r
Nosalty Logó

La coquiflette, a csőben sült, francia sajtos tészta

2,0

1 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gerzsenyi Flóra
La coquiflette, a csőben sült, francia sajtos tészta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1523
Kalória
57.8g
Fehérje
91g
Szénhidrátok
97.1g
Zsír
360.8g
Víz
332.9g
Koleszterin
4.7g
Rost
11.8g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1523 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3045 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 242 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.8 g

Zsír

  • Összesen
    97.1 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    333 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3960.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    866 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    1018 mg
  • Nátrium
    1833 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    360.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    730 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    380 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    385 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    627 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    1235 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1381 micro
Összesen 1523 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.6 g

Zsír

  • Összesen
    194.2 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    666 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7921.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    1731 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    245 mg
  • Foszfor
    2037 mg
  • Nátrium
    3667 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    181.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    721.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1461 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    760 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    770 micro
  • Kolin:
    362 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1254 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    2470 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2762 micro
Összesen 3045 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    629.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    291 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    57.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    196 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 242 kcal

Elkészítés

  1. A vajat és az olajat felmelegítjük, lepirítjuk rajta a szalonnát, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd tovább dinszteljük.
  2. Felöntjük a borral, kissé kiforraljuk, majd hozzáadjuk a tejszínt is.
  3. Fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval.
  4. Pár percig főzzük, majd hozzáadjuk a kifőtt szarvacskatésztát, az apróra vágott friss petrust és egy tojássárgáját.
  5. A már így is ínycsiklandó tésztát két kis hőálló tálkába kanalazzuk, majd a közepükben mélyedést alakítunk ki.
  6. Félbe vágunk vízszintesen egy jó minőségű, érlelt camembert sajtot, majd a kis tészta mélyedésébe helyezzük.
  7. Meglocsoljuk olívaolajjal, és szórunk rá kevés frissen őrölt borsot.
  8. Sütőben 180-190 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.
  9. Tálaláskor megszórjuk petrezselyemmel, a lágy, olvadt camembert-t pedig alaposan elkeverjük a tésztával, és úgy fogyasztjuk.
  10. Egy pohár borral isteni bekuckózós lakoma.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Hallottatok már a coquiflette-ről (ejtsd: kokiflet)? Ez egy francia, csőben sült tésztaétel húsos szalonnával és reblochon-nal, ami a camembert-hez hasonló, lágy és krémes, tehéntejből készült sajtféle. Kényeztessétek magatokat a francia Alpok egyik hagyományos helyi ételével, ezzel a csodás, tejszínes, gazdag rakott tésztával, ami tökéletes komfortfogás a hidegebb napokra (is).

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!