918.4 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 304 mg
-
Kálcium 1273 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 323 mg
-
Foszfor 1786 mg
-
Nátrium 3184 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 453.3 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 1826.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 725 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 48 mg
-
C vitamin: 759 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 97 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 30 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 359 micro
-
Kolin: 417 mg
-
Retinol - A vitamin: 444 micro
-
α-karotin 492 micro
-
β-karotin 3136 micro
-
β-crypt 66 micro
-
Likopin 7719 micro
-
Lut-zea 3750 micro
Összesen
5109
kcal
- 5% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 10.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 233.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 107 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 106 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 260 micro
-
Lut-zea 127 micro
Összesen
172
kcal
Hozzávalók
Lecsó
-
1 kg tv-paprika
-
1 db hegyes erős paprika
-
3 db paradicsom
-
2 db vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
15 dkg erdélyi szalonna
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
Nokedli
-
50 dkg rétesliszt
-
2 db tojás
-
2 dl víz
-
2 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
Elkészítés
Lecsó
- Az olajon a szalonnát kiolvasztjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és megdinszteljük.
- Hozzáadjuk a tetszőleges méretűre vágott paprikát (szeletelhetjük vagy karikára vághatjuk) és a kockára vágott paradicsomot, majd tovább dinszteljük.
- Néhány perc múlva megszórjuk az őrölt fűszerpaprikával, és ízlés szerint fűszerezzük (sóval, borssal, ételízesítővel). A lecsó hamar elkészül, nem kell túl párolni, mert a paprika szétfőhet.
- Amikor már majdnem készen van, hozzáadjuk a karikára vágott frankfurti virslit, és 2 perc alatt összefőzzük.
- A végén, 2-3 felvert tojással is dúsíthatjuk (én most tojás nélkül készítettem). Mi nokedlivel szeretjük a legjobban.
Nokedli
- Egy fazékban vizet forralunk. A tojásokat beleütjük a lisztbe, és pici vizet adunk hozzá.
- Csak lazán keverjük meg a tésztát. Darabos tésztát kapunk.
- Ha a víz forr, az edény fölé teszünk egy galuskaszaggatót. Teszünk a szaggatóba egy kis adag tésztát, és egyenletes mozdulatokkal beleszaggatjuk. Ha híg a tészta, akkor nagyobb galuskákat kapunk. Ha sűrűbb, akkor szép egyenletes állagú galuskákat kapunk.
- Mikor elkészült, leszűrjük, és vízzel átöblítjük, olajjal meglocsoljuk, hogy ne ragadjon össze.
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1440
- Feltöltés dátuma: 2014. június 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Sylvia Gasztro Angyal
114 recept
A lecsót imádjuk télen-nyáron körettel vagy nélküle! Nyáron csak friss kenyérrel, tojással is finom!