r
Nosalty Logó

Kyabetsu gyōza - Japán káposztagombóc

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Fonott Kalács
Kyabetsu gyōza - Japán káposztagombóc
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Tészta

Töltelék

Gombóc

Sütés

Összesen 585 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Tészta

Töltelék

Gombóc

Sütés

Összesen 2337 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Tészta

Töltelék

Gombóc

Sütés

Összesen 168 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.8 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1130.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    301 mg
  • Nátrium
    600 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    182.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    164 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1266 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2553 micro
Összesen 585 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.1 g

Zsír

  • Összesen
    40.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4521.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    212 mg
  • Kálcium
    417 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    264 mg
  • Foszfor
    1203 mg
  • Nátrium
    2399 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    378.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    729.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    435 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    658 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    482 micro
  • Kolin:
    263 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    5065 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10213 micro
Összesen 2337 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    326.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    366 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    737 micro
Összesen 168 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Gombóc

Sütés

Elkészítés

Tészta

  1. A zöld tészta hozzávalóit tálban összekeverjük egy fakanállal, majd afféle "markolós" technikával egységes tésztát dagasztunk belőle a kezünkkel. Ha a liszt beszívta a nedves hozzávalókat, kitehetjük deszkára, úgy könnyebb gyúrni.
  2. Ugyanezt megcsináljuk a fehér tészta hozzávalóival is, majd mindkét tésztát külön tálba téve letakarjuk és félretesszük.

Töltelék

  1. A kínai kelkáposztát, az újhagymát és a fokhagymát darálóban összeaprítjuk.
  2. Minden hozzávalót alaposan összekeverünk egy nagyobb tálban.

Gombóc

  1. Mindkét tésztát félbevágjuk (két részletben könnyebb elkészíteni). A zöld tésztát sodrófával vékonyra nyújtjuk, nagyjából 20 cm hosszú és 10 cm széles legyen.
  2. A fehér tésztát olyan hosszú hengerré gyúrjuk, amilyen hosszú a zöld tészta lett, majd a közepére tesszük, és összetekerjük. Így kívül zöld lesz, belül fehér. Nagyjából 5 cm vastag kell legyen.
  3. Késsel 1 cm vastag karikát vágunk belőle, és belülről kifelé haladva kissé kinyújtjuk a kezünkkel, hogy a fehér rész nyúljon jobban. Lisztezett deszkán (könnyen ragad!) vékonyabbra nyújtjuk sodrófával. Ne legyen papírvékony, mert sütés közben ki fog szakadni.
  4. Egy teáskanálnyi tölteléket helyezünk a közepébe, félbehajtjuk (levegő ne maradjon benne), majd a külső zöld részt szép rojtosra hajtogatjuk.
  5. Lisztezett deszkára sorakoztatjuk a kis káposztaföldünket, és folytatjuk a tészta másik felével a munkát.

Sütés

  1. Egy szélesebb fazékban 1 liter vizet felteszünk forrni, majd levesszük a lángot, és hagyjuk zubogni.
  2. Teflon serpenyőben (amire tuti nem ragadnak oda) 2 dl olajat hevítünk, és annyi gombócot teszünk bele a fehér részével lefelé, amennyi kényelmesen elfér. Nekem 3 részletben sikerült őket megsütnöm. Letakarva sütjük őket 10-15 percig.
  3. Ha megpirult az aljuk, áttesszük őket a gőzfürdőbe a zöld részükkel lefelé (amúgy is fejre fognak fordulni, mintha tudnák, hogy így kell nekik). További 10-15 percen keresztül főzzük őket, hogy a zöld tészta se maradjon nyers.
  4. Megsütjük-főzzük a többit is, majd tányérra helyezve szójaszósz-mártogatóssal tálaljuk.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 966
  • Feltöltés dátuma: 2020. április 28.

Ajánló

Elég laktató, de egy tányér rizs mindig jól jön hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kyabetsu gyōza - Japán káposztagombóc
Fonott Kalács 77 recept

Imádom az ázsiai konyhát és imádom a hússal töltött gombócot. Korábban feltettem már két mandu receptet, ami ennek a koreai változata. Most eljött az idő, hogy bemutassam a japán gyozát. Ezt a fajta hajtogatási és dekorációs technikát a Tasty oldalán találtam, a töltelék pedig a hagyományos gyoza mindenféle különösebb variálás nélkül. Kb. 25 gombóc jön ki belőle.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Gombóc

Sütés

Címlapról ajánljuk