Lasagne gyúrt tésztából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Annamo
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 13% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 11% Zsír
A raguhoz
-
63 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
100g darált sertéshús182 kcal
-
68 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
A besamelhez
-
63 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
83g tej47 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A tésztához
-
37g tojás46 kcal
-
56 kcal
-
169 kcal
A tetejére
-
17g sajt59 kcal
Összesen
777
kcal
- 13% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 11% Zsír
A raguhoz
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
600g darált sertéshús1092 kcal
-
500g sűrített paradicsom410 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
A besamelhez
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
500g tej280 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A tésztához
-
220g tojás277 kcal
-
338 kcal
-
300g tönkölybúza liszt1014 kcal
A tetejére
-
100g sajt352 kcal
Összesen
4661
kcal
- 13% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 11% Zsír
A raguhoz
-
1.7g napraforgó olaj15 kcal
-
3.6g vöröshagyma1 kcal
-
23.7g darált sertéshús43 kcal
-
19.8g sűrített paradicsom16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
A besamelhez
-
1.7g napraforgó olaj15 kcal
-
1.2g finomliszt4 kcal
-
19.8g tej11 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A tésztához
-
8.7g tojás11 kcal
-
13 kcal
-
11.9g tönkölybúza liszt40 kcal
A tetejére
-
4g sajt14 kcal
Összesen
183
kcal
- 13% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 44.8 g
Zsír
-
Összesen 36.3 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 204 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1494.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 286 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 156 mg
-
Foszfor 686 mg
-
Nátrium 305 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 71.5 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 182.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 172 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 48 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 201 mg
-
Retinol - A vitamin: 109 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 759 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 23970 micro
-
Lut-zea 276 micro
Összesen
777
kcal
- 13% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 268.8 g
Zsír
-
Összesen 217.9 g
-
Telített zsírsav 62 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 85 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 54 g
-
Koleszterin 1221 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8967.8 g
-
Cink 32 mg
-
Szelén 276 mg
-
Kálcium 1717 mg
-
Vas 41 mg
-
Magnézium 937 mg
-
Foszfor 4119 mg
-
Nátrium 1828 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 14 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 428.7 g
-
Cukor 113 mg
-
Élelmi rost 66 mg
VÍZ
-
Összesen 1094.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1035 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 63 mg
-
C vitamin: 116 mg
-
D vitamin: 288 micro
-
K vitamin: 79 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 77 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 372 micro
-
Kolin: 1203 mg
-
Retinol - A vitamin: 653 micro
-
α-karotin 145 micro
-
β-karotin 4555 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 143820 micro
-
Lut-zea 1659 micro
Összesen
4661
kcal
- 13% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.6 g
Zsír
-
Összesen 8.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 354.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 163 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 43.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 180 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 5689 micro
-
Lut-zea 66 micro
Összesen
183
kcal
Hozzávalók
A raguhoz
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
60 dkg darált sertéshús
-
50 dkg sűrített paradicsom
-
só ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
-
oregánó ízlés szerint
-
1 gerezd fokhagyma
A besamelhez
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
3 csapott ek finomliszt
-
5 dl tej
-
szerecsendió ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A tésztához
-
4 db tojás
-
30 dkg tönkölybúza liszt
A tetejére
-
10 dkg sajt
Elkészítés
A raguhoz
- A raguhoz az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, átpirítjuk rajta a darált húst, fűszerezzük, belereszeljük a fokhagymát, végül hozzáadjuk a paradicsompürét. Adhatunk hozzá még kb. 2 dl vizet, és ezzel készre főzzük kb. 15 perc alatt.
- A besamelhez az olajon világosra pirítjuk a lisztet, majd felöntjük a tejjel, felforraljuk. Érdemes állandóan kevergetni egy kézi habverővel, ha csomómentes, szép selymes mártást szeretnénk kapni. Fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval.
- A tojásokból és a lisztekből begyúrjuk a tésztát. Nem sózzuk! Pár perc pihentetés után 4 részre osztjuk.
- A tepsink aljára teszünk egy kevés ragut, majd kinyújtjuk az első tésztát, és rátesszük. Újra ragu, újra tészta.
- A negyedik tésztára már nem teszünk ragut, hanem egy villával jól megszúrkáljuk, hogy ne nagyon hólyagosodjon fel sütés közben.Szépen rásimítjuk a besamelt.
- Tetejét reszelt sajttal megszórjuk, és előmelegített sütőben megsütjük. Nem szabad forrón szeletelni, mert szétcsúszhatnak a rétegek, érdemes egy kicsit pihentetni. Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 25x40x7
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 104
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 19546
- Feltöltés dátuma: 2012. július 03.
Ajánló
Egy jó hideg sör jól csúszik rá. :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Annamo
27 recept
A családom nagyon szereti a lasagnet, én viszont nem szeretem az előre elkészített tésztát. Megbízhatóbb és gyorsabb a házi tésztával dolgozni. És nem mellesleg egészségesebb is. :)