Kyabetsu gyōza - Japán káposztagombóc
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Fonott Kalács
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 3% Zsír
Tészta
-
25g spenót4 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelék
-
80g finomliszt291 kcal
-
38g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
Gombóc
-
50g kínai kel7 kcal
-
63g darált sertéshús114 kcal
-
46g újhagyma9 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
3g szójaszósz2 kcal
-
18 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Sütés
Összesen
585
kcal
- 9% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 3% Zsír
Tészta
-
100g spenót17 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelék
-
320g finomliszt1165 kcal
-
150g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
Gombóc
-
200g kínai kel30 kcal
-
250g darált sertéshús455 kcal
-
184g újhagyma35 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
10g szójaszósz6 kcal
-
71 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Sütés
Összesen
2337
kcal
- 9% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 3% Zsír
Tészta
-
7.2g spenót1 kcal
-
10.8g finomliszt39 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelék
-
23.1g finomliszt84 kcal
-
10.8g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
Gombóc
-
14.4g kínai kel2 kcal
-
18.1g darált sertéshús33 kcal
-
13.3g újhagyma3 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
0.7g szójaszósz0 kcal
-
0.6g napraforgó olaj5 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Sütés
Összesen
168
kcal
- 9% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.8 g
Zsír
-
Összesen 10 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1130.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 104 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 301 mg
-
Nátrium 600 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 94.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 182.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 109 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 164 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 120 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1266 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2553 micro
Összesen
585
kcal
- 9% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 107.1 g
Zsír
-
Összesen 40.1 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 158 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4521.9 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 212 mg
-
Kálcium 417 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 264 mg
-
Foszfor 1203 mg
-
Nátrium 2399 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 378.6 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 729.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 435 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 94 mg
-
D vitamin: 45 micro
-
K vitamin: 658 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 482 micro
-
Kolin: 263 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 5065 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10213 micro
Összesen
2337
kcal
- 9% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 2.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 326.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 173 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 366 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 737 micro
Összesen
168
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
150 g finomliszt
-
1 csipet só
Töltelék
-
320 g finomliszt
-
150 ml víz
-
1 csipet só
Gombóc
-
250 g darált sertéshús
-
2 közepes db újhagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 ek szójaszósz
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 kávéskanál só
-
1 csipet bors
Sütés
Elkészítés
Tészta
- A zöld tészta hozzávalóit tálban összekeverjük egy fakanállal, majd afféle "markolós" technikával egységes tésztát dagasztunk belőle a kezünkkel. Ha a liszt beszívta a nedves hozzávalókat, kitehetjük deszkára, úgy könnyebb gyúrni.
- Ugyanezt megcsináljuk a fehér tészta hozzávalóival is, majd mindkét tésztát külön tálba téve letakarjuk és félretesszük.
Töltelék
- A kínai kelkáposztát, az újhagymát és a fokhagymát darálóban összeaprítjuk.
- Minden hozzávalót alaposan összekeverünk egy nagyobb tálban.
Gombóc
- Mindkét tésztát félbevágjuk (két részletben könnyebb elkészíteni). A zöld tésztát sodrófával vékonyra nyújtjuk, nagyjából 20 cm hosszú és 10 cm széles legyen.
- A fehér tésztát olyan hosszú hengerré gyúrjuk, amilyen hosszú a zöld tészta lett, majd a közepére tesszük, és összetekerjük. Így kívül zöld lesz, belül fehér. Nagyjából 5 cm vastag kell legyen.
- Késsel 1 cm vastag karikát vágunk belőle, és belülről kifelé haladva kissé kinyújtjuk a kezünkkel, hogy a fehér rész nyúljon jobban. Lisztezett deszkán (könnyen ragad!) vékonyabbra nyújtjuk sodrófával. Ne legyen papírvékony, mert sütés közben ki fog szakadni.
- Egy teáskanálnyi tölteléket helyezünk a közepébe, félbehajtjuk (levegő ne maradjon benne), majd a külső zöld részt szép rojtosra hajtogatjuk.
- Lisztezett deszkára sorakoztatjuk a kis káposztaföldünket, és folytatjuk a tészta másik felével a munkát.
Sütés
- Egy szélesebb fazékban 1 liter vizet felteszünk forrni, majd levesszük a lángot, és hagyjuk zubogni.
- Teflon serpenyőben (amire tuti nem ragadnak oda) 2 dl olajat hevítünk, és annyi gombócot teszünk bele a fehér részével lefelé, amennyi kényelmesen elfér. Nekem 3 részletben sikerült őket megsütnöm. Letakarva sütjük őket 10-15 percig.
- Ha megpirult az aljuk, áttesszük őket a gőzfürdőbe a zöld részükkel lefelé (amúgy is fejre fognak fordulni, mintha tudnák, hogy így kell nekik). További 10-15 percen keresztül főzzük őket, hogy a zöld tészta se maradjon nyers.
- Megsütjük-főzzük a többit is, majd tányérra helyezve szójaszósz-mártogatóssal tálaljuk.
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 966
- Feltöltés dátuma: 2020. április 28.
Ajánló
Elég laktató, de egy tányér rizs mindig jól jön hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Fonott Kalács
77 recept
Imádom az ázsiai konyhát és imádom a hússal töltött gombócot. Korábban feltettem már két mandu receptet, ami ennek a koreai változata. Most eljött az idő, hogy bemutassam a japán gyozát. Ezt a fajta hajtogatási és dekorációs technikát a Tasty oldalán találtam, a töltelék pedig a hagyományos gyoza mindenféle különösebb variálás nélkül. Kb. 25 gombóc jön ki belőle.