r
Nosalty Logó

Laktózmentes zöldborsófőzelék fasírttal, kemény tojással

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Szekeres Lajosné Klári
Laktózmentes zöldborsófőzelék fasírttal, kemény tojással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1757 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 3518 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 233 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    69 g

Zsír

  • Összesen
    134.6 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    592 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1884.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    967 mg
  • Nátrium
    427 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    460.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    312 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    122 mg
  • D vitamin:
    239 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    281 micro
  • Kolin:
    566 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    1347 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8042 micro
Összesen 1757 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    138 g

Zsír

  • Összesen
    269.2 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    76 g
  • Koleszterin
    1184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3768.2 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    413 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    318 mg
  • Foszfor
    1935 mg
  • Nátrium
    855 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.1 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    921 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    623 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    74 mg
  • C vitamin:
    244 mg
  • D vitamin:
    478 micro
  • K vitamin:
    161 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    561 micro
  • Kolin:
    1132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    395 micro
  • α-karotin
    126 micro
  • β-karotin
    2694 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16084 micro
Összesen 3518 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    178 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1064 micro
Összesen 233 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kevés olajon megkaramellizáljuk a cukrot, majd rászórjuk a zöldborsót és megpároljuk.
  2. Meghintjük liszttel, elkeverjük kicsit, pirítjuk majd felöntjük annyi hideg vízzel hogy bőven ellepje. Összekeverjük, sózzuk, borsozzuk és lassú tűzön puhára főzzük ,addig amíg besűrűsödik.
  3. Amíg fő a borsófőzelék addig elkészítjük a fasírtot. Egy nagyobb tálba tesszük a darált húst, befűszerezzük sóval , borssal, fokhagymával, pirospaprikával, majd beleütjük a tojást, rászórjuk a zsemlemorzsát és összegyúrjuk.
  4. Vizes kézzel közepes méretű fasírtokat formázunk és forró olajban kisütjük.
  5. Ha mindennel elkészültünk egy mélytányérba szedünk zöldborsófőzeléket, a tetejére rakjuk a fasírtot és a negyedekbe vágott főtt tojást.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 731
  • Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Laktózmentes zöldborsófőzelék fasírttal, kemény tojással
Szekeres Lajosné Klári 120 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...