r
Nosalty Logó

Lecsós-grillzöldséges galette

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gréti
Lecsós-grillzöldséges galette
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

Az alapszószhoz

A grillzöldségekhez

A galette összeállításához és a tálaláshoz

Összesen 891 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

Az alapszószhoz

A grillzöldségekhez

A galette összeállításához és a tálaláshoz

Összesen 1782 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

Az alapszószhoz

A grillzöldségekhez

A galette összeállításához és a tálaláshoz

Összesen 106 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    54.9 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1330.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    289 mg
  • Nátrium
    806 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    610.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    629 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    394 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    105 micro
  • β-karotin
    3090 micro
  • β-crypt
    739 micro
  • Likopin
    1904 micro
  • Lut-zea
    1915 micro
Összesen 891 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    29.3 g

Zsír

  • Összesen
    109.7 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2661 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    579 mg
  • Nátrium
    1612 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    185.8 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1220.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1257 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    789 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    394 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    210 micro
  • β-karotin
    6180 micro
  • β-crypt
    1479 micro
  • Likopin
    3808 micro
  • Lut-zea
    3831 micro
Összesen 1782 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    372 micro
  • β-crypt
    89 micro
  • Likopin
    229 micro
  • Lut-zea
    230 micro
Összesen 106 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az alapszószhoz

A grillzöldségekhez

A galette összeállításához és a tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, a sót, a kozkázott hideg vegán vajat egy késes aprítóban pár forgatással összedolgozzuk, majd kanalanként hozzáadjuk a vizet, és ezzel is tovább forgatjuk. Meglehet, hogy több vagy kevesebb víz kell hozzá, figyeljük a tészta állagát ne legyen túl vizes. A tésztát még ebben a kis morzsás állapotában egy munkafelületre borítjuk, és kézzel golyóba gyúrjuk. Így tesszük hűtőbe, ameddig a zöldségeket elkészítjük. Vegyük ki egy 5-10 perccel korábban, mielőtt nyújtanánk!
  2. A tésztát még ebben a kis morzsás állapotában egy munkafelületre borítjuk, és kézzel golyóba gyúrjuk. Így tesszük hűtőbe, ameddig a zöldségeket elkészítjük. Vegyük ki egy 5-10 perccel korábban, mielőtt nyújtanánk!

Az alapszószhoz

  1. A kockázott hagymát, paradicsomot és paprikát egy kevés olívaolajon sóval, borssal összepirítjuk, hogy egy kicsit veszítsenek a nedvességükből, a végén egy kevés füstölt fűszerpaprikával elkeverjük, majd összeturmixoljuk és hűlni tesszük.

A grillzöldségekhez

  1. A tisztított zöldségeket kisebb darabokba vágjuk, egy tálban olívaolajjal, citromlével, sóval, borssal, zöldfűszerekkel összeforgatjuk, és grillserpenyőben mindkét oldalukon megpirítjuk. Nem kell teljesen átsütni őket, a sütő majd elvégzi ezt a feladatot.

A galette összeállításához és a tálaláshoz

  1. A tésztát két sütőpapír között kb. 25-27 cm-es körré nyújtjuk, folyamatosan forgatjuk, és ha kell a széleit kézzel egyengetjük. A felső papírt lehúzzuk.
  2. A tészta közepébe kenjük a szószt úgy hogy a szélétől egy-két centire már ne legyen szószos. A zöldségeket körkörösen ráhelyezzük a szószra.
  3. A tészta széleit vagy a sütőpapír segítségével, vagy egy tésztavágó alácsúsztatásával körben felhajtogatjuk.
  4. A tészta széleit megkenjük olívaolajjal, és mehet a 180 fokra előmelegített sütőbe úgy 30 percre sülni.
  5. Salátát adhatunk mellé, jó étvágyat hozzá!
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 94
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5331
  • Feltöltés dátuma: 2021. június 11.

Ajánló

Hétvégi reggelire, uzsonnára, gyors és nagyszerű meglepetést lehet vele okozni a szeretteinknek.

Receptkategóriák

további kategória: mentes receptek kategória: vegetáriánus receptek

Receptjellemzők

Ezt a sós galette receptet egyik nap megálmodtam és másnap elkészítettem. Nem először ettük az biztos, mennyei lett! Ajánlom kipróbálásra!

Hozzávalók

A tésztához

Az alapszószhoz

A grillzöldségekhez

A galette összeállításához és a tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...