r
Nosalty Logó

Kürtőskalács 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kürtőskalács 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A kenéshez és a forgatáshoz

Összesen 964 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A kenéshez és a forgatáshoz

Összesen 3852 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A kenéshez és a forgatáshoz

Összesen 371 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.3 g

Zsír

  • Összesen
    46.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    576.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    298 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    46 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    292 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    278 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 964 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85 g

Zsír

  • Összesen
    185.3 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    76 g
  • Koleszterin
    420 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2305.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    365 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    296 mg
  • Foszfor
    1191 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    467.1 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    184 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1167 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    512 micro
  • Kolin:
    403 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    667 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    587 micro
Összesen 3852 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 371 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez és a forgatáshoz

  • 1 ek vaj (olvasztott, a tekercsekhez)
  • 3 ek cukor (kristály, ízlés szerint)
  • 10 dkg dió (darált, vagy kókuszreszelék ízlés szerint/)
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 ek vaj (a tepsi kikenéséhez)

Elkészítés

A tésztához

  1. Kenyérsütőgépbe tesszük a tészta hozzávalóit a megfelelő sorrendben, és elindítjuk a dagasztás programot. (Nálam ez 1 óra 30 perc.)
  2. Amíg a gép dolgozik, előkészületként a papírtekercseket /ebből az adagból nálam 4 tekercs/ bevonjuk alufóliával, kívül és belül is.
  3. Miután a gépben elkészült a tészta, lisztezett deszkán kb. fél cm vékonyra kinyújtjuk, és kb. 3 cm-es csíkokat vágunk.
  4. A már előre bevont tekercseket olvasztott vajjal lekenjük, és jöhetnek rá a csíkok spirál alakban, úgy, hogy egy kis réteg az előzőt mindig fedje. Végül vizes ecsettel lekenjük a tésztát, és megforgatjuk cukorban -ill. ízlés szerint, ahogy fent is írtam akár diós vagy fahéjas cukorban.
  5. Kivajazott tepsibe állítjuk a kalácsokat, és kb. 20 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 289
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 36332
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Házilag, alufóliával bevont papírtörlő tekercsek használatával készült kürtöskalács. Ízletes, foszlós, de természetesen ahány ház, annyi szokás. Nekem ez vált be :) Jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez és a forgatáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...