r
Nosalty Logó

Lasagne (akár maradék bolognaiból)

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
bencejoe dudás66
Lasagne (akár maradék bolognaiból)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Rétegezés

Szósz

Besamel

Összesen 1389 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Rétegezés

Szósz

Besamel

Összesen 5557 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Rétegezés

Szósz

Besamel

Összesen 179 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79 g

Zsír

  • Összesen
    64.5 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4050.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    1038 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    1036 mg
  • Nátrium
    1672 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    388.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    476 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    346 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    421 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    653 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    29350 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 1389 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    316 g

Zsír

  • Összesen
    257.9 g
  • Telített zsírsav
    119 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    960 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16201.6 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    503 mg
  • Kálcium
    4154 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    641 mg
  • Foszfor
    4145 mg
  • Nátrium
    6687 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    478.2 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1553.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1903 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    195 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    74 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1382 micro
  • Kolin:
    611 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1684 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    2612 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    117400 micro
  • Lut-zea
    268 micro
Összesen 5557 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    521.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3777 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 179 kcal

Hozzávalók

Rétegezés

Szósz

Besamel

Elkészítés

Rétegezés

  1. Mindegy hogy maradék szószból, vagy frissből készítjük, fogjunk egy tepsit, és az aljára 2 réteg tésztát tegyünk. Erre mehet egy réteg szósz, rá sok reszelt sajt, és leöntjük besamellel. Ezt addig ismételjük, míg 1 rétegnyi adag marad. Az utolsó rétegnél a sajt kerüljön a besamel felé. Előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük! Jó étvágyat hozzá!

Szósz

  1. Gyakorlatilag spagetti alapot készítünk; apróra vágjuk a lila hagymát, és egy kevés olajon megpirítjuk, amíg veszít a színéből, de nem barnul meg. Hozzáadjuk a darálthúst, kicsit megpirítjuk, majd hozzáadunk vizet, hogy ellepje. Elforraljuk a husiról a víz nagyrészét, és ha egyenletesen megfőtt a husi, felöntjük a paradicsompürével.
  2. Amíg fűszerezzük a rotyogó alapot, a sáfrányt egy kis meleg vízbe tegyük bele, majd a fűszerezés végén ezt is adjuk hozzá. Fontos megjegyezni, a babérlevelet ne törjük össze, ezt a végén ki fogjuk venni! Ha ezekkel megvagyunk, összeforraljuk, és hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és egy kis vizet. Fedő alatt szósz állagúra forraljuk, majd ha kész, elzárjuk alatta a lángot, és addig keverjük, míg megnyugszik.

Besamel

  1. Egy edényben felmelegítjük a vajat, majd hozzáadjuk a tejet. Összemelegítjük, és mielőtt forrni kezdene, hozzászitáljuk a lisztet. Addig forraljuk, míg mártás állaga nem lesz. Tipp.: ha van otthon parmezán sajt, azt nyugodtan tegyünk bele. (Én a parmezánok végét szoktam beletenni. Csak levágjuk róla a viaszt, felkockázzuk és mehet bele. Nagyon finom lesz vele!)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 832
  • Feltöltés dátuma: 2023. február 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
bencejoe dudás66 1 recept

Hozzávalók

Rétegezés

Szósz

Besamel

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...