r
Nosalty Logó

Laskagomba-krémleves fürjtojással

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gombagasztro
Laskagomba-krémleves fürjtojással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Leves

Levesbetét

Összesen 259 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Leves

Levesbetét

Összesen 1037 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Leves

Levesbetét

Összesen 44 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1028.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    512 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    502.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    815 micro
  • β-crypt
    187 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    603 micro
Összesen 259 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    46.5 g

Zsír

  • Összesen
    47.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    414 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4115.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    737 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    1062 mg
  • Nátrium
    2049 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    2010.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    524 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    140 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    346 micro
  • Kolin:
    304 mg
  • Retinol - A vitamin:
    220 micro
  • α-karotin
    71 micro
  • β-karotin
    3259 micro
  • β-crypt
    746 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2412 micro
Összesen 1037 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 44 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Leves

  1. Az apróra vágott hagymát olajon megpirítjuk és hozzáadjuk a szárított zöldségkeveréket. Állandó keverés mellett pirítjuk, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott laskagombát. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával.
  2. 1,5 liter vízzel felöntjük. A laskagombát hosszabb ideig kell párolni, mint a csiperkegombát. Folyamatos keverés mellett kb. 20 perc alatt puhára főzzük. Miután a laskagomba megpuhult, összeturmixoljuk és főzőtejszínnel krémesítjük.
  3. A krémleveseket általában burgonyával vagy kukoricakeményítővel sűrítik, de ezt kiválthatjuk a szárított zöldségkeverékkel. Ha valakinek nincs ilyenje, akkor helyettesítheti 2 szem burgonyával, ilyenkor célszerű leveskockát használni ízesítőként.

Levesbetét

  1. Tálaljuk keményre főtt fürjtojással, kockára vágott fetasajttal és pirított kenyérkockákkal.
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 61
  • Össznézettség: 1776
  • Feltöltés dátuma: 2022. február 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Laskagomba-krémleves fürjtojással
Gombagasztro 357 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...