r
Nosalty Logó

Lassan párolt koriandermagos marhaszegy

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Lassan párolt koriandermagos marhaszegy
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 259 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1302 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 119 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    613.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    310 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    136.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    236 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 259 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    154.1 g

Zsír

  • Összesen
    63.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    427 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3066.4 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    228 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    1551 mg
  • Nátrium
    936 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    683.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    30 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    628 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    1181 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    267 micro
Összesen 1302 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    280.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 119 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Sikerült vennem egy szép darab csont nélküli marhaszegyet. Jól helyettesíthető akár lábszárral is. Nagyobb kockákra vágjuk. A fűszereket először száraz serpenyőben megpirítjuk, aztán mozsárban megtörjük. Egy lábasban (olyan edényt használok, amit aztán fedelestül a sütőbe lehet helyezni) az olajon megpirítjuk a felaprított hagymát, később hozzáadjuk a zúzott, aprított fokhagymát is.
  2. Erre az alapra dobjuk a húst, és magasabb hőfokon azt is megpirítjuk minden oldaláról. Hozzáadjuk a fűszerpaprikát, gyömbérport és a többi, megtört fűszert, megsózzuk, és jól elkeverjük a húst. Mindjárt fel is öntjük a forró alaplével, és mikor felforrt, letakarva berakjuk a 200°C-ra előmelegített sütőbe. Amikor ott is forrni kezd, a hőfokot levesszük 140°C-ra, így pároljuk a húst, több mint két és fél óráig.
  3. Félidőben megkóstoltam, össze sem lehetett hasonlítani a végső ízzel. Itthon nagyon szeretjük ezt a fajta lassú párolást. Tálaláskor az ételt apróra vágott koriander vagy petrezselyemzölddel szórom meg. Most krumplipuffancsot készítettem köretnek.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 150 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 5588
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 24.

Ajánló

Ha tehetik, fokozhatják a finom ízt egy kevés vörösborral, még az alaplé hozzáadása előtt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet idén áprilisban a blogomon is megjelentettem. A lassú párolás közben a nem megszokott fűszerezéssel készített hús különleges ízvilágot hoz létre. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...