r
Nosalty Logó

Lazacos püré

5,0

1 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Cárevics
Lazacos püré
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

405
Kalória
13.8g
Fehérje
25g
Szénhidrátok
28.2g
Zsír
49.2g
Víz
133.5g
Koleszterin
2g
Rost
3g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 405 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 1620 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 339 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    975.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    595 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    49.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    197 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 405 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.3 g

Zsír

  • Összesen
    112.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    534 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3903.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    431 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    253 mg
  • Foszfor
    684 mg
  • Nátrium
    2380 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    196.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    238 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    787 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    538 mg
  • Retinol - A vitamin:
    236 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    634 micro
Összesen 1620 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    816.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    498 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    41.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 339 kcal

Elkészítés

  1. Tegyük egy aprítógépbe a lazacot, a piros kaviárt, a tojássárgáját, és turmixszoljuk össze, majd adjuk hozzá a beáztatott és kinyomkodott kenyérbelsőket.
  2. Szórjuk bele az ízesítő anyagokat, az olajat fokozatosan adagolva rakjuk a püréhez, és keverjük a géppel, míg krémszerű nem lesz. Egy habosan könnyű krémet kell kapnunk.
  3. Helyezzük tálba, és hűtsük le. Forró pirítóssal, vajdarabkákkal, esetleg uborkacsíkokkal, olívabogyóval tálaljuk.
  4. Higgyék el, ezt még azok is megeszik, akik undorodnak a kaviártól. Kedves egészségükre.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc

A recept eredeti címe lazacos őzhal püré. Sokan most kérdezhetik, milyen az az őzhal, és hol lehet olyat beszerezni. Nos, ugye senki nem hitte el, hogy lenne ilyen állat a földön. Tulajdonképpen egy görög előételről vagy vendégváró falatkáról lenne szó. A görög chef, akitől tanultam, elmondta, hogy náluk tarama salátának nevezik.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

8 tökéletesen fűszeres magyaros főétel a nemzeti ünnepre

Mi is egy igazi, autentikus, magyaros főétel ismérve? Hogy általában fűszeres, hagymás-borsos-paprikás, legtöbbször piros színvilágú, laktató és húsos. Ja, és jár hozzá kinek-kinek a kedvenc körete: a párolt rizs, hagymás krumpli, nokedli, tarhonya vagy főtt tészta. És a savanyúság! Nemzeti ünnepekre pedig különösen ajánljuk őket.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!