r
Nosalty Logó

Langali

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dezső Gábor
Langali
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1166 kcal
  • 11% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 4665 kcal
  • 11% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 242 kcal
  • 11% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1975.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    271 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    357 mg
  • Nátrium
    1182 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    205.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 1166 kcal
  • 11% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138 g

Zsír

  • Összesen
    75.6 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    209 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7900.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    366 mg
  • Kálcium
    1085 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    259 mg
  • Foszfor
    1426 mg
  • Nátrium
    4726 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    823.3 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    222.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    677 micro
  • Kolin:
    290 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    432 micro
Összesen 4665 kcal
  • 11% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 242 kcal

Elkészítés

  1. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztet, olajat és a fokhagyma felét a felfuttatott élesztővel sima tésztává dagasztjuk. 4 egyforma részre osztjuk. 1 órát kelesztjük.
  3. Ízlés szerint formázzuk. (Én pizzaformára szoktam rátenni, de tepsiben is süthető.) A tetejét tojással megkenjük, majd villával jó sűrűn megböködjük.
  4. 10 percet kelesztjük, majd 180 fokos sütőben sütjük. Mikor kezd barnulni, kivesszük, és megkenjük fokhagymás zsírral. (Én a zsírba szoktam belekeverni a fokhagymát és a sót.) Majd visszatesszük, és aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 3936
  • Feltöltés dátuma: 2020. szeptember 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Langali
Dezső Gábor 3 recept

Gyerekkorom egyik kedvenc reggelije volt a friss fokhagymás langali, amit a pék bácsi az autójából árult. Most, hogy felnőttem, újra szerettem volna érezni azt a finom ízt, így én is megcsináltam. Bár más receptekből is csipegettem, ezt mégis a sajátomnak érzem, a finomítgatások miatt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...