r
Nosalty Logó

Lambada szelet Vné Edit konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Lambada szelet Vné Edit konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

Mázhoz

Összesen 547 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

Mázhoz

Összesen 5467 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

Mázhoz

Összesen 302 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    334.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.9 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 547 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64 g

Zsír

  • Összesen
    282.2 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    119 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    728 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3343.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    1000 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    319 mg
  • Foszfor
    1118 mg
  • Nátrium
    761 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    678.7 g
  • Cukor
    471 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    245.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2359 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    618 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2230 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1551 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1035 micro
Összesen 5467 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 302 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Az egész tojásokat a cukorral 7-8 perc alatt elektromos keverővel jó habosra kikeverjük.
  2. Ezután hozzákeverjük apránként a vizet és a sütőporral elkevert lisztet.
  3. 25×39 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd a tészta 3/4 részét beletesszük.
  4. Az 1/4 részhez hozzákeverjük a kakaóport, és a sárga tésztára csepegtetjük.
  5. 180 fokra melegített sütőben megsütjük.

A krémhez

  1. A vaníliapudingport a cukorral, 2 dl tejjel simára keverjük, majd a többi tejet hozzáadva sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük.
  2. A margarint kihabosítjuk, és a kihűlt pudingos krémmel habosra keverjük.
  3. A kihűlt piskótát kétfelé vágjuk, és a fele krémet rákenjük, rátesszük a másik lapot, és a másik fele krémet rákenjük.

Mázhoz

  1. A csokoládét az olajjal mikróban felolvasztjuk, simára keverjük, és a krémre csurgatjuk.
  2. A tálcán lévő süteményt egy kissé a kezünkkel rázogatjuk, ütögetjük, és így a csokoládé egyenletesen kerül a krémre.
  3. Kókuszreszelékkel megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 31
  • Össznézettség: 13666
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

Régóta megszerettem volna sütni ezt a sütit. Most Anyák napjára elkészítettem. Nagyon ízlett mindenkinek. Máskor is megsütöm. Ajánlom mindenkinek.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Mázhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...