Burrata

Burrata

Leírás

A burrata jelentése „vajas”, az elnevezés így rögtön egy kis betekintést nyújt a gazdag ízébe. Ez egy friss olasz sajt Olaszország Puglia régiójából. Első pillantásra friss mozzarellagolyónak álcázza magát, de a burrata igazi varázsa – és ami megkülönbözteti – az, ami a belsejében található. A burrata páncélját, azaz a külső tömör rétegét friss mozzarellából készítik, ami vékony, üreges tasakot formál. Ebben kerül a szálas túró és friss tejszín. Tejes, vajas íze van, amely gazdag anélkül, hogy túlságosan tömény lenne. Tartogasd a burrátát akkorra, amikor frissen, magában ennéd, és élvezd a gazdag, krémes belsejét. Nyersen, salátán vagy ropogós kenyérdarabokkal, kevés fűszerrel és egy csepp olívaolajjal a legjobb étek!

Mikor vegyem

Nem kapni burratát minden szupermarketben, ezért érdemes sajtboltokat, delikát üzleteket felkeresni érte!

hogyan tároljam

A burratát általában szobahőmérsékleten szolgálják fel, és mivel friss, a legjobb a vásárlást követő 48 órán belül elfogyasztani. Ezt követően már túljártnak számít (annak ellenére, hogy még mindig tökéletesen ehető).

100g Burrata

fehérjetartalom

10.71 g

zsírtartalom

71014.29 g

szénhidráttartalom

3.57 g

víztartalom

0 g

gramm burrata?

Top ásványi anyagok

Kalcium

214 mg

Nátrium

214 mg

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

10.71 g

Zsír

telített zsírsav

14.29 g

koleszterin

71 g

ásványi anyagok

Kalcium

214 mg

Nátrium

214 mg

szénhidrát

vitaminok

4 találat

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...