r
Nosalty Logó

Lángos sajttal és virslivel valamint káposztával töltve

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katrin
Lángos sajttal és virslivel valamint káposztával töltve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tészta elkészítése

A töltelék elkészítése

A lángosok megsütése

Összesen 772 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tészta elkészítése

A töltelék elkészítése

A lángosok megsütése

Összesen 3848 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tészta elkészítése

A töltelék elkészítése

A lángosok megsütése

Összesen 212 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.7 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2239.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    484 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    412 mg
  • Nátrium
    1219 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    129.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 772 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    158.4 g

Zsír

  • Összesen
    121.5 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    558 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11198.2 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    308 mg
  • Kálcium
    2419 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    273 mg
  • Foszfor
    2060 mg
  • Nátrium
    6093 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    512.5 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    647.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    877 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    732 micro
  • Kolin:
    282 mg
  • Retinol - A vitamin:
    861 micro
  • α-karotin
    79 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    427 micro
Összesen 3848 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    617.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    336 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 212 kcal

Hozzávalók

A tészta elkészítése

A töltelék elkészítése

A lángosok megsütése

Elkészítés

A tészta elkészítése

  1. A lisztből, tejből, tojásból és élesztőből, pici cukorral lángos tésztát készítünk, majd hűtőbe rakjuk.
  2. A langyos tejbe keverjük az élesztőt és a cukrot. 10 percig pihentetjük.
  3. A lisztet tálba öntjük, belekeverjük a sót, és a közepébe mélyedést alakítunk.
  4. Hozzáöntjük az élesztőt, a tojást, és lassan összedolgozzuk. 30 percig állni hagyjuk, aztán jöhet a sütés!

A töltelék elkészítése

  1. Amíg a hűtőben hűl, addig elkészítjük a töltelékeket.
  2. Kis vöröshagymát apró kockára vágunk, majd lereszelünk egy fél db káposztát. Megsózzuk, megdinszteljük, és félretesszük.
  3. Kinyújtjuk a lángos tésztát, s megtöltjük a káposztatöltelékkel.
  4. Ha elfogyott a káposztánk, akkor sajttal és virslivel töltjük. (Virsli helyett füstölt vékony kolbásszal is tölthetjük, úgy is nagyon finom.)

A lángosok megsütése

  1. Az olajat feltesszük melegedni, és közben a lángos tésztáját kinyújtjuk, majd kb. 20x10 cm-es db-okra vágjuk. Megtöltjük a káposztatöltelékkel.
  2. Hagyhatunk a végén 3-4 db-ot, amit kinyújtogatunk, és úgy megsütjük üresen, majd ahogy megsült, megkenjük tejföllel, és ráreszeljük a maradék sajtot.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 4803
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy tartalmasabb leves után második fogásnak nagyon finom a töltött lángos...

Hozzávalók

A tészta elkészítése

A töltelék elkészítése

A lángosok megsütése

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...