r
Nosalty Logó

Lecsós csirke (Lecsós szelet 4.)

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Anyika39
Lecsós csirke (Lecsós szelet 4.)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 808 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3232 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 125 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    29.9 g

Zsír

  • Összesen
    48.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    674 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    358 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    349.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    129 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    204 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    106 micro
  • β-karotin
    1179 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    1419 micro
Összesen 808 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    119.6 g

Zsír

  • Összesen
    194.6 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    586 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2695.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    243 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    311 mg
  • Foszfor
    1431 mg
  • Nátrium
    537 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    252.6 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1399 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    657 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    516 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    814 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    726 micro
  • Kolin:
    307 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    422 micro
  • β-karotin
    4715 micro
  • β-crypt
    149 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    5678 micro
Összesen 3232 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    104.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    299 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 125 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paradicsomokat meghámozzuk, és gerezdekre vágjuk. A zöldpaprikát kicsumázzuk, és felkarikázzuk. A hagymát megpucoljuk, majd a szalonnával együtt apróra felkockázzuk.
  2. A csirkehúst megmossuk, szárazra töröljük, meghintjük sóval, borssal és egy kevés liszttel.
  3. A forró olajon a húsok mindkét felét 2-2 percig sütjük, végül kivesszük a zsiradékból.
  4. Megpirítjuk az olajban a szalonnát és a hagymát, elkeverjük a pirospaprikával és a paradicsommal. Beletesszük a húst, majd 20 perc múlva a zöldpaprikat. (Ha mellből csináljuk, akkor már 10 perc múlva hozzáadhatjuk a paprikát.) Az egészet puhára pároljuk. Ha szükséges, sózzuk, borsozzuk.
  5. Miközben a hús puhul, a forró vajban 1 percig pirítjuk a rizst. Felöntjük 4 dl enyhén sós, forró vízzel, majd fedővel 20-25 perc alatt puhára pároljuk. (Ezt tehetjük sütőben, mikróban vagy a tűzhelyen, ha van egy vastag talpú edényünk, esetleg egy vaslapunk az edény alá!)
  6. Hozzákeverjük a kukoricát és a finomra vágott petrezselymet. Végül hideg vízzel kiöblített gömbölyű hasú csészékbe nyomkodjuk, és 1 perc múlva a tányérra borítjuk.
  • Receptkönyvben: 210
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 97281
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 16.

Ajánló

Igaz, az előkészület kicsit macerás, mire mindent felaprogatunk, de a végeredmény igazán finom. 1 adag 680 kcal.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lecsós csirke (Lecsós szelet 4.)
Anyika39 15 recept

Ez egy kedvelt recept a családban, mert a gyerekek ezzel a husival -én többnyire mellből csinálom- megeszik a zöldségeket is. Az eredeti receptet közöltem, de a kép ennek kicsit ellentmond, mert nálunk nem szereti a család a kukoricás rizst. Így itt is csak a rizs látható magában. Valamint én a zöldpaprikát is a hússal együtt teszem az edénybe, mert mikor felismerhetetlen, csak akkor nem kerül a tányér szélére! :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...