Burrata

Burrata

Leírás

A burrata jelentése „vajas”, az elnevezés így rögtön egy kis betekintést nyújt a gazdag ízébe. Ez egy friss olasz sajt Olaszország Puglia régiójából. Első pillantásra friss mozzarellagolyónak álcázza magát, de a burrata igazi varázsa – és ami megkülönbözteti – az, ami a belsejében található. A burrata páncélját, azaz a külső tömör rétegét friss mozzarellából készítik, ami vékony, üreges tasakot formál. Ebben kerül a szálas túró és friss tejszín. Tejes, vajas íze van, amely gazdag anélkül, hogy túlságosan tömény lenne. Tartogasd a burrátát akkorra, amikor frissen, magában ennéd, és élvezd a gazdag, krémes belsejét. Nyersen, salátán vagy ropogós kenyérdarabokkal, kevés fűszerrel és egy csepp olívaolajjal a legjobb étek!

Mikor vegyem

Nem kapni burratát minden szupermarketben, ezért érdemes sajtboltokat, delikát üzleteket felkeresni érte!

hogyan tároljam

A burratát általában szobahőmérsékleten szolgálják fel, és mivel friss, a legjobb a vásárlást követő 48 órán belül elfogyasztani. Ezt követően már túljártnak számít (annak ellenére, hogy még mindig tökéletesen ehető).

100g Burrata

fehérjetartalom

10.71 g

zsírtartalom

71014.29 g

szénhidráttartalom

3.57 g

víztartalom

0 g

gramm burrata?

Top ásványi anyagok

Kalcium

214 mg

Nátrium

214 mg

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

10.71 g

Zsír

telített zsírsav

14.29 g

koleszterin

71 g

ásványi anyagok

Kalcium

214 mg

Nátrium

214 mg

szénhidrát

vitaminok

4 találat

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 szokás, amit tarts be minden nap, hogy 10 évet...

Semmiféle csodabogyóra vagy esztétikai beavatkozásra nincs szükség ahhoz, hogy biológiai életkorodnál fiatalabbnak tűnj. Néhány egyszerű, és annál inkább betartható tippet mutatunk, hogy mások szemében akár 10 évvel fiatalabbnak tűnj.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...