r
Nosalty Logó

La coquiflette, a csőben sült, francia sajtos tészta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
La coquiflette, a csőben sült, francia sajtos tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1523 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3045 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 242 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.8 g

Zsír

  • Összesen
    97.1 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    333 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3960.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    866 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    1018 mg
  • Nátrium
    1833 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    360.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    730 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    380 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    385 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    627 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    1235 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1381 micro
Összesen 1523 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.6 g

Zsír

  • Összesen
    194.2 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    666 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7921.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    1731 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    245 mg
  • Foszfor
    2037 mg
  • Nátrium
    3667 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    181.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    721.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1461 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    760 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    770 micro
  • Kolin:
    362 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1254 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    2470 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2762 micro
Összesen 3045 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    629.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    291 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    196 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 242 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat és az olajat felmelegítjük, lepirítjuk rajta a szalonnát, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd tovább dinszteljük.
  2. Felöntjük a borral, kissé kiforraljuk, majd hozzáadjuk a tejszínt is.
  3. Fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval.
  4. Pár percig főzzük, majd hozzáadjuk a kifőtt szarvacskatésztát, az apróra vágott friss petrust és egy tojássárgáját.
  5. A már így is ínycsiklandó tésztát két kis hőálló tálkába kanalazzuk, majd a közepükben mélyedést alakítunk ki.
  6. Félbe vágunk vízszintesen egy jó minőségű, érlelt camembert sajtot, majd a kis tészta mélyedésébe helyezzük.
  7. Meglocsoljuk olívaolajjal, és szórunk rá kevés frissen őrölt borsot.
  8. Sütőben 180-190 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.
  9. Tálaláskor megszórjuk petrezselyemmel, a lágy, olvadt camembert-t pedig alaposan elkeverjük a tésztával, és úgy fogyasztjuk.
  10. Egy pohár borral isteni bekuckózós lakoma.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 217
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 13489
  • Feltöltés dátuma: 2022. március 02.

Receptkategóriák

La coquiflette, a csőben sült, francia sajtos tészta
Gerzsenyi Flóra 415 recept

Hallottatok már a coquiflette-ről (ejtsd: kokiflet)? Ez egy francia, csőben sült tésztaétel húsos szalonnával és reblochon-nal, ami a camembert-hez hasonló, lágy és krémes, tehéntejből készült sajtféle. Kényeztessétek magatokat a francia Alpok egyik hagyományos helyi ételével, ezzel a csodás, tejszínes, gazdag rakott tésztával, ami tökéletes komfortfogás a hidegebb napokra (is).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...