Lazac zöldcitromos-kapros pesto-val
- 9% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
A lazachoz
A pestohoz
A zöldséghez
- 9% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
A lazachoz
A pestohoz
A zöldséghez
- 9% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
A lazachoz
A pestohoz
A zöldséghez
- 9% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 49.4 g
Zsír
-
Összesen 64.4 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 100 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1656 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 64 mg
-
Kálcium 424 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 168 mg
-
Foszfor 692 mg
-
Nátrium 288 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.3 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 390.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1096 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 176 mg
-
D vitamin: 870 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 304 micro
-
Kolin: 203 mg
-
Retinol - A vitamin: 93 micro
-
α-karotin 1243 micro
-
β-karotin 3078 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 711 micro
- 9% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 98.7 g
Zsír
-
Összesen 128.9 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 84 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 199 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3312 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 128 mg
-
Kálcium 849 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 337 mg
-
Foszfor 1383 mg
-
Nátrium 576 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.6 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 781.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2192 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 17 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 353 mg
-
D vitamin: 1740 micro
-
K vitamin: 85 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 40 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 608 micro
-
Kolin: 405 mg
-
Retinol - A vitamin: 187 micro
-
α-karotin 2486 micro
-
β-karotin 6156 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1422 micro
- 9% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 11.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 304.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 127 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 71.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 201 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 160 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 228 micro
-
β-karotin 565 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 131 micro
Hozzávalók
A lazachoz
A pestohoz
A zöldséghez
Elkészítés
A lazachoz
- Először összedobjuk a pesto-t: levágjuk a kapornak a szárát, kicsit felaprítjuk, majd beledobjuk kávédarálóba, belereszeljük a lime héját, és a levét belefacsjuk, felöntjük kellő mennyiségű olívaolajjal, és beindítjuk a masinát. Akkor jó, ha szép sűrű, és az olaj vékony rétegként jelentkezik a tetején.
- A lazacot megmossuk, megtöröljük, és egy kicsit beirdaljuk, sóval, borssal és olívaolajjal bekenjük, majd kevés olívaolajon (esetleg egy kis vajon) bőrös oldalával lefelé megsütjük, míg szép színe nem lesz. Aki nem szereti, sütés után lehúzhatja a bőrét.
- Köretnek vaj, olívaolaj és víz keverékében 6-8 perc alatt puhára pároljuk a répát, és a zöldborsót az utolsó percekben hozzáadjuk.
- Találjuk a zöldségeket és a lazacot, és leöntjük kedvünk szerinti mennyiségű pesto-val.
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5725
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 30.
Ajánló
A lazacot egy alufóliából hajtogatott sütőzacskóban is megsüthetjük (max. hőn - nekem gázsütő - kb. 20 perc), ez esetben rakjunk a zacskónkba olívaolajat, vajat pluszba, valamint ha a párolt zöldségeket válaszottuk köretnek, rakjunk be mellé egy szép darab egész, pucolt répát. Ha ezt az alternatív elkészítési módot választjuk, a hal bőrét mindenképpen húzzuk le. Én nem szeretem megfordítani a halat, hanem ha serpenyőben sütöm, akkor alulról fölfelé szépen lassan elkészül, de ez a hal a szokásosnál vastagabb volt, ezért a serpenyőt lefedtem, és így sütöttem meg. Köretnek szerintem még ki lehet próbálni a zöldspárgát, valamilyen frappáns módon elkészítve.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Mostanában nagyon elkapott engem egy halmánia, nagyon szeretem és kívánom is. Így feltöltöttem az itthoni halkészletünket lazaccal, pisztránggal, hekkel, csukával. Voltak rájuk ötleteim, nehéz volt választani köztük. Majd egyik órán megfogant a fejemben ez a recept, és a délután folyamán el is készítettem, édesanyám nagy örömére. Valamint ez az első recept, amit teljesen önállóan találtam ki. :) Valamint az ételfotózásomon van mit javítani, úgy sejtem, de mindenképp meg akartam osztani a receptet.