r
Nosalty Logó

Kyabetsu gyōza - Japán káposztagombóc

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Fonott Kalács
Kyabetsu gyōza - Japán káposztagombóc
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Tészta

Töltelék

Gombóc

Sütés

Összesen 585 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Tészta

Töltelék

Gombóc

Sütés

Összesen 2337 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Tészta

Töltelék

Gombóc

Sütés

Összesen 168 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.8 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1130.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    301 mg
  • Nátrium
    600 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    182.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    164 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1266 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2553 micro
Összesen 585 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.1 g

Zsír

  • Összesen
    40.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4521.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    212 mg
  • Kálcium
    417 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    264 mg
  • Foszfor
    1203 mg
  • Nátrium
    2399 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    378.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    729.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    435 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    658 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    482 micro
  • Kolin:
    263 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    5065 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10213 micro
Összesen 2337 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    326.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    366 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    737 micro
Összesen 168 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Gombóc

Sütés

Elkészítés

Tészta

  1. A zöld tészta hozzávalóit tálban összekeverjük egy fakanállal, majd afféle "markolós" technikával egységes tésztát dagasztunk belőle a kezünkkel. Ha a liszt beszívta a nedves hozzávalókat, kitehetjük deszkára, úgy könnyebb gyúrni.
  2. Ugyanezt megcsináljuk a fehér tészta hozzávalóival is, majd mindkét tésztát külön tálba téve letakarjuk és félretesszük.

Töltelék

  1. A kínai kelkáposztát, az újhagymát és a fokhagymát darálóban összeaprítjuk.
  2. Minden hozzávalót alaposan összekeverünk egy nagyobb tálban.

Gombóc

  1. Mindkét tésztát félbevágjuk (két részletben könnyebb elkészíteni). A zöld tésztát sodrófával vékonyra nyújtjuk, nagyjából 20 cm hosszú és 10 cm széles legyen.
  2. A fehér tésztát olyan hosszú hengerré gyúrjuk, amilyen hosszú a zöld tészta lett, majd a közepére tesszük, és összetekerjük. Így kívül zöld lesz, belül fehér. Nagyjából 5 cm vastag kell legyen.
  3. Késsel 1 cm vastag karikát vágunk belőle, és belülről kifelé haladva kissé kinyújtjuk a kezünkkel, hogy a fehér rész nyúljon jobban. Lisztezett deszkán (könnyen ragad!) vékonyabbra nyújtjuk sodrófával. Ne legyen papírvékony, mert sütés közben ki fog szakadni.
  4. Egy teáskanálnyi tölteléket helyezünk a közepébe, félbehajtjuk (levegő ne maradjon benne), majd a külső zöld részt szép rojtosra hajtogatjuk.
  5. Lisztezett deszkára sorakoztatjuk a kis káposztaföldünket, és folytatjuk a tészta másik felével a munkát.

Sütés

  1. Egy szélesebb fazékban 1 liter vizet felteszünk forrni, majd levesszük a lángot, és hagyjuk zubogni.
  2. Teflon serpenyőben (amire tuti nem ragadnak oda) 2 dl olajat hevítünk, és annyi gombócot teszünk bele a fehér részével lefelé, amennyi kényelmesen elfér. Nekem 3 részletben sikerült őket megsütnöm. Letakarva sütjük őket 10-15 percig.
  3. Ha megpirult az aljuk, áttesszük őket a gőzfürdőbe a zöld részükkel lefelé (amúgy is fejre fognak fordulni, mintha tudnák, hogy így kell nekik). További 10-15 percen keresztül főzzük őket, hogy a zöld tészta se maradjon nyers.
  4. Megsütjük-főzzük a többit is, majd tányérra helyezve szójaszósz-mártogatóssal tálaljuk.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 970
  • Feltöltés dátuma: 2020. április 28.

Ajánló

Elég laktató, de egy tányér rizs mindig jól jön hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kyabetsu gyōza - Japán káposztagombóc
Fonott Kalács 77 recept

Imádom az ázsiai konyhát és imádom a hússal töltött gombócot. Korábban feltettem már két mandu receptet, ami ennek a koreai változata. Most eljött az idő, hogy bemutassam a japán gyozát. Ezt a fajta hajtogatási és dekorációs technikát a Tasty oldalán találtam, a töltelék pedig a hagyományos gyoza mindenféle különösebb variálás nélkül. Kb. 25 gombóc jön ki belőle.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Gombóc

Sütés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...