Laktózmentes zöldborsófőzelék fasírttal, kemény tojással
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Szekeres Lajosné Klári
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
300g zöldborsó243 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
200g sertéslapocka472 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
15g zsemlemorzsa59 kcal
-
0 kcal
Összesen
1757
kcal
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
600g zöldborsó486 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
400g sertéslapocka944 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
30g zsemlemorzsa119 kcal
-
0 kcal
Összesen
3518
kcal
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
39.7g zöldborsó32 kcal
-
1.3g finomliszt5 kcal
-
0.7g cukor3 kcal
-
11.3g napraforgó olaj99 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
14.6g tojás18 kcal
-
26.5g sertéslapocka62 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
3.6g tojás5 kcal
-
2g zsemlemorzsa8 kcal
-
0 kcal
Összesen
233
kcal
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 69 g
Zsír
-
Összesen 134.6 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 60 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 38 g
-
Koleszterin 592 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1884.1 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 101 mg
-
Kálcium 207 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 159 mg
-
Foszfor 967 mg
-
Nátrium 427 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 68.5 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 460.5 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 312 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 37 mg
-
C vitamin: 122 mg
-
D vitamin: 239 micro
-
K vitamin: 80 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 281 micro
-
Kolin: 566 mg
-
Retinol - A vitamin: 198 micro
-
α-karotin 63 micro
-
β-karotin 1347 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8042 micro
Összesen
1757
kcal
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 138 g
Zsír
-
Összesen 269.2 g
-
Telített zsírsav 55 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 120 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 76 g
-
Koleszterin 1184 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3768.2 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 202 mg
-
Kálcium 413 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 318 mg
-
Foszfor 1935 mg
-
Nátrium 855 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 137.1 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 921 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 623 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 74 mg
-
C vitamin: 244 mg
-
D vitamin: 478 micro
-
K vitamin: 161 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 30 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 561 micro
-
Kolin: 1132 mg
-
Retinol - A vitamin: 395 micro
-
α-karotin 126 micro
-
β-karotin 2694 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16084 micro
Összesen
3518
kcal
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 17.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 78 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 249.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 128 mg
-
Nátrium 57 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 61 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 178 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1064 micro
Összesen
233
kcal
Hozzávalók
-
60 dkg zöldborsó
-
1 púpozott ek finomliszt
-
2 teáskanál cukor
-
2 dl napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 db tojás
-
3 ek zsemlemorzsa
-
1 kk füstölt pirospaprika
Elkészítés
- A kevés olajon megkaramellizáljuk a cukrot, majd rászórjuk a zöldborsót és megpároljuk.
- Meghintjük liszttel, elkeverjük kicsit, pirítjuk majd felöntjük annyi hideg vízzel hogy bőven ellepje. Összekeverjük, sózzuk, borsozzuk és lassú tűzön puhára főzzük ,addig amíg besűrűsödik.
- Amíg fő a borsófőzelék addig elkészítjük a fasírtot. Egy nagyobb tálba tesszük a darált húst, befűszerezzük sóval , borssal, fokhagymával, pirospaprikával, majd beleütjük a tojást, rászórjuk a zsemlemorzsát és összegyúrjuk.
- Vizes kézzel közepes méretű fasírtokat formázunk és forró olajban kisütjük.
- Ha mindennel elkészültünk egy mélytányérba szedünk zöldborsófőzeléket, a tetejére rakjuk a fasírtot és a negyedekbe vágott főtt tojást.
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 731
- Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Szekeres Lajosné Klári
120 recept