Burrata
Leírás
A burrata jelentése „vajas”, az elnevezés így rögtön egy kis betekintést nyújt a gazdag ízébe. Ez egy friss olasz sajt Olaszország Puglia régiójából. Első pillantásra friss mozzarellagolyónak álcázza magát, de a burrata igazi varázsa – és ami megkülönbözteti – az, ami a belsejében található. A burrata páncélját, azaz a külső tömör rétegét friss mozzarellából készítik, ami vékony, üreges tasakot formál. Ebben kerül a szálas túró és friss tejszín. Tejes, vajas íze van, amely gazdag anélkül, hogy túlságosan tömény lenne. Tartogasd a burrátát akkorra, amikor frissen, magában ennéd, és élvezd a gazdag, krémes belsejét. Nyersen, salátán vagy ropogós kenyérdarabokkal, kevés fűszerrel és egy csepp olívaolajjal a legjobb étek!
Mikor vegyem
Nem kapni burratát minden szupermarketben, ezért érdemes sajtboltokat, delikát üzleteket felkeresni érte!
hogyan tároljam
A burratát általában szobahőmérsékleten szolgálják fel, és mivel friss, a legjobb a vásárlást követő 48 órán belül elfogyasztani. Ezt követően már túljártnak számít (annak ellenére, hogy még mindig tökéletesen ehető).
100g Burrata
fehérjetartalom
10.71 g
zsírtartalom
71014.29 g
szénhidráttartalom
3.57 g
víztartalom
0 g
Top ásványi anyagok
Kalcium
214 mg
Nátrium
214 mg
Top vitaminok
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
10.71 g
Zsír
telített zsírsav
14.29 g
koleszterin
71 g
ásványi anyagok
Kalcium
214 mg
Nátrium
214 mg
szénhidrát
vitaminok