r
Nosalty Logó

Lasagne saláta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gerzsenyi Flóra
Lasagne saláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 513 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2057 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 164 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1074.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    315 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    371 mg
  • Nátrium
    267 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    199.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    1306 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    2759 micro
  • Lut-zea
    1235 micro
Összesen 513 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.5 g

Zsír

  • Összesen
    122 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4296.4 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    1260 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    267 mg
  • Foszfor
    1486 mg
  • Nátrium
    1067 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    799.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    744 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    405 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    419 micro
  • Kolin:
    356 mg
  • Retinol - A vitamin:
    294 micro
  • α-karotin
    257 micro
  • β-karotin
    5225 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    11035 micro
  • Lut-zea
    4940 micro
Összesen 2057 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    417 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    881 micro
  • Lut-zea
    394 micro
Összesen 164 kcal

Elkészítés

  1. Egy serpenyőben az olívaolajat hevítsük fel magas hőfokra, tépkedjük rá a darált húst, majd jól pirítsuk zsírjára. Amikor a marhahús már kezd ropogósra sülni, adjuk hozzá a piros paprikát, a paradicsompürét, sót és borsot. Keverjük jól össze, és pirítsuk még 1-2 percig. Tálalásig tegyük félre.
  2. Az összetört lasagnelapokat egy sekély, de széles serpenyőben, lobogó, sós vízben főzzük meg. Szűrjük le, és forgassuk át olívaolajjal, hogy ne ragadjanak össze. Tálalásig hagyjuk kihűlni.
  3. A bazsalikomot és a fokhagymát turmixoljuk össze az olívaolajjal, ecettel, ízlés szerint sóval és borssal.
  4. A ricottát keverjük ki a citromhéjjal, és ízlés szerint sóval, borssal.
  5. Egy tálba helyezzük a salátakeveréket a színes koktélparadicsomokkal, az összetépkedett mozzarellát és a főtt tésztát. Öntsük nyakon az öntet felével, és jól forgassuk át az egészet, hogy mindent bevonjon.
  6. Halmozzuk a salátát egy nagy tálra. Tegyünk rá kis halmokat a ricottakeverékből, és szórjuk meg a ropogós darált hússal. Locsoljuk meg a maradék öntettel, és szórjuk meg bazsalikomlevelekkel, parmezánfogáccsal!
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 2354
  • Feltöltés dátuma: 2023. október 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lasagne saláta
Gerzsenyi Flóra 420 recept

Sok-sok lasagnereceptet kipróbáltunk már az évek során, viszont mi a helyzet az árván maradt, esetleg törött tésztával, ami a spájz polcán búslakodva vár arra, hogy végleg kiselejtezzék? Hát mi megtaláltuk erre is a megoldást, és mutatjuk, hogy mi a legjobb módja a maradék lasagnetészta felhasználásának (szorosan a lasagneleves mellett). Ráadásul, azt kell mondjuk, hogy ez egy egészséges(ebb) verzió: gazdag, ropogós zöldségesekkel, bazsalikomos dresszinggel, ricottával és mozzarellával turbózva készül. Ha szeretitek a tésztasalikat, ezt az ételt extrán imádni fogjátok!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...