Lazac tepsiben totyogóknak
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
299
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
892
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
98
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 14.1 g
Zsír
-
Összesen 18.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 467.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 92 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 235 mg
-
Nátrium 63 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.6 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 223.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 278 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 218 micro
-
K vitamin: 51 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 71 mg
-
Retinol - A vitamin: 68 micro
-
α-karotin 331 micro
-
β-karotin 1758 micro
-
β-crypt 1167 micro
-
Likopin 875 micro
-
Lut-zea 476 micro
Összesen
299
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 42.4 g
Zsír
-
Összesen 55.6 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 143 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1402.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 54 mg
-
Kálcium 276 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 168 mg
-
Foszfor 706 mg
-
Nátrium 190 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.7 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 670.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 833 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 125 mg
-
D vitamin: 653 micro
-
K vitamin: 153 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 142 micro
-
Kolin: 214 mg
-
Retinol - A vitamin: 204 micro
-
α-karotin 992 micro
-
β-karotin 5273 micro
-
β-crypt 3500 micro
-
Likopin 2624 micro
-
Lut-zea 1427 micro
Összesen
892
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 152 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 72.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 90 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 71 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 108 micro
-
β-karotin 571 micro
-
β-crypt 379 micro
-
Likopin 284 micro
-
Lut-zea 155 micro
Összesen
98
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Felkarikázzuk a hagymát és a burgonyát. Kb. 18*14 cm-es tepsibe tesszük, alulra a hagymát, rá a burgonyát, és ezt meglocsoljuk kb. 2 ek olívaolajjal. Alufóliával lefedve 200°C-on 40 percig sütjük.
- A kelbimbót, a sütőtököt és a zöldbabot 2 ek vízzel puhára pároljuk. Kispohárban összekeverünk 1 tk olívaolajat 1 kk kakukkfűvel, és félretesszük.
- A 40 percig sütött burgonyára és hagymára rászedjük a párolt zöldségeket, rákenjük a tejfölt, és erre tesszük rá a lazac szeleteket. A lazacot megkenjük a kakukkfüves olívaolajjal, meglocsoljuk a frissen facsart citrom levével, és körberakjuk a félbevágott koktélparadicsomokkal.
- Alufóliával letakarva további 20 percig sütjük 200°C-on.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 18x14
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 18 alkalommal
- Receptkönyvben: 26
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 4146
- Feltöltés dátuma: 2014. március 05.
Ajánló
A zöldségek szabadon variálhatóak, például karfiollal, cukkinivel, brokkolival is készítettem különféle kombinációkat. Tejföl helyett készült már túróval és tejszínnel, a tetején pedig reszelt sajttal, illetve a burgonyát is ritkábban teszem bele, mert a kislányom inkább rizses, olyankor külön főzök mellé rizst.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- babakonyha:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
1 éves kortól ajánlom. Családi verzióban is ettük már, apukának is ízlett :) Akkor sót, fehérborsot és mézet is tettem bele ízlés szerint.