Lasagne saláta
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gerzsenyi Flóra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 11% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
25g lasagne tészta93 kcal
-
75g darált marhahús107 kcal
-
0 kcal
-
3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
15g bazsalikom3 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
4g balzsamecet3 kcal
-
12g olívaolaj106 kcal
-
50g ricotta75 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
29 kcal
-
63g koktélparadicsom11 kcal
-
25g salátalevél3 kcal
-
31g burrata78 kcal
Összesen
513
kcal
- 11% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
100g lasagne tészta371 kcal
-
300g darált marhahús426 kcal
-
0 kcal
-
13 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
60g bazsalikom14 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
15g balzsamecet13 kcal
-
48g olívaolaj424 kcal
-
200g ricotta300 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
30g parmezán sajt118 kcal
-
250g koktélparadicsom45 kcal
-
100g salátalevél13 kcal
-
125g burrata313 kcal
Összesen
2057
kcal
- 11% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
30 kcal
-
23.9g darált marhahús34 kcal
-
0 kcal
-
1.3g sűrített paradicsom1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4.8g bazsalikom1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
1.2g balzsamecet1 kcal
-
3.8g olívaolaj34 kcal
-
16g ricotta24 kcal
-
0.5g citromhéj0 kcal
-
2.4g parmezán sajt9 kcal
-
20g koktélparadicsom4 kcal
-
8g salátalevél1 kcal
-
10g burrata25 kcal
Összesen
164
kcal
- 11% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.9 g
Zsír
-
Összesen 30.5 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 98 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1074.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 315 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 371 mg
-
Nátrium 267 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 199.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 186 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 101 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 105 micro
-
Kolin: 89 mg
-
Retinol - A vitamin: 74 micro
-
α-karotin 64 micro
-
β-karotin 1306 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 2759 micro
-
Lut-zea 1235 micro
Összesen
513
kcal
- 11% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 123.5 g
Zsír
-
Összesen 122 g
-
Telített zsírsav 48 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 390 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4296.4 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 181 mg
-
Kálcium 1260 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 267 mg
-
Foszfor 1486 mg
-
Nátrium 1067 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 115.6 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 799.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 744 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 15 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 61 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 405 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 30 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 419 micro
-
Kolin: 356 mg
-
Retinol - A vitamin: 294 micro
-
α-karotin 257 micro
-
β-karotin 5225 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 11035 micro
-
Lut-zea 4940 micro
Összesen
2057
kcal
- 11% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.9 g
Zsír
-
Összesen 9.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 342.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 101 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 119 mg
-
Nátrium 85 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 59 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 417 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 881 micro
-
Lut-zea 394 micro
Összesen
164
kcal
Hozzávalók
-
100 g lasagne tészta
-
300 g darált marhahús
-
1 ek füstölt pirospaprika
-
1 ek sűrített paradicsom
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 csokor bazsalikom
-
1 gerezd fokhagyma
-
3 ek balzsamecet
-
6 ek olívaolaj
-
200 g ricotta
-
1 citromból nyert citromhéj
-
30 g parmezán sajt
-
25 dkg koktélparadicsom
-
100 g salátalevél
-
125 g burrata
Elkészítés
- Egy serpenyőben az olívaolajat hevítsük fel magas hőfokra, tépkedjük rá a darált húst, majd jól pirítsuk zsírjára. Amikor a marhahús már kezd ropogósra sülni, adjuk hozzá a piros paprikát, a paradicsompürét, sót és borsot. Keverjük jól össze, és pirítsuk még 1-2 percig. Tálalásig tegyük félre.
- Az összetört lasagnelapokat egy sekély, de széles serpenyőben, lobogó, sós vízben főzzük meg. Szűrjük le, és forgassuk át olívaolajjal, hogy ne ragadjanak össze. Tálalásig hagyjuk kihűlni.
- A bazsalikomot és a fokhagymát turmixoljuk össze az olívaolajjal, ecettel, ízlés szerint sóval és borssal.
- A ricottát keverjük ki a citromhéjjal, és ízlés szerint sóval, borssal.
- Egy tálba helyezzük a salátakeveréket a színes koktélparadicsomokkal, az összetépkedett mozzarellát és a főtt tésztát. Öntsük nyakon az öntet felével, és jól forgassuk át az egészet, hogy mindent bevonjon.
- Halmozzuk a salátát egy nagy tálra. Tegyünk rá kis halmokat a ricottakeverékből, és szórjuk meg a ropogós darált hússal. Locsoljuk meg a maradék öntettel, és szórjuk meg bazsalikomlevelekkel, parmezánfogáccsal!
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 38
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 2325
- Feltöltés dátuma: 2023. október 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gerzsenyi Flóra
415 recept
Sok-sok lasagnereceptet kipróbáltunk már az évek során, viszont mi a helyzet az árván maradt, esetleg törött tésztával, ami a spájz polcán búslakodva vár arra, hogy végleg kiselejtezzék? Hát mi megtaláltuk erre is a megoldást, és mutatjuk, hogy mi a legjobb módja a maradék lasagnetészta felhasználásának (szorosan a lasagneleves mellett). Ráadásul, azt kell mondjuk, hogy ez egy egészséges(ebb) verzió: gazdag, ropogós zöldségesekkel, bazsalikomos dresszinggel, ricottával és mozzarellával turbózva készül. Ha szeretitek a tésztasalikat, ezt az ételt extrán imádni fogjátok!