r
Nosalty Logó

Lazac zöldcitromos-kapros pesto-val

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Lazac zöldcitromos-kapros pesto-val
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A lazachoz

A pestohoz

A zöldséghez

Összesen 853 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A lazachoz

A pestohoz

A zöldséghez

Összesen 1704 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A lazachoz

A pestohoz

A zöldséghez

Összesen 158 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    49.4 g

Zsír

  • Összesen
    64.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1656 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    424 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    692 mg
  • Nátrium
    288 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    390.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1096 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    176 mg
  • D vitamin:
    870 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    304 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    1243 micro
  • β-karotin
    3078 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    711 micro
Összesen 853 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    98.7 g

Zsír

  • Összesen
    128.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3312 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    849 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    337 mg
  • Foszfor
    1383 mg
  • Nátrium
    576 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    781.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2192 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    353 mg
  • D vitamin:
    1740 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    608 micro
  • Kolin:
    405 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    2486 micro
  • β-karotin
    6156 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1422 micro
Összesen 1704 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    160 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    228 micro
  • β-karotin
    565 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 158 kcal

Hozzávalók

A lazachoz

A pestohoz

A zöldséghez

Elkészítés

A lazachoz

  1. Először összedobjuk a pesto-t: levágjuk a kapornak a szárát, kicsit felaprítjuk, majd beledobjuk kávédarálóba, belereszeljük a lime héját, és a levét belefacsjuk, felöntjük kellő mennyiségű olívaolajjal, és beindítjuk a masinát. Akkor jó, ha szép sűrű, és az olaj vékony rétegként jelentkezik a tetején.
  2. A lazacot megmossuk, megtöröljük, és egy kicsit beirdaljuk, sóval, borssal és olívaolajjal bekenjük, majd kevés olívaolajon (esetleg egy kis vajon) bőrös oldalával lefelé megsütjük, míg szép színe nem lesz. Aki nem szereti, sütés után lehúzhatja a bőrét.
  3. Köretnek vaj, olívaolaj és víz keverékében 6-8 perc alatt puhára pároljuk a répát, és a zöldborsót az utolsó percekben hozzáadjuk.
  4. Találjuk a zöldségeket és a lazacot, és leöntjük kedvünk szerinti mennyiségű pesto-val.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5725
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 30.

Ajánló

A lazacot egy alufóliából hajtogatott sütőzacskóban is megsüthetjük (max. hőn - nekem gázsütő - kb. 20 perc), ez esetben rakjunk a zacskónkba olívaolajat, vajat pluszba, valamint ha a párolt zöldségeket válaszottuk köretnek, rakjunk be mellé egy szép darab egész, pucolt répát. Ha ezt az alternatív elkészítési módot választjuk, a hal bőrét mindenképpen húzzuk le. Én nem szeretem megfordítani a halat, hanem ha serpenyőben sütöm, akkor alulról fölfelé szépen lassan elkészül, de ez a hal a szokásosnál vastagabb volt, ezért a serpenyőt lefedtem, és így sütöttem meg. Köretnek szerintem még ki lehet próbálni a zöldspárgát, valamilyen frappáns módon elkészítve.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mostanában nagyon elkapott engem egy halmánia, nagyon szeretem és kívánom is. Így feltöltöttem az itthoni halkészletünket lazaccal, pisztránggal, hekkel, csukával. Voltak rájuk ötleteim, nehéz volt választani köztük. Majd egyik órán megfogant a fejemben ez a recept, és a délután folyamán el is készítettem, édesanyám nagy örömére. Valamint ez az első recept, amit teljesen önállóan találtam ki. :) Valamint az ételfotózásomon van mit javítani, úgy sejtem, de mindenképp meg akartam osztani a receptet.

Hozzávalók

A lazachoz

A pestohoz

A zöldséghez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...