r
Nosalty Logó

Lecsó 10. - nokedlivel

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Lecsó 10. - nokedlivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A lecsóhoz

A nokedlihez

Összesen 587 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A lecsóhoz

A nokedlihez

Összesen 3526 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A lecsóhoz

A nokedlihez

Összesen 105 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    950.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    204 mg
  • Nátrium
    592 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    400.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    142 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    129 micro
  • β-karotin
    928 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    9027 micro
  • Lut-zea
    756 micro
Összesen 587 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.9 g

Zsír

  • Összesen
    178 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    630 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5702.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    413 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    330 mg
  • Foszfor
    1222 mg
  • Nátrium
    3549 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    360 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    2401.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    731 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    854 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    394 micro
  • Kolin:
    618 mg
  • Retinol - A vitamin:
    235 micro
  • α-karotin
    775 micro
  • β-karotin
    5566 micro
  • β-crypt
    76 micro
  • Likopin
    54164 micro
  • Lut-zea
    4538 micro
Összesen 3526 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1616 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 105 kcal

Hozzávalók

A lecsóhoz

A nokedlihez

Elkészítés

A lecsóhoz

  1. A szalonnát kisütjük, zsírjából kivesszük, félre tesszük.
  2. A karikára vágott hagymát a szalonna zsírjában dinsztelni kezdjük a fokhagymával. (Nem szabad túlpirítani, mert a továbbiakban szétfőhet.)
  3. Rátesszük a darabolt paprikákat, pároljuk. Őrölt pirospaprikával megszórjuk.
  4. Kb. 1,5 dl vízzel felöntjük, és tovább főzzük. Fűszerezzük sóval, borssal ízlés szerint.
  5. A félig megpuhult paprikához adjuk a darabolt paradicsomot, a paradicsompürét és a cukrot.
  6. Amikor már majdnem kész, beletesszük a karikára vágott lecsókolbászt is. (Azért most, hogy nehogy szétfőjön.)
  7. A kevésbé gyakorlottak a nokedlit külön, félig megfőzve, a kolbásszal együtt tegyék a lecsóba, és úgy főzzék tovább. A gyakorlottak a lecsóba közvetlenül is szaggathatják, de folytonos kevergetés közben, mert kevés a leve, és könnyen összeragadhatnak. (Lehet egy kis vízzel felengedni, óvatosan, mert kicsi állás után besűrűsödik.)
  8. Pár perc fedő alatti pihentetés után tálalhatjuk is.
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9425
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 02.

Ajánló

Rizzsel, felvert tojással is kitűnő.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyakran elkészítem, mert mindenki nagyon szereti nálunk, és nincs évszakhoz kötve, mert fagyasztott zöldségekkel is elkészíthetjük. Szezonjában gyakrabban meg szoktam főzni. Nálunk leginkább tejföllel fogyasztják.

Hozzávalók

A lecsóhoz

A nokedlihez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...