Szaftos caprese tészta
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Lakos Benedek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
- 14% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
125g kagylótészta464 kcal
-
30g pesto117 kcal
-
129 kcal
-
50g mozzarella150 kcal
-
34g koktélparadicsom6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
25g burrata63 kcal
Összesen
964
kcal
- 14% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
500g kagylótészta1855 kcal
-
120g pesto468 kcal
-
200g szárított paradicsom516 kcal
-
200g mozzarella598 kcal
-
136g koktélparadicsom24 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
100g burrata250 kcal
Összesen
3852
kcal
- 14% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
39.3g kagylótészta146 kcal
-
9.4g pesto37 kcal
-
15.7g szárított paradicsom41 kcal
-
15.7g mozzarella47 kcal
-
10.7g koktélparadicsom2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
1.3g olívaolaj11 kcal
-
7.9g burrata20 kcal
Összesen
304
kcal
- 14% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39.5 g
Zsír
-
Összesen 34.7 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 57 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1927.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 90 mg
-
Kálcium 391 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 177 mg
-
Foszfor 599 mg
-
Nátrium 653 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 127 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 76.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 126 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 339 micro
-
Kolin: 81 mg
-
Retinol - A vitamin: 87 micro
-
α-karotin 34 micro
-
β-karotin 443 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 23826 micro
-
Lut-zea 774 micro
Összesen
964
kcal
- 14% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 158.1 g
Zsír
-
Összesen 138.7 g
-
Telített zsírsav 55 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 229 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7708.5 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 361 mg
-
Kálcium 1563 mg
-
Vas 36 mg
-
Magnézium 708 mg
-
Foszfor 2398 mg
-
Nátrium 2613 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 508.1 g
-
Cukor 101 mg
-
Élelmi rost 45 mg
VÍZ
-
Összesen 307.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 503 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 97 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 111 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 55 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1355 micro
-
Kolin: 325 mg
-
Retinol - A vitamin: 348 micro
-
α-karotin 137 micro
-
β-karotin 1773 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 95303 micro
-
Lut-zea 3095 micro
Összesen
3852
kcal
- 14% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.4 g
Zsír
-
Összesen 10.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 606 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 123 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 188 mg
-
Nátrium 205 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.9 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 24.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 107 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 139 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 7492 micro
-
Lut-zea 243 micro
Összesen
304
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
500 g kagylótészta
-
120 g pesto
-
8 db koktélparadicsom
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 ek olívaolaj
Elkészítés
A tésztához
- A koktélparadicsomokat megmossuk, féllbevágjuk, és egy kis tálba tesszük. Ráöntjük az olajat, majd sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk oreganóval. Összeforgatjuk, és hagyjuk érlelődni az összeállításig.
- Az aszalt paradicsomot az olajával együtt egy serpenyőbe öntjük, és enyhén lepirítjuk. A tésztát bő, sós vízben al dente-re főzzük. Félreteszünk egy bögrényivel a főzővízből.
- A pirított paradicsomhoz adjuk a leszűrt tésztát és a pestót. Adunk egy keveset hozzá a tészta főzővizéből is, majd elkeverjük az egészet.
- A tésztához keverjük a marinált koktélparadicsomot és a mozzarellát is. A tésztát 230 fokra előmelegített sütőbe tesszük (olyan serpenyőt használjunk, aminek fém nyele van, és bírja a hőt), és 15 perc alatt megsütjük. Ezután 5 percre felső sütésre kapcsolunk, és rápirítunk a tészta tetejére, hogy jó ropogós legyen.
- A kész tészta közepére helyezzük a burratát, és bazsalikomlevelekkel megszórva tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 230 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 166
- Tegnapi nézettség: 9
- 7 napos nézettség: 55
- Össznézettség: 8489
- Feltöltés dátuma: 2022. július 07.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
mentes receptek
kategória:
vegetáriánus receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
-
alkalom:
- valentin-nap ,
- márton-nap ,
- vasárnapi ebéd ,
- anyák napja ,
- halloween ,
- születésnap ,
- farsang ,
- szüret ,
- buli receptek
-
alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Lakos Benedek
394 recept
Az olasz caprese szó általában a bazsalikom, paradicsom és mozzarella hármas jelenlétére utal: ismertebb verziója a caprese saláta, ami rétegezett, hideg előételként jelenik meg az asztalokon. Most ez az íztrió egy szaftos tésztaételben egyesül, amitől el fogod dobni az agyad.