r
Nosalty Logó

Szaftos caprese tészta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lakos Benedek
Szaftos caprese tészta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

964
Kalória
39.5g
Fehérje
127g
Szénhidrátok
34.7g
Zsír
76.8g
Víz
57.3g
Koleszterin
11.2g
Rost
25.1g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

Összesen 964 kcal
  • 14% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

Összesen 3852 kcal
  • 14% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

Összesen 304 kcal
  • 14% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.5 g

Zsír

  • Összesen
    34.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1927.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    391 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    599 mg
  • Nátrium
    653 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    76.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    339 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    443 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    23826 micro
  • Lut-zea
    774 micro
Összesen 964 kcal
  • 14% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    158.1 g

Zsír

  • Összesen
    138.7 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    229 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7708.5 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    361 mg
  • Kálcium
    1563 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    708 mg
  • Foszfor
    2398 mg
  • Nátrium
    2613 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    508.1 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

Víz

  • Összesen
    307.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    503 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    111 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1355 micro
  • Kolin:
    325 mg
  • Retinol - A vitamin:
    348 micro
  • α-karotin
    137 micro
  • β-karotin
    1773 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    95303 micro
  • Lut-zea
    3095 micro
Összesen 3852 kcal
  • 14% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    606 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    24.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    139 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7492 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 304 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A koktélparadicsomokat megmossuk, féllbevágjuk, és egy kis tálba tesszük. Ráöntjük az olajat, majd sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk oreganóval. Összeforgatjuk, és hagyjuk érlelődni az összeállításig.
  2. Az aszalt paradicsomot az olajával együtt egy serpenyőbe öntjük, és enyhén lepirítjuk. A tésztát bő, sós vízben al dente-re főzzük. Félreteszünk egy bögrényivel a főzővízből.
  3. A pirított paradicsomhoz adjuk a leszűrt tésztát és a pestót. Adunk egy keveset hozzá a tészta főzővizéből is, majd elkeverjük az egészet.
  4. A tésztához keverjük a marinált koktélparadicsomot és a mozzarellát is. A tésztát 230 fokra előmelegített sütőbe tesszük (olyan serpenyőt használjunk, aminek fém nyele van, és bírja a hőt), és 15 perc alatt megsütjük. Ezután 5 percre felső sütésre kapcsolunk, és rápirítunk a tészta tetejére, hogy jó ropogós legyen.
  5. A kész tészta közepére helyezzük a burratát, és bazsalikomlevelekkel megszórva tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Az olasz caprese szó általában a bazsalikom, paradicsom és mozzarella hármas jelenlétére utal: ismertebb verziója a caprese saláta, ami rétegezett, hideg előételként jelenik meg az asztalokon. Most ez az íztrió egy szaftos tésztaételben egyesül, amitől el fogod dobni az agyad.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Medvehagymás-túrós gnocchi

Az olasz malfatti névre hallgató házi gnocchi/gombóc ihlette az alábbi receptet. Ebbe, a kicsit magyarosabb verzióba azonban tavaszi medvehagyma és tehéntúró kerül, ettől frissebb, ...

Lakos Benedek

Gnocchi-spagetti

Ha szeretitek a gnocchit, akkor ez a burgonyás tésztaspagetti is nektek való lesz: extra puha és vastag szálakkal és nem mindennapi külsővel csábít! Itt az ideje, hogy egy picit másképp ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!