r
Nosalty Logó

Lajcsi szelet 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Lajcsi szelet 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémekhez

Összesen 1179 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémekhez

Összesen 7064 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémekhez

Összesen 344 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    55.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    671.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    154.7 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    472 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    449 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    283 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 1179 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.5 g

Zsír

  • Összesen
    334 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    133 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    566 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4028.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    811 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    368 mg
  • Foszfor
    1075 mg
  • Nátrium
    1548 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    928.1 g
  • Cukor
    480 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    216.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2834 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    249 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    383 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2692 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1696 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    606 micro
Összesen 7064 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 344 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémekhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A mézet, a vajat mikróban megolvasztjuk.
  2. Hozzátesszük a 2 evőkanál kakaót, a tojásokat, a 15 dkg cukrot.
  3. Összekeverjük, és fokozatosan hozzágyúrjuk a 40 dkg lisztet, amelybe előzőleg belekevertük a szódabikarbónát.
  4. Zsírozott, lisztezett tepsi hátulján három egyforma lapot sütünk belőle.
  5. Megfőzzük a két fajta pudingot a 2x2,5 dl tejjel.
  6. Egy külön tálban robotgéppel a margarint a porcukorral habosra keverjük. Egyik felét az egyik pudingba, a másikat a másikba osztjuk.
  7. A vaníliásba beletesszük a 2 csomag vaníliás cukrot, az epresbe a rumot, és mindkettőt a géppel símára keverjük.
  8. Tálcára teszünk egy lapot, és rákenjük az egyik krémet.
  9. Most ráhelyezzük a második lapot, és rákenjük a másik krémet.
  10. A harmadik lap a tetejére kerül, óvatosan megnyomogatjuk.
  11. Csokimázzal leöntjük a tetejét.
  12. Hűtőben egy napig állni hagyjuk, hogy összeérjen az íze, és a méztől a lapok megpuhuljanak.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22x34
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 254
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 34030
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lajcsi szelet 2.
Olaszné Anci 191 recept

Régi recept, a családom nagy kedvence. Majdnem feledésbe merült, mert mindig új receptekkel próbálkozom.

Hozzávalók

A tésztához

A krémekhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...