Lassan párolt koriandermagos marhaszegy
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 17% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
140g marhahús199 kcal
-
36g vöröshagyma13 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
5g olívaolaj42 kcal
-
0g koriandermag0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
0 kcal
-
30g alaplé2 kcal
-
6g koriander1 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
259
kcal
- 17% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
700g marhahús994 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
0g koriandermag0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
0 kcal
-
150g alaplé11 kcal
-
30g koriander7 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1302
kcal
- 17% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
64g marhahús91 kcal
-
16.5g vöröshagyma6 kcal
-
0.8g fokhagyma1 kcal
-
2.2g olívaolaj19 kcal
-
0g koriandermag0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
0 kcal
-
13.7g alaplé1 kcal
-
2.7g koriander1 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
119
kcal
- 17% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.8 g
Zsír
-
Összesen 12.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 85 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 613.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 310 mg
-
Nátrium 187 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 136.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 126 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 236 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
259
kcal
- 17% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 154.1 g
Zsír
-
Összesen 63.1 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 427 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3066.4 g
-
Cink 28 mg
-
Szelén 228 mg
-
Kálcium 108 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 194 mg
-
Foszfor 1551 mg
-
Nátrium 936 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.1 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 683.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 101 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 30 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 108 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 45 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 92 micro
-
Kolin: 628 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 1181 micro
-
β-crypt 61 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 267 micro
Összesen
1302
kcal
- 17% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.1 g
Zsír
-
Összesen 5.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 280.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 142 mg
-
Nátrium 86 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 62.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 108 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
119
kcal
Hozzávalók
-
2 közepes db vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
3 ek olívaolaj
-
2 kávéskanál koriandermag
-
5 szem fekete bors
-
2 csipet szegfűbors
-
3 db szegfűszeg
-
1 teáskanál gyömbérpor
-
0.5 teáskanál csípős fűszerpaprika
-
1.5 dl alaplé
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- Sikerült vennem egy szép darab csont nélküli marhaszegyet. Jól helyettesíthető akár lábszárral is. Nagyobb kockákra vágjuk. A fűszereket először száraz serpenyőben megpirítjuk, aztán mozsárban megtörjük. Egy lábasban (olyan edényt használok, amit aztán fedelestül a sütőbe lehet helyezni) az olajon megpirítjuk a felaprított hagymát, később hozzáadjuk a zúzott, aprított fokhagymát is.
- Erre az alapra dobjuk a húst, és magasabb hőfokon azt is megpirítjuk minden oldaláról. Hozzáadjuk a fűszerpaprikát, gyömbérport és a többi, megtört fűszert, megsózzuk, és jól elkeverjük a húst. Mindjárt fel is öntjük a forró alaplével, és mikor felforrt, letakarva berakjuk a 200°C-ra előmelegített sütőbe. Amikor ott is forrni kezd, a hőfokot levesszük 140°C-ra, így pároljuk a húst, több mint két és fél óráig.
- Félidőben megkóstoltam, össze sem lehetett hasonlítani a végső ízzel. Itthon nagyon szeretjük ezt a fajta lassú párolást. Tálaláskor az ételt apróra vágott koriander vagy petrezselyemzölddel szórom meg. Most krumplipuffancsot készítettem köretnek.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 150 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 71
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 5623
- Feltöltés dátuma: 2016. november 24.
Ajánló
Ha tehetik, fokozhatják a finom ízt egy kevés vörösborral, még az alaplé hozzáadása előtt.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ezt a receptet idén áprilisban a blogomon is megjelentettem. A lassú párolás közben a nem megszokott fűszerezéssel készített hús különleges ízvilágot hoz létre.