Lasagne (akár maradék bolognaiból)
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
bencejoe dudás66
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 12% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 10% Zsír
Rétegezés
-
125g lasagne tészta464 kcal
-
125g trappista sajt440 kcal
Szósz
-
125g darált sertéshús228 kcal
-
42 kcal
-
14 kcal
-
43g lilahagyma15 kcal
-
25g víz0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g sáfrány0 kcal
Besamel
-
125g tej70 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
6g finomliszt20 kcal
Összesen
1389
kcal
- 12% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 10% Zsír
Rétegezés
-
500g lasagne tészta1855 kcal
-
500g trappista sajt1760 kcal
Szósz
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
168 kcal
-
57 kcal
-
170g lilahagyma62 kcal
-
100g víz0 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g sáfrány0 kcal
Besamel
-
500g tej280 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
23g finomliszt82 kcal
Összesen
5557
kcal
- 12% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 10% Zsír
Rétegezés
-
16.1g lasagne tészta60 kcal
-
16.1g trappista sajt57 kcal
Szósz
-
16.1g darált sertéshús29 kcal
-
22.5g passzírozott paradicsom5 kcal
-
2.3g sűrített paradicsom2 kcal
-
5.5g lilahagyma2 kcal
-
3.2g víz0 kcal
-
1g olívaolaj9 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g sáfrány0 kcal
Besamel
-
16.1g tej9 kcal
-
0.5g vaj3 kcal
-
0.7g finomliszt3 kcal
Összesen
179
kcal
- 12% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 79 g
Zsír
-
Összesen 64.5 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 240 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4050.4 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 126 mg
-
Kálcium 1038 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 160 mg
-
Foszfor 1036 mg
-
Nátrium 1672 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 119.6 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 388.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 476 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 49 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 346 micro
-
Kolin: 153 mg
-
Retinol - A vitamin: 421 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 653 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 29350 micro
-
Lut-zea 67 micro
Összesen
1389
kcal
- 12% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 316 g
Zsír
-
Összesen 257.9 g
-
Telített zsírsav 119 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 97 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 960 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 16201.6 g
-
Cink 31 mg
-
Szelén 503 mg
-
Kálcium 4154 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 641 mg
-
Foszfor 4145 mg
-
Nátrium 6687 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 478.2 g
-
Cukor 76 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 1553.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1903 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 76 mg
-
D vitamin: 195 micro
-
K vitamin: 61 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 74 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1382 micro
-
Kolin: 611 mg
-
Retinol - A vitamin: 1684 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 2612 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 117400 micro
-
Lut-zea 268 micro
Összesen
5557
kcal
- 12% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.2 g
Zsír
-
Összesen 8.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 521.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 134 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 133 mg
-
Nátrium 215 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 61 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 54 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 84 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 3777 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
179
kcal
Hozzávalók
Rétegezés
-
500 g lasagne tészta
Szósz
-
500 g darált sertéshús
-
70 dkg passzírozott paradicsom
-
70 g sűrített paradicsom
-
1 nagy fej lilahagyma
-
4 ek olívaolaj
-
1 db babérlevél
-
4 csipet fehér bors
-
4 csipet fekete bors
-
3 csipet cayenne paprika
-
3 csipet bazsalikom
-
2 csipet gyömbérpor
-
1 csipet fokhagymapor
-
sáfrány ízlés szerint
Besamel
Elkészítés
Rétegezés
- Mindegy hogy maradék szószból, vagy frissből készítjük, fogjunk egy tepsit, és az aljára 2 réteg tésztát tegyünk. Erre mehet egy réteg szósz, rá sok reszelt sajt, és leöntjük besamellel. Ezt addig ismételjük, míg 1 rétegnyi adag marad. Az utolsó rétegnél a sajt kerüljön a besamel felé. Előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük! Jó étvágyat hozzá!
Szósz
- Gyakorlatilag spagetti alapot készítünk; apróra vágjuk a lila hagymát, és egy kevés olajon megpirítjuk, amíg veszít a színéből, de nem barnul meg. Hozzáadjuk a darálthúst, kicsit megpirítjuk, majd hozzáadunk vizet, hogy ellepje. Elforraljuk a husiról a víz nagyrészét, és ha egyenletesen megfőtt a husi, felöntjük a paradicsompürével.
- Amíg fűszerezzük a rotyogó alapot, a sáfrányt egy kis meleg vízbe tegyük bele, majd a fűszerezés végén ezt is adjuk hozzá. Fontos megjegyezni, a babérlevelet ne törjük össze, ezt a végén ki fogjuk venni! Ha ezekkel megvagyunk, összeforraljuk, és hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és egy kis vizet. Fedő alatt szósz állagúra forraljuk, majd ha kész, elzárjuk alatta a lángot, és addig keverjük, míg megnyugszik.
Besamel
- Egy edényben felmelegítjük a vajat, majd hozzáadjuk a tejet. Összemelegítjük, és mielőtt forrni kezdene, hozzászitáljuk a lisztet. Addig forraljuk, míg mártás állaga nem lesz. Tipp.: ha van otthon parmezán sajt, azt nyugodtan tegyünk bele. (Én a parmezánok végét szoktam beletenni. Csak levágjuk róla a viaszt, felkockázzuk és mehet bele. Nagyon finom lesz vele!)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 50
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 820
- Feltöltés dátuma: 2023. február 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- Speciális étrendek:
bencejoe dudás66
1 recept