r
Nosalty Logó

Paradicsom carpaccio

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
0 csillag • 0 értékelés

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Hering András
Paradicsom carpaccio
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam
adag
Előkészítés
perc
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 630 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1261 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 199 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    21.1 g

Zsír

  • Összesen
    31.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1335 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    306 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    731 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    150.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    91 micro
  • β-karotin
    445 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2316 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 630 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    42.2 g

Zsír

  • Összesen
    62.5 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2670 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    611 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    381 mg
  • Nátrium
    1461 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    301.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    890 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    343 micro
Összesen 1261 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    422.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    231 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    733 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 199 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Locsonjunk meg olívaolajjal, majd finoman hintsünk meg tengeri sóval (vagy sópehellyel) egy tágas lapos tányért.
  2. Mossuk meg, majd szeleteljük fel hajszál vékony, már-már hártya vasagságú szeletekre a paradicsomot, és rendezzük el egy tányéron. Fűszerezzük tengeri sóval, fekete borssal és olajjal.
  3. Tálaláskor szórjuk meg apróra vágott, ecetes lilahagymával, friss metélőhagymával vagy szedjünk rá friss bazsalikomleveleket, kínálhatjuk burratával és ropogós kenyérrel.

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 2265
  • Feltöltés dátuma: 2024. július 09.

Ajánló

A paradicsom carpaccio könnyű és egészséges fogás, amely tökéletes választás a nyári hónapokra, amikor a paradicsom a legízletesebb. Ez az étel egyszerűen elkészíthető, mégis látványos és ínycsiklandó, ideális bármilyen étkezés kezdetére.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Paradicsom carpaccio
Hering András 189 recept

A paradicsom carpaccio egy friss és ízletes előétel, amely olasz gyökerekkel rendelkezik. Ezt az ételt vékonyra szeletelt, érett paradicsomból készítik, amelyet olívaolajjal, balzsamecettel és friss bazsalikomlevéllel ízesítenek. Gyakran tálalják mozzarellával vagy parmezánforgáccsal, sóval és borssal meghintve (én burrattával tálaltam).

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

„Ha valaki heti egyszer eszik húst, az már elismerést érdemlő...

Molnár Dávid hétköznap a 24.hu újságírója, hétvégén azonban vegán cukrásszá avanzsál, desszertkölteményeit, amelyek megszólalásig hasonlítanak az „eredeti”, nem vegán változatra pedig Instagram-oldalán és blogján osztja meg. Január hosszú évek óta a vegán táplálkozás hónapja, ennek apropóján beszélgettünk Molnár Dáviddal a vegán sütés-főzés rejtelmeiről.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!