Lassú főzésű "fehérkrémleves" hullámos burgonyacsipsszel és cheddarral
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
75g burgonya43 kcal
-
128g karfiol13 kcal
-
125g konzerv bab143 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
250g zöldség alaplé18 kcal
-
11g vaj75 kcal
-
5g fehérbor4 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
63g tejföl124 kcal
-
45g snidling14 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
15g burgonyachips0 kcal
-
38g cheddar sajt151 kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
300g burgonya173 kcal
-
510g karfiol51 kcal
-
500g konzerv bab570 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
1000g zöldség alaplé70 kcal
-
42g vaj301 kcal
-
20g fehérbor16 kcal
-
3g kakukkfű3 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
250g tejföl495 kcal
-
180g snidling54 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
60g burgonyachips0 kcal
-
150g cheddar sajt605 kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
9.7g burgonya6 kcal
-
16.6g karfiol2 kcal
-
16.2g konzerv bab19 kcal
-
1.6g vöröshagyma1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
32.5g zöldség alaplé2 kcal
-
1.4g vaj10 kcal
-
0.6g fehérbor1 kcal
-
0.1g kakukkfű0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
8.1g tejföl16 kcal
-
5.8g snidling2 kcal
-
0.1g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.9g burgonyachips0 kcal
-
4.9g cheddar sajt20 kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 23.2 g
Zsír
-
Összesen 34 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 97 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2577.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 492 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 123 mg
-
Foszfor 423 mg
-
Nátrium 1512 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.1 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 297.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 376 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 65 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 111 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 183 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 270 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1262 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 154 micro
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 92.7 g
Zsír
-
Összesen 136.1 g
-
Telített zsírsav 76 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 386 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10308.8 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 66 mg
-
Kálcium 1969 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 493 mg
-
Foszfor 1693 mg
-
Nátrium 6046 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 188.4 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 1191.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1502 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 261 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 444 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 732 micro
-
Kolin: 213 mg
-
Retinol - A vitamin: 1079 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5047 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 617 micro
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 4.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 335 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 196 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 38.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 164 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 20 micro
Hozzávalók
-
1 l zöldség alaplé
-
1 teáskanál fokhagymapor
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Egy nagyobb leveses lábosban keverjük össze az apróbb kockákra vágott burgonyát, a falatnyi fejekre szedett karfiolt, a fehérbabot, hagymát, fokhagymát, zöldséglevet, vajat, bort, kakukkfüvet, fokhagymaport és 1,5 teáskanál sót. Fedjük le, és főzzük, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak. A receptúra lényege, hogy körülbelül 8 órán keresztül, alacsony hőfokon főzzük össze az alapanyagokat, mert így kapjuk meg a tökéletesebb állagot és ízélményt. Persze a hétköznapok rohanásában beleférhet, ha egy óra alatt összefőzzük az alapot, de ebben az esetben ne számítsunk a maximális ízorgiára. Ha tehetjük, főzzük nagyon lassan!
- Ha minden zölsdégünk puhára főtt, vegyük ki és nyugodtan dobjuk ki a kakukkfű ágát, majd levehetjük a tűzhelyről a levest. Adjuk hozzá a citromlevet.
- Ahhoz, hogy teljesen sima és krémes levest kapjunk, botmixerrel pürésítsük a hozzávalókat.
- Belekeverjük a tejfölt és a metélőhagymát. Kóstoljuk meg, és ha szükséges, adjunk hozzá még sót.
- Fekete borssal, tört hullámos burgonyachipsekkel és reszelt cheddarral megszórva kisebb leveses tálkákban tálaljuk.
- Receptkönyvben: 111
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 7918
- Feltöltés dátuma: 2022. január 21.
Receptkategóriák
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Ez a krémes vegetáriánus leves szerény téli alapanyagokra épül, de a tejföl és a metélőhagyma hozzáadásával izgalmakat is csempászhetünk a krémlevesbe. Nem beszélve a ráhalmozott hagymás-tejfölös chipszről, ami pillanatok alatt beleolvad a forró levesbe ropogós levesbetétként funkcionálva. Csak néhány percbe telik, amíg a hozzávalókat bedobjuk egy nagy lábosba vagy slow cookerbe, a recept további része pedig szinte magától történik. A receptúra lényege, hogy körülbelül 8 órán keresztül, alacsony hőfokon főzzük össze az alapanyagokat, mert így kapjuk meg a tökéletesebb állagot és ízélményt. Persze a hétköznapok rohanásában beleférhet, ha egy óra alatt összefőzzük az alapot, de ebben az esetben ne számítsunk a maximális ízorgiára. Ha tehetjük, főzzük nagyon lassan! Befejezéseként botmixerrel pürésítsük selymesen sima állagúra, de egy burgonyanyomóval is izgalmas textúrát kölcsönözhetünk egy darabosabb, sűrűbb leveshez.