r
Nosalty Logó

Lazac diós bundában

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Lazac diós bundában
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 539 kcal
  • 16% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1078 kcal
  • 16% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 248 kcal
  • 16% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.3 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    917.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    475 mg
  • Nátrium
    239 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    564 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 539 kcal
  • 16% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.6 g

Zsír

  • Összesen
    61.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    295 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1834.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    950 mg
  • Nátrium
    477 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    234.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1127 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    400 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 1078 kcal
  • 16% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    422.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    260 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 248 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lazacot tetszőleges méretű szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és pár csepp citromlevet csepegtetünk rá.
  2. A panírozáshoz előkészülünk: liszt, felverjük a tojást egy csipet sóval, a zsemlemorzsát elkeverjük a darált dióval fele-fele arányban, és keverhetünk hozzá szárított petrezselymet.
  3. A lazacot bepanírozzuk a szokásos sorrendben: liszt, tojás és a diós-morzsa. Óvatosan dolgozzunk vele, mert könnyen törik.
  4. Egy serpenyőben olajat melegítünk és ebbe helyezzük a panírozott lazacokat. A lazacnak nem kell sok idő, a többivel ellenétben pár perc alatt kész is van, meg lehet fordítani. Ha túl sokéig sütjük kiszárad és elveszíti a szép rózsaszín színét, amitől lazac a lazac. A lazacot nem is kell túl bő olajban sütni emiatt.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 3399
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretjük a lazacot és kéthetente készítek vele valamit, sütjük, rakottan, most épp paníroztam. Mi currys rizzsel, sültkrumplival és fűszeres majonézzel ettük.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...