Lazacfasírt salátával
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 14% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
445
kcal
- 14% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
1776
kcal
- 14% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35.1 g
Zsír
-
Összesen 17.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 725.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 60 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 445 mg
-
Nátrium 121 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 160.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 100 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 653 micro
-
K vitamin: 191 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 149 mg
-
Retinol - A vitamin: 53 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 569 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 634 micro
Összesen
445
kcal
- 14% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 140.3 g
Zsír
-
Összesen 68.4 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 276 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2901.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 240 mg
-
Kálcium 151 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 231 mg
-
Foszfor 1780 mg
-
Nátrium 485 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 124.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 640.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 400 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 25 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 84 mg
-
D vitamin: 2610 micro
-
K vitamin: 765 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 51 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 141 micro
-
Kolin: 597 mg
-
Retinol - A vitamin: 210 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2275 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2537 micro
Összesen
1776
kcal
- 14% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.3 g
Zsír
-
Összesen 6.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 294.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 181 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 265 micro
-
K vitamin: 78 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 231 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 258 micro
Összesen
179
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Daráljuk gépben apró darabokra a lazacot.
- Adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet és a lereszelt bio citromhéjat.
- Egy csipet sót adhatunk hozzá, de vigyázat, a lazac már önmagában is elég sós.
- Vizes kézzel formázzunk gombócokat. Hengergessük őket lisztbe.
- Közben melegítsünk serpenyőben kevés olívaolajat, tegyük bele a fokhagymát és a peperoncinot. Ez az illat a mennyekbe fog repíteni minket, egyenesen az angyalok asztalához:).
- Tegyük bele a gombócokat. Kis lángon pirítsuk meg, és időnként fordítsuk meg őket.
- Közben öntsük fel a fehérborral és hagyjuk, hogy a bor elpárologjon, borsozhatjuk ízlés szerint. Vegyük ki a fokhagymát és a peperoncinot.
- Adjunk egy fél pohár vizet a gombócokhoz. Főzzük készre.
- Akinek ez így túl száraznak tűnik, hozzáadhat ízlés szerint tejszínes alapú szószt.
- Salátával tálaljuk.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3200
- Feltöltés dátuma: 2013. november 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Imádom a lazacot, és szerettem volna hús nélküli fasírtot enni. Ez született belőle.